F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Když jí zapneš, fungují serva a naklápí cykliku?
když jí zapneš, fungují serva na povely vysílače a naklápí cykliku?
Právě, že ne
Jeden knipl je jakoby mrtvej, i když prohodím mody 
[quote="Bacon"]Zdravím,
tak jsem byl spáchat první pokusy s touhle "kobrou". Nevím jak to, ale po zvednutí ze země jde prudce dozadu a doleva, vůbec se nedá ovládat dopředu / dozadu, pouze otáčet kolem osy.
V první řadě se podívej, jestli makají serva a naklápí se cyklika.
tak jsem byl spáchat první pokusy s touhle "kobrou". Nevím jak to, ale po zvednutí ze země jde prudce dozadu a doleva, vůbec se nedá ovládat dopředu / dozadu, pouze otáčet kolem osy.
V první řadě se podívej, jestli makají serva a naklápí se cyklika.
Omlouvám se, nenapadlo mě, že mé odpovědi skočily na další stránku, tak jsem je opakoval. 
Takže:
Mám nastaven MOD1:
levá páčka doprava / doleva - nic
pravá páčka nahoru / dolů - plyn
pravá páčka doprava / doleva - náklon rotoru
MOD3:
levý páčka nahoru / dolů - nic
levá páčka doprava / doleva - náklon rotoru
pravá páčka doprava / doleva - nic
EDIT: Sundal jsem kabinu, levý knipl najednou reaguje nahoru / dolů. Všiml jsem si ale zajímavé věci...:
Mám nastaven MOD1:
pravá páčka doprava / doleva - náklon rotoru
MOD3:
EDIT: Sundal jsem kabinu, levý knipl najednou reaguje nahoru / dolů. Všiml jsem si ale zajímavé věci...:
Naposledy upravil(a) Bacon dne pát 17.01.2014 23:15, celkem upraveno 1 x.
Zase jsem se ztratil ... v zaplave prispevku ... jestli dobre pocitam tak jsou tu 3 zajemci o flashnutej plush10A. Napiste mi SZ a nejak se domluvime. Nejlip by bylo objednat to na HK a pote poslat flashnute na dobirku no ... Ale pouze seriozni poptavky! 10A regulatoru uz vazne vic na nic nepotrebuju ...
Jinak pomilionte na zadost o kompletni informace kdo se nevyzna
na strane 14 je prvni uspesne ostridakovani zadku vcetne fotek
na strane 66 uzivatel zacatecnik informuje v jenom prispevku co vsechno je potreba stahnout a nakoupit (nejlevnejsi varianta)
na strane 88 informuji ja ze jsem tento postup konecne taky uspesne provedl s adruino nano v3.0 se zjistenim ze je tu teoreticka moznost to same udelat i s USBASP programatorem
vsechny jine pokusy o zadek (myslim postupy mimo flashnuti plushcka a nastaveni gain na 1.25), vcetne mnou nalezeneho prevodniku(uz mam naprogramovany vlastnim programem lepsi - ten nemecky funguje jenom na 30% cipu atttiny13), jsou slozitejsi drazsi a ...
Jinak pomilionte na zadost o kompletni informace kdo se nevyzna
na strane 14 je prvni uspesne ostridakovani zadku vcetne fotek
na strane 66 uzivatel zacatecnik informuje v jenom prispevku co vsechno je potreba stahnout a nakoupit (nejlevnejsi varianta)
na strane 88 informuji ja ze jsem tento postup konecne taky uspesne provedl s adruino nano v3.0 se zjistenim ze je tu teoreticka moznost to same udelat i s USBASP programatorem
vsechny jine pokusy o zadek (myslim postupy mimo flashnuti plushcka a nastaveni gain na 1.25), vcetne mnou nalezeneho prevodniku(uz mam naprogramovany vlastnim programem lepsi - ten nemecky funguje jenom na 30% cipu atttiny13), jsou slozitejsi drazsi a ...
Naposledy upravil(a) srabsrab dne pát 17.01.2014 23:47, celkem upraveno 2 x.
Bacon píše:Takže:
Mám nastaven MOD1:
MOD3:
Na mod 1 musíš mít obě páčky volby nadoraz dopředu, pravá páka náklon vpravo vlevo, plyn nahoru dolů, levá páčka vpravo vlevo zadní motor a naklápění vpřed, vzad, zkus prohodit serva na desce přijímače, at vyloučíš, nebo potvrdíš vadu vysílače, v jednom návodu v tom měli nesrovnalosti.
