spektrum, jaký vysílač vybrat???
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: spektrum, jaký vysílač vybrat???
Mal som dve TX od Spektra: DX5e ( tu radsej nekomentujem) a DX6i DSMX. Co ma sokovalo na DX6-ke, ze nema podsvieteny display. Inak vzhlad super, spolahlivost neviem zhodnotit, lietal som s tym len mCP X.
Co sa mi naopak rata na TG9X, ze v Open9X namixujes cokolvek. Takze by som sa tiez priklanal k Taranis-u + DSMX TX modul.
Co sa mi naopak rata na TG9X, ze v Open9X namixujes cokolvek. Takze by som sa tiez priklanal k Taranis-u + DSMX TX modul.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
již jsme to zde řešili,ale kupovat Taranis a dávat do něj modul spektrum-orange jen pro OpenTx ?To je vážně lepší DX-7S-8 ,myslím,že tolik mixů stejně ani nevyužiješ a jen od pohledu je kvalita někde jinde.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
kozlik327 píše:To je vážně lepší DX-7S-8 ...a jen od pohledu je kvalita někde jinde.
Nuz, ja moc na pohlady nedam, ani na prvy, ani na druhy
DX7S a 8 nepoznam, ale to, co som videl vnutri DX6i nebolo az o tolko kvalitnejsie, ako sa tvarilo navonok. Povedal by som, ze to vobec nebolo kvalitnejsie, len to navonok ovela lepsie vyzera.
Ale inak, samozrejme, proti gustu ziadny disputat.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jasně,je jen věc názoru. O tom se tady vedou vcelku zajímavé rozhovory.Jen je škoda,že open Tx nejde nahrát,třeba do starší MC-19-22 ,futaba FC-16-18 pod.Dneska se dají koupit ve skvělém stavu za přijatelný peníz.Já osobně mám raději pultovou vysílačku.
Tošku si přisadím.
Trochu rozvedu můj rozhodovací proces, bude to o něco delší, ale možná to někomu pomůže ve výběru vysílače, ať už nakonec bude jakýkoliv.
Modelařím už hodeně let.
Ne že bych se chlubil, ale za tu dobu mi prošlo rukama hodně souprav, od první "Modely" - pamětníci dobře znají, až po nedávno pořízený nový vysílač - k němu později.
Mojí nejoblíbenější byla JR9, později s 2,4 modulem JETI. Bohužel vše stárne a pomalu odchází.
U Jeti bych zůstal, ale dát přes 30 tisíc za jeji novou palcovku, mi připadá poněkud přehnané, ať už je dobrá, jak chce.
Jaký tedy pořídit vysílač ?
Musím si rozmyslet, k čemu ho vlastně chci a co od něj požaduji, v čem by měl být lepší, než můj "starý" vysílač.
Volba padla na Spektrum, i když má poněkud nešťasně řešenou telemetrii. Tak často ji nepoužívám a proto mi to až tak nevadí.
Spektrum mimo jiné proto, že hodně těch jak já říkám "kapesních" letadýlek, vrtulníčků, či "koptérek", je pro spektrum přímo určerno a prodává s přímo přijímačem.
Nemá cenu je zde vyjmenovávat.
Ploch pro velká letadla ubýva a když se chce po práci člověk aspoň na chvílí trochu prolítnout , tak tyto "kapesní letadýlka" v nouzi na menším paloučku postačí.
Jezdit 30 a více kilometrů na letiště se nedá každý den.
Když Spektrum, tak jaký typ ?
-DX-5 -Uvádím jen pro pořádek, jinak ho řadím do kategorie setových hraček.
-DX-6 -Málo "kanálů"
-DX-7 -O jeden více, ale jinak nic převratného, nebo lepšího, než měla JR devítka.
-DX-8 -Takový "mezistupeň", ani ryba, ani rak. Pár nových věcí, ale opět nic přínosnějšího.
-DX-18 - Před necelým rokem novinka, hodně nvých možností a vylepšení, ale trochu šitá horkou jehlou, pár drobnách "kiksů" a cena přes 18 tisíc.
Pak vyšla DX9 - údajně v něčem lepší, v něčem zase horší, než DX18.
Narazil jsem na toto srovnání viz. - http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=6049810
a bylo rozhodnuto.
Ostatně později jsem toto srovnání objevil i zde na fóru, takže pro některé žádná novinka .
