ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1006 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Litej na 3s a budes na 100% spokojenej. Sadím boty. Pak dej pid do defaultu a zavis melo by to byt ok. Na doladeni dej auto . Jinak bych potom snizil P a zvysil D. Jinak daleko lepsi jsou 10x4.7 s 12 to neni ono. Ja mam 750kv 10x4.5 600quad vaha s gimbalem gopro 2x2200 3s 1400 a super pro testy jsem to zatizil na 1730. A v poho. Navíc na 3s je větśí učinnost. Celej problem je ve 4s. Mam to oveřeno a jde to kompenzovat throtle rate P v mem pripade to bylo na 2000 .
Hodně štestí a dej vědět.
jaroslav.falcon

#1007 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Jak jsi zpokojenej s motory? Jsou dovažené . Pozná se to podle kapek na rotoru ze vnitř pokud je tam vidět. Jinak jsou tězké jako kráva pro tvoji cfg.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1008 Příspěvek od Ancistrus01 »

Rozhodl jsem že budu svojí TBS Discovery coptéru překopávat do uhlíku.... Mám už více méně vše vymyšleno, ale pořád přemýšlím co s kompasem aby nebyl rušen... :)
Jednoznačně ho dám alespoň na 5cm vysoký stojánek z uhlíku, který přidělám na uhlíkovou podložku na které bude přišroubovaný kompas, nebude kompas rušen? :)

Další věc: Z čeho udělat (jak udělat) odpružení desky? Přemýšlel jsem že jí normálně přišroubuji na nylonové distanční sloupky, jenže to by nebyla vůbec odpružená, jak to máte řešené vy? :)

Díky
jaroslav.falcon

#1009 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Super jsou orange bobbins z getfpv.
Kamikaze591

#1010 Příspěvek od Kamikaze591 »

S velkou pravděpodobností to bude tím jak psal jamesgsf - deska se učí z vlastních dat. Když tam dám gopro tak je to po ubrání p na plynu krásně klidné ve visu. Horší když přídám plný tak se to rozklepe. Ještě zkusím někde ubrat P.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1011 Příspěvek od ST »

Ancistrus01 píše:Rozhodl jsem že budu svojí TBS Discovery coptéru překopávat do uhlíku.... Mám už více méně vše vymyšleno, ale pořád přemýšlím co s kompasem aby nebyl rušen... :)
Jednoznačně ho dám alespoň na 5cm vysoký stojánek z uhlíku, který přidělám na uhlíkovou podložku na které bude přišroubovaný kompas, nebude kompas rušen? :)

Další věc: Z čeho udělat (jak udělat) odpružení desky? Přemýšlel jsem že jí normálně přišroubuji na nylonové distanční sloupky, jenže to by nebyla vůbec odpružená, jak to máte řešené vy? :)

Díky

Pokud by jsi chtěl si trochu zafrézovat, tak bych šel do něčeho nového. Třeba QAV5OO. Nedávno jsem si stáhnul výkres v DWG formátu a taky o tom silně uvažuju. Chtěl bych do toho naimplementovat ramena z tohodle rámu http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22781__Turnigy_Talon_Quadcopter_V2_0_Carbon_Fiber_Frame_550mm.html .

Výkres toho rámu jsem si uložil sem : http://s_vacek.sweb.cz/MODELY/FPV%20Quad_rev.1.dwg.

Je potřeba to trochu překreslit v místě uložení ramen a taky nesedí prostřední díry pro uložení pružících elementů ale jinak to nevypadá zle.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1012 Příspěvek od Ancistrus01 »

ST píše:Pokud by jsi chtěl si trochu zafrézovat, tak bych šel do něčeho nového. Třeba QAV5OO. Nedávno jsem si stáhnul výkres v DWG formátu a taky o tom silně uvažuju. Chtěl bych do toho naimplementovat ramena z tohodle rámu http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22781__Turnigy_Talon_Quadcopter_V2_0_Carbon_Fiber_Frame_550mm.html .

Výkres toho rámu jsem si uložil sem : http://s_vacek.sweb.cz/MODELY/FPV%20Quad_rev.1.dwg.

Je potřeba to trochu překreslit v místě uložení ramen a taky nesedí prostřední díry pro uložení pružících elementů ale jinak to nevypadá zle.

Já už trubky na ramena mám (12x10mm uhlík) Mrknu na to... Jestli je to prostornější než TBS tak proč né, zas to ale musí dosahovat alespoň podobné hmotnosti, mám motory dost na hraně :/
Sofin

#1013 Příspěvek od Sofin »

Fafa999

#1014 Příspěvek od Fafa999 »

Jo bude to jen rozdíl v těch GPS

LEA-6H podporuje Galileo, GPS/QZSS, GLONASS a je dražší
NEO-6M podporuje pouze GPS

přesnost by měla být stejná

Asi tam mají chybu v názvu, dál v popisu už uvádí jen Ublox-6H a Ublox-6M
jaroslav.falcon

#1015 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Apm se nic neučí. Není to atoadaptivní regulator.

Qav500 je poměrně težké.

Pokud by byl zajem mám vyfrezováno ve stylu qav stredy cisté i spinavé patro na ramena 15x15. V prípadě zajmu mohu zaslat foto.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1016 Příspěvek od Ancistrus01 »

jaroslav.falcon píše:Apm se nic neučí. Není to atoadaptivní regulator.

Qav500 je poměrně težké.

Pokud by byl zajem mám vyfrezováno ve stylu qav stredy cisté i spinavé patro na ramena 15x15. V prípadě zajmu mohu zaslat foto.

OK díkes ;) Zůstanu u TBS ka :)

Chtěl jsem se ještě zeptat na poslední věc: může uhlíková destička ovlivnit vliv kompasu...
jaroslav.falcon

#1017 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Ne. Jinak znáš Wojtu má qav i tbs. říkame qav že je to autobus :D jinak čisté a špinavé patro ne video je opravdu super.
Kamikaze591

#1018 Příspěvek od Kamikaze591 »

Teď jsem zkoušel nahrát nový FW. Když jsem si vybral pro jaký typ rámu, vyskočilo na mě jestli opravdu chci updatovat a potom vyskočila chyba:

Failde to download new firmware: System.Management.ManagementException: Invalid namespace v System.Management.ThreadDispatch.Start()...

Nestalo se to někomu taky?
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1019 Příspěvek od Ancistrus01 »

jaroslav.falcon píše:jinak čisté a špinavé patro ne video je opravdu super.

Tak toto nechápu :lol:
Jinak dík... Napíšu Woitoj ;)
jaroslav.falcon

#1020 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Co nechápeš ? Napíšu to po lopatě :lol: mám tam překlep "na video"
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“