corona píše:Vrtulník má snahu otáčet se mírně vpravo, trim směrovky mám již nadoraz vlevo.
Na přijímači je potenciometr PROPORTIONAL, dle manuálu by měl sloužit k nastavení otáček ocasního rotoru. Bohužel nereaguje.
Vlevo je potenciometr GAIN, údajně k nastavení gyroskopu.
Ten ovšem reguluje otáčky zadního rotoru, jak jsem zjistil.
Ve vzduchu ovšem rychle kmitá ocas, pokud ještě trochu otáčky vyrovnávacího rotoru snížím funkcí GAIN.
Na potenciometr PROPORTIONAL nevidím žádnou reakci.
Jak to nastavit...???
Tak už jsem našel, orig. zde:
posting.php?mode=quote&f=102&p=319679Mikelo píše:........
Co se týká otáčení, tak přední potenciometr je citlivost gyra, ten bůhvíjaký vliv nemá, stačí jej natočit na střední polohu. Zadní potenciometr reguluje výkon pouštěný do ocasního motoru, ten máš asi blbě.
Je dost citlivý. Vždy když na regulaci sáhneš, musíš vypnout napájení a znovu zapojit aby se změna správně projevila. Než dioda odbliká načtení hodnot, nesmíš s vrtulníkem vůbec pohnout. Jinak gyro nebude fungovat a stroj nebude držet směr.
Občas se, bohužel, vyskytne i zmetková krabička elektroniky, nebo ocasní motorek. Ale to bys měl opravdu smůlu, páč obecně je provedení HB v poměru k ceně dost kvalitní. HB 2 má akorát kosmeticky jiný trup a strčili do toho zbytečně 3S Li-pol, aby dřív odešly motory.
A cvičný kříž je na tak lehký vrtulník úplná blbost. Výrazně zhorší jeho letové vlastnosti.
Nevěřit návodu, nevěřit; lžou a matou.....