TERMIKA - fígle
Re: TERMIKA - fígle
Moje letovka MiniCorada je 875g.
slaco píše:Moje letovka MiniCorada je 875g.
Máme to skoro stejně vybavené, ale to bude asi těžší baterkou 4s 1800
a motor sNeu 1107/2Y + KPG 5,2:1, RFM 12,8x13.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem zažil svou první "pořádnou" termiku s Tracy-E, sice cca 11 minut s těmi vašimi desítkami minut i víc je prd, ale pro mě je to pokrok, protože dosud jsem akorát semtam využil nulku nebo mi nějaký poryv trochu změnšil opadání a prodloužil let. Mým největším úspěchem dosud bylo dvojí nastoupání z cca 20 do 80-100m s kruhovým házedlem v nějaké megabublině. Dnes jsem ale 2x točil pod mrakem. Poprvé jsem přiletěl tak v 50m a po několika 360° zatáčkách jsem už měl výšku víc jak dvakrát větší. Cestou dolů jsem to zkusmo trochu rozjel a vrátil jsem jsem se pod mrak. Znova jsem vytočil a pak rychle zpátky, trochu se rozfoukalo a já lítal po větru.
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
Rocky_MK píše:Dnes jsem zažil svou první "pořádnou" termiku s Tracy-E, sice cca 11 minut s těmi vašimi desítkami minut i víc je prd, ale pro mě je to pokrok,.
ted už to bude jen lepší a lepší, nejhorší je ten začátek samouku-poznat bublinu, ustředit jí a pak stoupat, jednodušší to mají začátečníci v kolektivu zkušených modelářu, když jsi na to sám, jde to pomaleji, o to větší to pak ale přinese radost,
Tracy je super model .ten puvodní co máš je příliš malý na termické poletování. s Tracynou si užiješ určitě víc.
odvaha mu teda rozhodně nechybí, to se musí uznat 
tak kdo si dnes vytočil první stoupáček v roce 2014 
Ja byl rano a prd. Ale litalo se fajn.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Ja tankoval u Kolina pred polednem. Vitr bomba, ale litat bych v te kose nesel.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
pepin píše:tak kdo si dnes vytočil první stoupáček v roce 2014
Teda Ty musis bejt nadrzenej
Tom1974 píše:Teda Ty musis bejt nadrzenej![]()
no to si piš, že jsem si toho dnešního slunička užil, i když jsem nějak seřídil na okně žaluzie, stejně mi to za chvíli nějakou škvírkou začalo svítit na monitor a já zas musel vylézt z postele a trochu to přeštelovat
Termika nula, výškově..ve 233 metrech jsem zmizel v oblačnosti, a púl-lopasem se za 4 sekundy zase objevil...Ale, aspoň jsem Vikinga protáhl a zalétl jednoho Scaryho pro pána ze Zlína. Takže pohoda.
graup15 píše:Termika nula, výškově..ve 233 metrech jsem zmizel v oblačnosti, a púl-lopasem se za 4 sekundy zase objevil...Ale, aspoň jsem Vikinga protáhl a zalétl jednoho Scaryho pro pána ze Zlína. Takže pohoda.
Tady v Praze je dohlednost super a co jsem koukal na webovku na Rané, tak se tam zdá taky slušné počasí.
graup15 píše:Termika nula, výškově..ve 233 metrech jsem zmizel v oblačnosti, a púl-lopasem se za 4 sekundy zase objevil...Ale, aspoň jsem Vikinga protáhl a zalétl jednoho Scaryho pro pána ze Zlína. Takže pohoda.
Já byl na tom úplně stejně. Byl jsem ráno, šel jsem na "svah" s tím, že dobře fouká, ale než jsem dorazil, tak se vítr trochu změnil a bylo z toho prd, ale tak jsem si zalítal i tak, jen jsem víc využil baterky. Ale oblačnost úplně nastejno. Okolo 240m se éro začalo ztrácet mezi oblačností.
Odpoledne sice trochu vysvitlo slunko, ale to už byly zase jiné plány.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
ted to chce tak na 12-14h jinak to sluníčko nemá šanci trochu zatopit, tady v Praze to vypadalo opravdu nadějně, i když pofukovalo, chvilkama to docela polevilo, ale postel je postel.
na sezonu sem chtěl opravit 3,2m komposta ale není na to vůbec čas ... tak Vás alespoň sleduju z povzdálí
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno