spektrum, jaký vysílač vybrat???
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: spektrum, jaký vysílač vybrat???
DX 7 jsem také koupil z druhé ruky a 4,nebo 5 let jsem neměl jediný problém a to i přes to,že cca dva roky byla v každodením zápřahu na simu. Ted v zimě z ničeho nic při létání s 600 mi kolektiv sjel samovolně do mínusu cca 3m nad zemí. No myslel jsem si že závada je v elektronice na vrtasu. Vše jsem předělal, ale znovu se to opakovalo při létání s mcpx. Myslím že nemá cenu řešit opravy
to ještě dopadlo dobře.Kdybys létal s "obry" na benzín,jako já, takové selhání by mělo fatální následky!Takže podle mě je třeba na simulátor používat druhý vysílač!
já tedy nevím,ale šestikanál ,byť s telemetrií za tu cenu?A k čemu je paměť na 250modelů,jen na zvyšování ceny?
Na vetsinu veci pro zacinajici modelare to staci...ma to i vetron mod. A ta cena? Rekl bych ze super, vzdyt v dnesni dobe nesezenete kvalitni vysilac s telemetrii a hlasovym vystuprm
ano,je to věc názoru.Hlavně aby ten začínající modelář, nebo jen pilot modelu, to hned nerozflákal.Ale i to již dnes umí eliminovat různé druhy stabilizačních jednotek.Já tedy nejsem pro verzi ,aby mi někdo ,třeba nějaký kamarád, kecal do toho požitku při létání ,natož aby to byl hlasový výstup telemetrie.Telemetrii používám vlastně jen k tomu abych mrknul na displej a zkontroloval stav palub.aku ,když létám dost dlouho.Jinak si užívám tichého letu,tedy pokud létám s větroněm.Je pravda,že jsem starší ročník a na letišti si chci odpočinout,stejně jako vlastně všichni modeláři.Takže Spektrum určitě ano a to i bez telemetrie.Jsem zvědav, kdy konečně někoho napadne dělat moderní a přitom jednoduché RC soupravy pro starší ročníky ,stejně jako mobily!?Mohlo by tam být to červené tlačítko SOS !
Naposledy upravil(a) kozlik327 dne pon 03.02.2014 15:33, celkem upraveno 2 x.
Za srovnatelnou cenu má telemetrii, hlasový výstup i SD slot Frsky Taranis, který umožňuje implicitně 16 a max. až 32 kanálů.
Muzes take zvazit nejaky vysilac co dela JRPROPO s podporou DSM2.
Treba neco takoveho (vysilacka uz je prodana):
http://www.pche.eu/2012/07/prodam-vysil ... -mode.html
Muzes koupit k tomu modul DMSS a bezbolesten prejit na DMSS.
Treba neco takoveho (vysilacka uz je prodana):
http://www.pche.eu/2012/07/prodam-vysil ... -mode.html
Muzes koupit k tomu modul DMSS a bezbolesten prejit na DMSS.
Do jr bych nesel... A frsky - no nvm po problemech co s tim jsou - chci reprak, nic moc kniply atd... To radsi spektrum, hitec ci futabu
Elfew píše:...frsky - no nvm po problemech co s tim jsou - chci reprak, nic moc kniply atd...
Zatím s Taranisem žádné velké problémy nejsou avizovány. Vesměs to jsou je drobnosti. Různé porodní bolesti u nových RC souprav se leckdy objevují i u renomovanějších značek a vůbec bych se nedivil pokud by se objevily nějaké porodní bolesti i u té nové DX6. Mechaniky kniplů jsou už v současně dodávaných verzích Taranisu upravené a problémy s rušením zvukového výstupu už řeší nová základní deska Taranisu jak je zmíněno v tématu viz tento odkaz.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Stejne to jsou v oblasti RC vysilacu jen zabomysi valky. Kdyz je v lete teplo, pekne mraky na obloze, na horizontu zajimave kopce, tak se pozitek dostavi absolutne nezavisle na vybaveni. Sorry, mam abstak, nelital jsem nekolik mesicu 
Máš pravdu, předsedo! 
o nic jsi nepřišel,stejně se lítat od podzimu nedalo.Na jaře to rozjedem ,ať už se Spektrumem, nebo s něčím jiným.
ještě k tomu výběru vysílače:mám v klubu kamaráda,který létá souběžně se třemi vysílači:DX7, FF-6 na 35mHz a ještě s FC-16 na 2,4Jeti a vůbec výběr vysílače neřeší!
Ahoj, ja mam doma dve vysilacky DX6i, jedna kupovana nova (asi pred ctyrmi peti lety), druha vymenena tady na foru za Turnigy 9X. Letam jen mala era, do 1.5m + pekne rychla F16 z HK ale jeste nikdy jsem nemel problem ani na hranici viditelnosti (tedy s vysilackou - padam na ruce). Druhou vysilacku mam pro synka na letani na kabelu a take naprosta spokojenost. Samozrejmosti jsou oranzove HK prijimace v EPP bublinach
Martin
http://mojeletadla.unas.cz