spektrum, jaký vysílač vybrat???

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

Re: spektrum, jaký vysílač vybrat???

#46 Příspěvek od pikus 1 »

Pro mě by byl taky super , ale kdyby měl 10-12 kanálů...
O jeden kanál navíc nic neřeší... :!:
Prostě v nabídce od Spektrumu mi palcový vysílač o cca 11- 12 kanálech chybí :idea:
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne stř 05.02.2014 10:19, celkem upraveno 1 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
kozlik327

#47 Příspěvek od kozlik327 »

pro VS Charlie:jenom tak pro info. a znáš možnosti levné číny s Open TX? Pokud ne tak to najdeš zde.http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... pen9x-uvod ,někteří vysílačem opovrhují ,ale osobně s ním mám ty nejlepší zkušenosti,a nová 9XR to jenom dokazuje.Moji kamarádi si vedle drahého vysílače pořídili ještě tuhle T9X a slyším jen slova chvály,ať již s VF modulem FrSky,Orange-DSM2 a pod.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od VSCharlie »

kozlik327 píše:pro VS Charlie:jenom tak pro info. a znáš možnosti levné číny s Open TX? Pokud ne tak to najdeš zde.http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... pen9x-uvod ,někteří vysílačem opovrhují ,ale osobně s ním mám ty nejlepší zkušenosti,a nová 9XR to jenom dokazuje.Moji kamarádi si vedle drahého vysílače pořídili ještě tuhle T9X a slyším jen slova chvály,ať již s VF modulem FrSky,Orange-DSM2 a pod.

Znám, ale myslel jsem, že řešíme Spektrum. 8O
FrSky, proč ne, ale to nemění můj názor na přijímače a moduly Orange.

To "kesi"
Já nevěděl že taky modelaříš..
A Aleše sem netahej, ještě by to chtěl rozebírat, zkoušet spoje, nebo nedej bůh ladit na vyšší výkon.. :lol:
Mě tak DX-8 ve srovnání s 7 - 9-18, prostě připadá, i když nic proti ní.

Jestli stačí, nebo nestačí šest kanálů..
Jak komu a jak na co, někomu nemusí stačit ani 11 a více, záleží s čím lítáš a co potřebuješ ovládat.
Taky mi stačí většinou 6 kanálů, třeba na kuličkolety, nebo menší spalováky a jednoduché větroně.
Ale jsou případy a není jich málo, kdy mi to prostě nestačí.
Nemá cenu rozebírat větší větroně, s plnou geometrií křídla, tam je i těch 9 kanálů někdy málo.
Stačí dejme tomu "větší" - spalovák, tak kolem 2m.
1 kanál plyn, 1 kanál směrovka, 2 kanály křidélka, 2 kanály výškovka.
To je 6 kanálů a skončil jsi.
Pokud budeš chtít (mít) klapky, zatahovací podvozek, nebo více serv na křídélka, popřípadě něco dalšího, začne se kanálů nedostávat. :(
A ne vždy se dá řešit "expandery", nebo jinými "udělátky".

Podle mě a to je jenom můj názor, který nikomu nevnucuji, je 8-9 kanálů univerzální základ.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
kozlik327

#49 Příspěvek od kozlik327 »

určitě řešíme Spektrum,souhlas.To byla jen taková malá odbočka k využití stávajících přijímačů Spektrum s možností uplatnění spolu s jinými vysílači s modulem Spektrum.
Ticcino

#50 Příspěvek od Ticcino »

pikus 1 píše:Pomalu se dostávám ke stejné otázce.
Čím se nahradit DX7. ...
Takže dle mého jedině od JR DSX11, ale zase nemá temetr...
No nevím... :(

Šel jsem stejnou cestou a nelituju. Telemetrii oželím. Na DSX11 jsem zatím nenašel nic, co by nešlo naprogramovat.
Pravda, manuál je poněkud skoupý, ale intiutivní klik a bylo to tam.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od pikus 1 »

No ono mi asi opravdu nic jinného nezbyde...

Jak říkám, Spektrum nic palcového kolem 12 kanálů nedělá a v dohledné době ani nicdělat nebude a jít do nějakého rádia s vyměnitelným modulem ... no to se mi moc nechce.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“