DX7s nasaveni Blade 450 3D
DX7s nasaveni Blade 450 3D
Potrebuji poradit, stahl jsem si nastaveni pro Blade 450 3D primo ze offi stranek pro DX7s spekturm nainstaloval ve vysilace, a kdyz spustim simulator Phonix tak pridam plyn a heli sebou svyhne na stranu. dik za radu.
Re: DX7s nasaveni Blade 450 3D
A nemáš prohozená serva na cyklice? (resp. alespoň jedno z nich invertované)
Problemu bude vic...
Jako prvni doporucim udelat si nastaveni specialne pro simulator a nepouzivat ho pro realne letani. Staci zkopirovat to nastaveni co mas. Je pravdepodobne, ze stazene nastaveni pouziva 120° CCPM cykliku. Takze ve vysilaci napred najdi nastaveni typu cykliky (mam pocit, ze se menu jmenuje Swash type) a dej neco na zpusob "H1" nebo "1 servo 90°". Nazev presne nevim, uz je to nejaky cas co jsem mel Spektrum. Cilem je dostat kazdou osu ovladani na jeden kanal bez vestaveneho mixu cykliky - to poznas v servo monitoru.
V Phoenixu pak otevri menu System a klikni na polozku Your controls. Tam si najdi svuj vysilac, zvol ho a dej Edit profile. V tomhle okne uvidis, jak ti chodi jednotlive kanaly. Muzes je priradit jinymi funkcim, reverzovat atd...
Jako prvni doporucim udelat si nastaveni specialne pro simulator a nepouzivat ho pro realne letani. Staci zkopirovat to nastaveni co mas. Je pravdepodobne, ze stazene nastaveni pouziva 120° CCPM cykliku. Takze ve vysilaci napred najdi nastaveni typu cykliky (mam pocit, ze se menu jmenuje Swash type) a dej neco na zpusob "H1" nebo "1 servo 90°". Nazev presne nevim, uz je to nejaky cas co jsem mel Spektrum. Cilem je dostat kazdou osu ovladani na jeden kanal bez vestaveneho mixu cykliky - to poznas v servo monitoru.
V Phoenixu pak otevri menu System a klikni na polozku Your controls. Tam si najdi svuj vysilac, zvol ho a dej Edit profile. V tomhle okne uvidis, jak ti chodi jednotlive kanaly. Muzes je priradit jinymi funkcim, reverzovat atd...
Tom
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Ano, musíš nastavit v DX7 v systémovém menu (to je to, co se zapíná přidržením DOWN a SELECT a zapnutím radia),
SWASH TYPE : "1 SERVO NORMAL".
Jinak se to projevuje jak píšeš...
SWASH TYPE : "1 SERVO NORMAL".
Jinak se to projevuje jak píšeš...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Díky za rady - bylo to SWASH TYPE : "1 SERVO NORMAL", jen by me zajimalo jestli pro skutecny model nemam nechat original 3 SERVO (a jestli ano, proc to simulator nebere podle skutecnosti). Diky za rady Ted se snazim nastavit Delta kridlo na DX7s(rady prijmu s radosti)
Pro skutečný model si to nastavíš až podle toho co budeš mít na stole. 
To mi je jasny ze si nastavim podle skutecnosti, jen me zarazi ze original nastaveni nefunguje na simulator
A to sami u delta kridla(zatim jsem nezkousel venku jen doma, vypada nastaveni ok, ale na simu to nefunguje.)
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ted si nejsem jist zda dobre chapu dotaz, problem je ze v simu nefunguje ovladani? v realu ano? v simu ja osobne, mam DX7 (ne novou DX7s) a mam nastaven sim jako mod pro letadla, sim potrebuje vzdy jen pohyb kniplem a z toho jeden signal, kdezto v realu musis mit mix pro tri serva na cykliku, tedy nastevno HELi a 3 serva 120stupnu
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
V simu funguje, jen ne kdyz je nastaveno 3 serva, musi byt jen 1servo pak ok. Uz vireseno. Jen me tet na tu stejnou Dx7s nejde nastavit Delta kridlo 
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak s tim uz neporadim, ohledne toho simu, mam na to zvlast nastaveni na sim, ulozene na pozici modelu cislo 20, kdyz chci letat sim, tak proste prepnu model cislo 20 a letam a je jedno zda heli nebo letadlo
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Jo jo, jen nechapu proc sim nevezme original nastaveni(1servo - 3 servo),pak jak bezpecne nastavit neco, kdyz v simu to nejde vyskouset, jelikoz to sim bere jinak. 
Sim to pochopitelne bere jinak. Nema smysl, aby bral uz mixovanou cykliku. K Phoenixu dodavane vysilace tyto mixy vubec nemusi umet - napriklad DX5s je hole petikanalove radio se ctyrmi proporcionalnimi kanaly a jednim logickym spinacem, bez mixu, bez programovani. Musi fungovat taky se vsemi modely v simu.
Deltu nastavis jednoduse jako normalni letadlo - opet bez mixu vestavenych ve vysilaci. Samokridlo v simu bude litat diky mixum naprogramovanym v simulatoru.
Ucelem simulatoru neni zkouset na nem nastaveni, ale naucit se ridit model. Ve skutecnosti nastavis model bezpecne jedine tak, ze si peclive nastudujes, jak to ma cele fungovat
Deltu nastavis jednoduse jako normalni letadlo - opet bez mixu vestavenych ve vysilaci. Samokridlo v simu bude litat diky mixum naprogramovanym v simulatoru.
Ucelem simulatoru neni zkouset na nem nastaveni, ale naucit se ridit model. Ve skutecnosti nastavis model bezpecne jedine tak, ze si peclive nastudujes, jak to ma cele fungovat
Tom