Zvítězil vysílač DX9-DSMX !
Proč, to je po přečtení toho porovnání, aspoň pro mne jasné.
Osobně mohu říci, že nelituji, i když oproti mé staré JR-9 působí poněkud "hračkovitě".
Naprostá soboda dát téměř cokoliv kamkoliv (přiřazení ovládání), mixy, křivky, ofsety, dráhy serv, sekvenční pohyb a tak dále.
K tomu paměť pro hodně modelů, rozšiřující SD karta, bezdrátový učitel-žák a v neposlední řadě hlasový výstup, popřípadě vyputelná ochrana polohy plynu při zapnutí vysílače.
A tak by se dalo pokračovat dál.
Podle mě když Spektrum, tak za tu cenu mezi nimi nic lepšího není.
Někomu může vadit, že nemá X-Plus, ale mě to nevadí.
Moje osobní doporučení je DX9-DSMX.
P.S:
Přijímače "Orange", bych do většího letadla, potažmo "spalováku", nikdy nedal.
Leda že bych ho chtěl poslat na pravdu boží - letadlo, nebo někoho v okolí.
Maximálně do pár gramů vážícího "kuličkoletu", pro lítání "okolo hlavy" a to ještě moc opatrně.
Ale každý strůjcem svého štěstí, že.....
Trochu rozvedu můj rozhodovací proces, bude to o něco delší, ale možná to někomu pomůže ve výběru vysílače, ať už nakonec bude jakýkoliv.
Modelařím už hodeně let.
Ne že bych se chlubil, ale za tu dobu mi prošlo rukama hodně souprav, od první "Modely" - pamětníci dobře znají, až po nedávno pořízený nový vysílač - k němu později.
Mojí nejoblíbenější byla JR9, později s 2,4 modulem JETI. Bohužel vše stárne a pomalu odchází.
U Jeti bych zůstal, ale dát přes 30 tisíc za jeji novou palcovku, mi připadá poněkud přehnané, ať už je dobrá, jak chce.
Musím si rozmyslet, k čemu ho vlastně chci a co od něj požaduji, v čem by měl být lepší, než můj "starý" vysílač.
Volba padla na Spektrum, i když má poněkud nešťasně řešenou telemetrii. Tak často ji nepoužívám a proto mi to až tak nevadí.
Spektrum mimo jiné proto, že hodně těch jak já říkám "kapesních" letadýlek, vrtulníčků, či "koptérek", je pro spektrum přímo určerno a prodává s přímo přijímačem.
Ploch pro velká letadla ubýva a když se chce po práci člověk aspoň na chvílí trochu prolítnout , tak tyto "kapesní letadýlka" v nouzi na menším paloučku postačí.
-DX-6 -Málo "kanálů"
-DX-7 -O jeden více, ale jinak nic převratného, nebo lepšího, než měla JR devítka.
-DX-8 -Takový "mezistupeň", ani ryba, ani rak. Pár nových věcí, ale opět nic přínosnějšího.
-DX-18 - Před necelým rokem novinka, hodně nvých možností a vylepšení, ale trochu šitá horkou jehlou, pár drobnách "kiksů" a cena přes 18 tisíc.
Narazil jsem na toto srovnání viz. - http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=6049810
a bylo rozhodnuto.
Ostatně později jsem toto srovnání objevil i zde na fóru, takže pro některé žádná novinka .
Osobně mohu říci, že nelituji, i když oproti mé staré JR-9 působí poněkud "hračkovitě".
Naprostá soboda dát téměř cokoliv kamkoliv (přiřazení ovládání), mixy, křivky, ofsety, dráhy serv, sekvenční pohyb a tak dále.
K tomu paměť pro hodně modelů, rozšiřující SD karta, bezdrátový učitel-žák a v neposlední řadě hlasový výstup, popřípadě vyputelná ochrana polohy plynu při zapnutí vysílače.
P.S:
Leda že bych ho chtěl poslat na pravdu boží - letadlo, nebo někoho v okolí.
Maximálně do pár gramů vážícího "kuličkoletu", pro lítání "okolo hlavy" a to ještě moc opatrně.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Ahoj,
pozor, vyšla teď nová DX6 a DX18, abys náhodou nekoupil starou verzi a za týden z toho neměl blbý pocit, že máš minulý model
Za sebe mohu říct, že používám DX8 a jsem nadmíru spokojen! Neměnil bych. Výběru jsem věnoval docela slušnou péči a výběru DX8 nelituji.
pozor, vyšla teď nová DX6 a DX18, abys náhodou nekoupil starou verzi a za týden z toho neměl blbý pocit, že máš minulý model
Za sebe mohu říct, že používám DX8 a jsem nadmíru spokojen! Neměnil bych. Výběru jsem věnoval docela slušnou péči a výběru DX8 nelituji.
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix
VSCharlie píše:Tošku si přisadím.![]()
Modelařím už hodeně let.
-DX-6 -Málo "kanálů"
a bylo rozhodnuto.
P.S:
Leda že bych ho chtěl poslat na pravdu boží - letadlo, nebo někoho v okolí.![]()
Zajímavý rozbor. DX9 je rozhodně super. Být o něco zkušenější a dívat se po nové vysílačce, možná bych skončil u ní. Pro mě to byl ale v tu dobu zbytečný luxus (byl by i teď).
Vysvětli mi prosímtě "vypnutelná ochrana polohy plynu při zapnutí vysílače"? Co si pod tím mám představit a to je funkce DX9?
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix
ještě by to chtělo uvést při výběru vysílače cenovou relaci, ve které se chceme pohybovat.Nemá cenu chodit létat na pole s malými modely s vysílačem za desítku.
To "Starkong"
Znamená to, že se vysílač nadá zapnout, pokud není plyn úplně dole, nebo pod nastavitelnou hodnotu.
Vibruje a řve "Throttle High".
Někdy velmi užitečná funkce, která se dá naštěstí vypnout, protože zejména "elektrikáři", potřebují synchronizovat krajní polohy plynu s ESC (regulátorem).
Zbytečný luxus - ono jak kdy a jak na co.
Osobně si myslím, že když už chci něco nového,tak aby to pokud možno taky něco nového umělo a to i když to momentálně nevyužívám, ale mohu.
Ona budoucnost je "sviňa"..
To "kozlik327"
Ano, to je pravda, cenovou relaci je vhodné uvádět.
Na druhou stranu tak docela nesouhlasím s tím závěrem, že "Nemá cenu chodit létat na pole s malými modely s vysílačem za desítku."
I malý model chce své a podle mě vysílač "za desítku", konkrétně cca 8 930,- třeba zde - http://www.rcmarket.cz/index.php?fullte ... ype=search ,není na dnešní poměry až tak mnoho.
I kdyby za tu desítku, jak už jsem psal, budoucnost je "sviňa" a nevyplatí se moc šetřit.
Lepší je zlatá střední cesta.
Nakonec můžeš zjistit že máš vysílač, který je více-méně nedostatečný a buděš kupovat další..
A to se podle mě rozhodně nevyplatí.
Ale tím si asi musí každý projít sám, jako malé dítě, když mu rodiče říkají že kamna pálí - přeto si většinou sáhne.
Některé zkušenosti jsou holt nezdělitelné...

P.S:
O DX8 jsem původně taky dlooouuho uvažoval, cena dobrá, možnosti - no tak na hraně akceptovatelnosti, ale proč ne, cena je opravdu dobrá.
Ale když jsem uviděl tu tabulku, tak nebylo co řešit, těch "pár tisíc" navíc, mi za to stálo.
Kupoval jsem DX9 i s přijímači a modulem telemetrie, jako je níže uvedený odkaz na DX8 a rozdíl byl necelé 2000,-Kč
Byla v akci a to se opravdu vyplatí...
DX8 - http://eshop.reichard.cz/dx8-dsmx-spekt ... 6115e.html
DX9 - http://eshop.reichard.cz/rc-soupravy/pa ... silac.html
Znamená to, že se vysílač nadá zapnout, pokud není plyn úplně dole, nebo pod nastavitelnou hodnotu.
Někdy velmi užitečná funkce, která se dá naštěstí vypnout, protože zejména "elektrikáři", potřebují synchronizovat krajní polohy plynu s ESC (regulátorem).
Zbytečný luxus - ono jak kdy a jak na co.
Osobně si myslím, že když už chci něco nového,tak aby to pokud možno taky něco nového umělo a to i když to momentálně nevyužívám, ale mohu.
Ona budoucnost je "sviňa"..
