F45 - Vše o tomto vrtulníčku
-
hafieror
- Kontaktovat uživatele:
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Dnes mě přišlo vše z tohoto eshopu na rotor. Objednal jsem 6.1. Poštovné 5,51 eur. Nejsem technik ani manuálně zručnej, takže k provedení Vám nic neřeknu. Jen doufám že to bude lítat.
Dotaz pro zdejší guru, jestli i s tímto bude třeba pružinková metoda, nebo jestli tam vidíte něco co by mělo být řešení.
Děkuji
Dotaz pro zdejší guru, jestli i s tímto bude třeba pružinková metoda, nebo jestli tam vidíte něco co by mělo být řešení.
Děkuji
Oni ten set dvou stridaku prodavaji tady, ale i za ten set je ta cena docela slusne natazena.
http://www.aliexpress.com/item/FZW-RC-p ... 25974.html
Pak jsem nasel druhe provedeni toho znameho setu na predelani hlavniho motoru na stridak, je tam jinej motor nez v tom puvodnim a nemusi se menit bocni plechy. najdete to tady
http://www.banggood.com/MJX-F45-Helicop ... 07918.html
http://www.aliexpress.com/item/FZW-RC-p ... 25974.html
Pak jsem nasel druhe provedeni toho znameho setu na predelani hlavniho motoru na stridak, je tam jinej motor nez v tom puvodnim a nemusi se menit bocni plechy. najdete to tady
http://www.banggood.com/MJX-F45-Helicop ... 07918.html
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz
Už jsem objednal tu kovovou hlavu, cyklika je dojebaná, jako ta originální, pouze je v kovu. To kulové ložisko mělo být v ose horních čepů a 90° dolní čepy.
Zdravím,
omlouvám se, že budu asi pokládat hloupé dotazy, ale vlákno má několik desítek stran a všechny jsem nepročítal. Rozhodl jsem se pořídit si na hraní právě MJX F-45 (doma mám zatím jen rozbitou Colibri V4.5).
Zaujalo mě ale rozpětí cen, v jakém se tento model pohybuje a také označení verzí, a tak doufám, že mi pomůžete vybrat tu správnou. Našel jsem následující odkazy:
Samozřejmě, čím levnější, tím lepší, proto bych se asi klonil k nákupu u Raraskov.cz. Píší, že se jedná o nejnovější verzi, tak jim holt budu muset věřit
"Tato nejnovější verze modelu F645, F45 je u nás aktuálně v prodeji !"
Nejde mi ale do hlavy ta verze 3, o které se zmiňují na RCauto.cz...
omlouvám se, že budu asi pokládat hloupé dotazy, ale vlákno má několik desítek stran a všechny jsem nepročítal. Rozhodl jsem se pořídit si na hraní právě MJX F-45 (doma mám zatím jen rozbitou Colibri V4.5).
Zaujalo mě ale rozpětí cen, v jakém se tento model pohybuje a také označení verzí, a tak doufám, že mi pomůžete vybrat tu správnou. Našel jsem následující odkazy:
- RCking.eu: F-45 verze 2 za 3290 Kč
- Raraskov.cz: F-45 "nejnovější verze" za 1849 Kč (zde je také nějaký pokus o vysvětlení, proč to konkurence prodává 2x dráž, ale nepochopil jsem)
- RCauto.cz: F-45 verze 3 za 2400 Kč
- MojeRC.cz: F-45 (bez označení verze, telefonicky jsem se ptal a budou to vědět až zítra) za 2490 Kč
Samozřejmě, čím levnější, tím lepší, proto bych se asi klonil k nákupu u Raraskov.cz. Píší, že se jedná o nejnovější verzi, tak jim holt budu muset věřit
Mám pocit, že u verze 3 se MJX vrátil ke starému gyroskopu nastojato, jiný rozdíl asi nebude.
-
hafieror
- Kontaktovat uživatele:
Táta má z rcking a má ji s gyrem naležato (koupeno 06/2013), já mám raráška z 12/2013 a má gyro nastojato. I podle nepodložených důkazů je to verze 3. Lítá si to jak chce, ale to je rukama.
S kamarádem jsme měli první F-45 odtud za 1750 Kč, létají dodnes.
http://www.emotors.cz/rc-komplety/3867- ... z-rtf.html
http://www.emotors.cz/rc-komplety/3867- ... z-rtf.html
Tak děkuji za rady, asi to vezmu z Raraska a k tomu 2 náhradní baterky, kameru koupím Mini DVR 808 #16 V2 nebo Mini DVR 808 #16 V3, někdo tu dával video se záběry z ní a bylo to naprosto super 
-
allas
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny příznivce tohoto nezničitelného stroje, který však má přece jen nějaké mouchy. Dočetl jsem se zde, že někteří z vás si zakoupili hliníkovou rotorovou hlavu a desku. Jestli mohu poprosit o napsání zkušeností s tímto uprage. Jinak hodně uvažuji o té ostříďákovane verzi, jen ta cena je vskutku brutální, za to už se dá koupit šesti kanálový copterx. Děkuji za poznatky.
Při trošce šikovnosti to ostříďákuješ kvalitněji a do 1200 Kč.
-
allas
- Kontaktovat uživatele:
Tak já hlavní motor už stříďák mám, to je poměrně jednoduché, ale ten zadní je tak trochu problém, četl jsem tady, že by možná šlo použít regulátor s uprage co prodávají v rckingu na hlavní, protože má ovládání brané se stejnosměrného proudu. Mechanické věci mi problém nedělají, střídavý hlavní jsem ještě zvládl, ale přehrát softwer v regulátoru to je nad moje síly
proto bych musel volit jestli to jde ten régl s kingu, nebo tu celou střídavou verzi. Už mi ty zadní motorky lezou na nervy, je to kus od kusu, nějaký vydrží celkem dost, no a některý klekne raz dva.
A ještě doplním, že jsem jej našel za 1690 Kč na RCjetmodely.cz
A je tam také ve verzi se střídavým motorem za příjemnou cenu 3290 Kč, ale není skladem.
EDIT: Po přečtení těch podmínek jdu raději do Raraska
Příslušenství ale vezmu z rcparty.com 
EDIT: Po přečtení těch podmínek jdu raději do Raraska
allas píše:Tak já hlavní motor už stříďák mám, to je poměrně jednoduché, ale ten zadní je tak trochu problém, četl jsem tady, že by možná šlo použít regulátor s uprage co prodávají v rckingu na hlavní, protože má ovládání brané se stejnosměrného proudu. Mechanické věci mi problém nedělají, střídavý hlavní jsem ještě zvládl, ale přehrát softwer v regulátoru to je nad moje sílyproto bych musel volit jestli to jde ten régl s kingu, nebo tu celou střídavou verzi. Už mi ty zadní motorky lezou na nervy, je to kus od kusu, nějaký vydrží celkem dost, no a některý klekne raz dva.
Zdá se, že máme stejný problém
Bacon píše:Zdravím,
- RCking.eu: F-45 verze 2 za 3290 Kč
- Raraskov.cz: F-45 "nejnovější verze" za 1849 Kč (zde je také nějaký pokus o vysvětlení, proč to konkurence prodává 2x dráž, ale nepochopil jsem)
- RCauto.cz: F-45 verze 3 za 2400 Kč
- MojeRC.cz: F-45 (bez označení verze, telefonicky jsem se ptal a budou to vědět až zítra) za 2490 Kč
Samozřejmě, čím levnější, tím lepší, proto bych se asi klonil k nákupu u Raraskov.cz. Píší, že se jedná o nejnovější verzi, tak jim holt budu muset věřit"Tato nejnovější verze modelu F645, F45 je u nás aktuálně v prodeji !"
já ho sehnal za 1425 na aukru, nový, verze 3, tzn. s rovnými táhly, ale s gyrem nastojato. jináč se připrav, že první co ti odejde budou ty plastové vodítka táhel na rotoru. je to blbě udělaný a je tam pnutí, tak to prdne i bez pádu. ale jk už je tady jednou na počátku napsáno, dá se to nahradit. odpilovat zbytek toho vodítka, milimetrovým vrtáčkem udělat dvě dírky a do nich jsem stčil ustřihnutou kancelářskou sponku, černou. zalepil sekunďákem. světe div se, funguje to a drží ale i tak už mám od extreme koupený tento díl celý z hliníku. jináč přední motor jsem řešil tím, že jsem vyřezal průduchy na chlazení, u zadního jsem úplně sundal krytku a dle rad Corony dělám lety 3-4 minuty a pak přistávám, i to je zábava, trefit se na cíl
Pani, jedna zakladna otazka. Ti, ktori mate hlavny striedavy motor, mate nieco zapojene v konektore THRO na doske?? Dnes som si pozrel nejake fotky z prerabok na nete a po prestavbe na striedavy motor bolo nieco zastrcene aj v konektore THRO. Pytam sa preto, lebo ja som si kupil F45 hned aj s hotovym upgradom na striedavy hlavny motor, ale v konektore THRO na doske nemam nic zastrcene. A ako som pisal par stran dozadu, mam problem s vypinanim hlavneho motoru pri pridani plynu (zo zaciatku mi to robilo iba pri prudsom pridani, teraz ho vypina uz aj pri jemnom pridani nad 20% podla vysielacky...). Dokonca som zaregistroval, ze ked necham bezat hlavny motor napr. na 5% vykonu, po istom case (cca 1 minute) sa mi zacnu otacky postupne samovolne znizovat... (bateria je OK, po asi 5 minutovom skusani mala v pokoji 6,7V, pri zatazi okolo 5,9V) Uz to riesim s predajcom, vyhodnotili sme to ako vadny regulator. Teraz mi vsak zacalo vrtat v hlave, preco mam ten konektor THRO volny. Prosim, poradte