Ital píše:Pokud to chceš vysvětlit technicky, namaluj si na vrtuli fixem čárky po 1. cm od osy, změř si přesně průměry, pro které si spočítáš obvod, tj vzdálenost, kterou urazí za 1. otáčku, pod každou čárkou si změříš úhel sklonu listu a u dobré vrtule se musí dostat obvod vrtule v daném bodě pod úhlem v daném bodě do stejné vzdálenosti, které se říká stoupání vrtule, to zajistí, že na různých průměrech vrtule se vytváří stejná rychlost proudu vzduchu, za vrtulí se nedělají víry, které tah vrtule znehodnocují indukovaným odporem. Tak zní teorie i praxe. Orig. vrtule MJX má po celém průměru stejný úhel náběhu, takže pořádně nemůže fungovat.
Teď prakticky-najdi si nějaký válec o průměru zhruba 80mm, tubus od koberců, válcovou láhev nebo něco podobného, přitiskni na něj jeden list vrtule, měl by přesně sednout na radius, osičku vrtule nech přečnívat vespod. Zjistíš, že sedne přesně náběžnou hranou vodorovně s osou válce. Ty musíš upravit překroucení listu, aby osa náběžné hrany byla přibližně 12° doprava, pokud to máš dnem a osičkou k sobě. Takto se za mých mladých let tvarovaly vrtule na gumou poháněné modely, funguje to perfektně. Jen si vymysli technologii, jak to provedeš, jde to překroutit nad teplem, ale těžko se odhaduje teplota, kdy vrtule změní tvar, pokud jí přehřeješ, šíleně zkrablovatí, bez tepla jsem jí znásilnit nezkoušel, ale možná by to šlo také. Přeji mnoho zdaru a pokud by si někdo troufl dokopat výrobce ke změně tvaru vrtule, fandil bych mu. Je fakt, že by pak nešly tak na odbyt zadní motorky.
a neměl bys tipa spíš na to, co a kde koupit to co by tam páslo a bylo vhodné? jako začátečník se v tvém popisu trošku ztrácím:o(
Tak něco málo už jsem polétal, 2 zadní vrtulky bohužel v čudu... Létat na Špilberku na nádvoří není úplně ideálně, vzhledem k tomu, jak je křivé a není tak problém zlomit zadní vrtuli o kostky.
Jinak ale super, párkrát jsem si málem "cvrkl do Trioly", že o vrťas přijdu, ale nakonec jakžtakž OK. Pro příště určitě kříž (ten asi poskládám doma z nějakých molitanových míčků), nebo aspoň něco na ližiny. Hned jsem objednal 5 zadních vrtulek (za ty prachy, nekupte to...), ale netušíte, jestli v Brně není obchod, kde bych je sehnal o víkendu?
Jinak ale super, párkrát jsem si málem "cvrkl do Trioly", že o vrťas přijdu, ale nakonec jakžtakž OK. Pro příště určitě kříž (ten asi poskládám doma z nějakých molitanových míčků), nebo aspoň něco na ližiny. Hned jsem objednal 5 zadních vrtulek (za ty prachy, nekupte to...), ale netušíte, jestli v Brně není obchod, kde bych je sehnal o víkendu?
Endy píše:Reostat:
Jo, to bys mohl, alespoň budeme i my nezasvěcení trošku v obraze a vybereme si způsob který zvládneme udělatJo a ještě něco, hlavní motor používáš ADH 300XL jak doporučuje Ital ? - mám s toho trochu vítr aby mi to "neurvalo ruky"
Já používám motor EH200 a pastorek 10zubů.Naprosto vyhovující,výkonu až doprdele
Dnes to popíšu.
Reostat píše:
Já používám motor EH200 a pastorek 10zubů.Naprosto vyhovující,výkonu až doprdele![]()
Dnes to popíšu.
No právě... Radši budu volit cestu EH200 - bojím se že by ADH bylo moc silné
Průšvih je v tom, že se na HK objevila zhruba před rokem nějaká blbá serie EH 200, mám doma 2 a kamarád 1 kus. s pastorkem 10 z hřejí a od poloviny baterek helinu stěží unesou, něco se jim na nich nepovedlo. Té ADH300 se neboj, s pastorkem 10z se stejně nedostane nad 150 W.
Pro zajímavost tady najdete všechny použitelné motory v různých variantách, včetně parametrů, EH200 i ADH300. Mám pocit, že HK v tom má trochu guláš a je loterie, co vám přijde: http://www.aeorc.cn/products/motor/moto ... tpqM1LhY09 berou to od nich a je to téměř za poloviční cenu.