To "kozlik327"
Ano, to je pravda, cenovou relaci je vhodné uvádět.
Na druhou stranu tak docela nesouhlasím s tím závěrem, že "Nemá cenu chodit létat na pole s malými modely s vysílačem za desítku."
I malý model chce své a podle mě vysílač "za desítku", konkrétně cca 8 930,- třeba zde - http://www.rcmarket.cz/index.php?fullte ... ype=search ,není na dnešní poměry až tak mnoho.
I kdyby za tu desítku, jak už jsem psal, budoucnost je "sviňa" a nevyplatí se moc šetřit.
Lepší je zlatá střední cesta.
Nakonec můžeš zjistit že máš vysílač, který je více-méně nedostatečný a buděš kupovat další..
A to se podle mě rozhodně nevyplatí.
Ale tím si asi musí každý projít sám, jako malé dítě, když mu rodiče říkají že kamna pálí - přeto si většinou sáhne.
Některé zkušenosti jsou holt nezdělitelné...
P.S:
O DX8 jsem původně taky dlooouuho uvažoval, cena dobrá, možnosti - no tak na hraně akceptovatelnosti, ale proč ne, cena je opravdu dobrá.
Ale když jsem uviděl tu tabulku, tak nebylo co řešit, těch "pár tisíc" navíc, mi za to stálo.
Kupoval jsem DX9 i s přijímači a modulem telemetrie, jako je níže uvedený odkaz na DX8 a rozdíl byl necelé 2000,-Kč
Byla v akci a to se opravdu vyplatí...
DX8 - http://eshop.reichard.cz/dx8-dsmx-spekt ... 6115e.html
DX9 - http://eshop.reichard.cz/rc-soupravy/pa ... silac.html
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
VSCharlie píše:To "Starkong"
Jasně, už vím .. tak tohle má DX8 taky, už mě to párkrát překvapilo, dobrá funkce. Každopádně defaultně vypínám alarm na Throttle Hold, protože ten dávám automaticky a s ním i DX8 zapínám.
Jinak souhlasím se vším, co jsi výše napsal.
Konkrétně já dal za DX8 s telemetrií cca 9,500 Kč a létám s malými modýlky právě z toho důvodu, že do budoucna již nemusím upgradovat. Kdo kupuje levně, kupuje 2x!
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix
ano,co člověk ,to názor.A k té ,tolik vychvalované funkci plynu,podotýkám,že přeci nejdříve zapnu vysílač a až potom přijímač.Pokud náhodou zapomenu stáhnou plyn do krajní polohy,motor se stejně nerozběhne.
VSCharlie píše:-DX-6 -Málo "kanálů"
Ja se svojim volnym casem a letanim vic jak 6kanalu nevyuziju. A prestan sem tahat srovnání "ani ryba, ani tak" přijde mi to jako od Tomaya nebo pohadkare Alese k HW100.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Pomalu se dostávám ke stejné otázce.
Čím se nahradit DX7. "Spektrum, jaký vysílač vybrat"
Spektrum nechci opouštět (nikdy žádný problém a hodně přijímačů)
Létám malý éra i ta větší (2.2m acro) kdy 7 kanálů ještě stačí, ale chci přejít na 2.6m-3m a tady i těch 9 kanálů u DX9 bude na hraně.
Takže dle mého jedině od JR DSX11, ale zase nemá temetr...
No nevím...
Čím se nahradit DX7. "Spektrum, jaký vysílač vybrat"
Spektrum nechci opouštět (nikdy žádný problém a hodně přijímačů)
Létám malý éra i ta větší (2.2m acro) kdy 7 kanálů ještě stačí, ale chci přejít na 2.6m-3m a tady i těch 9 kanálů u DX9 bude na hraně.
Takže dle mého jedině od JR DSX11, ale zase nemá temetr...
No nevím...
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Ja koupil dx8 vcetne telemetrie a 3x prijimac za 8400kc novy v akci co meli 2roky nazpet. Je to super vyladeny vysilac (prechazel jsem z dx7). Sel bych do neho znova
Elfew píše:Ja koupil dx8 vcetne telemetrie a 3x prijimac za 8400kc novy v akci co meli 2roky nazpet. Je to super vyladeny vysilac (prechazel jsem z dx7). Sel bych do neho znova
Ty umíš nakupovat!
A souhlas, je vážně super.
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix