Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#916 Příspěvek od Kuba5 »

Tak potvrzuji skvělou rychlost GLS.
Dodáno třetí den od odeslání.
Motaly se toho svátky, takže nemůžu pořádně hodnotit rychlost GLS i Hobbykingu, ale prostě v pondělí na HK objednáte, v úterý to odešlou a v pátek to máte doma. Každopádně se může Hobbyking opozdit, takže bacha na to.

30.12.2013 objednáno
2.1.2014 odesláno
7.1. dodáno
Swift II | T9X(OpenTX)
Drondys

#917 Příspěvek od Drondys »

Kuba5 píše:Tak potvrzuji skvělou rychlost GLS. Dodáno třetí den od odeslání. Motaly se toho svátky, takže nemůžu pořádně hodnotit rychlost GLS i Hobbykingu, ale prostě v pondělí na HK objednáte, v úterý to odešlou a v pátek to máte doma. Každopádně se může Hobbyking opozdit, takže bacha na to.

Problémy s dlouhými prodlevami na straně pošty jsou jen u zásilek z centrály Hobbykingu v Hongkongu. V případě EU skladu Hobbykingu tj. u zásilek z Holandska nebyly problémy na straně pošty ani GLS, ale zejména v zadrhávání ve skladě kdy se stávalo, že i když byly všechny položky objednávky v eshopu viditelné skladem tak i přesto to viselo ve skladě neodeslané a než to odeslali tak to trvalo třeba i několik týdnů.
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#918 Příspěvek od bighugo »

Tak teď jsem z toho už úplně jelen. Dva prakticky identické balíčky, objednávané v jeden den (3.12.2013), oba odeslané přes Fiji, oba se skutečnou hodnotou v bezdépéháčkovém limitu (jeden 26, druhý 27 USD). První přišel asi před pěti dny, jako obyčejný dopis (sice nadměrné velikosti, takže jsem ho vyzvedával osobně u nás na poště, nicméně bez komplikací a samozřejmě bez podpisu - byl to přece obyč. dopis). Druhý dnes dovezl pošťák dodávkou, ale co je zajímavé, bylo tam doplatné 96 Kč. Na balíku byl nalepen poplatkový lístek za služby celní deklarace (SD/JSD) celkem Kč 96. Žádný doklad o nákupu nebo platbě si nikdo nevyžádal (potom bych to chápal, to už jsem zažil - prokážeš, že jsi skutečně v limitu, platíš poště 96, nejsi v limitu, poště cca. 200 plus celnici dph a případné clo). Není mi jasné, z jakého titulu si tentokrát vybrali těch 96 korun. Ze světa kvůli tomu nepůjdu, ale z principu zvažuji, jestli se v tom nepovrtat. Asi před rokem mi přišel balíček z Číny (ne z Hobbykingu), který prodejce deklaroval s vyšší než skutečně zaplacenou hodnotou. Došel mi s doplatkem DPH, já jsem nelenil, napsal na celní správu odvolání na nesprávně vyměřené DPH s argumentem, že hodnota na balíku byla chybná a já jsem byl v limitu, doložil jsem výpis z Paypalu, a skutečně asi po třech měsících mi to uznali a DPH vrátili. Takže přemýšlím, jestli to teď taky u Pošty nereklamovat.
czpredseda

#919 Příspěvek od czpredseda »

To jsi na tom ještě dobře, já včera doplácel za 27 dolarovej balíček přes fiji s deklarovanou hodnotou 31,- (chybně) 389,- korun - 209,- doplatek DPH a 180,- poplatek za proclení. Nějak to zkousnu, nemám čas se s nima dohadovat ... jinde jsem ušetřil, tady mě namázli
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od RCStudio »

Vsechno reklamovat at toho maji moc a zacnou se zabyvat proc tolik reklamaci a snad se neco zlepsi
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
czpredseda

#921 Příspěvek od czpredseda »

Ono by se ale taky mohlo stát to, že až toho budou míc moc tak tuto službu zruší nebo pravděpodobněji zdraží. Pošta je pověstná tím, že ráda ruší to, co nevydělává.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#922 Příspěvek od juraj.jurej »

Tak moja skúsenosť s objednávkou cez FIJI je asi taká, ako cez Sing post. Zásielka my dorazila za 30 dní (cez sviatky) dnes. Sledovanie zásielky skoro žiadne. 14 dní bez pohybu. Zásielka obsahovala LiPo. Myslím ,že štandartne (mimo sviatkov) by to trvalo cca 3 týždne.
FrSky Tandem X20
Drondys

#923 Příspěvek od Drondys »

czpredseda píše:Ono by se ale taky mohlo stát to, že až toho budou míc moc tak tuto službu zruší nebo pravděpodobněji zdraží. Pošta je pověstná tím, že ráda ruší to, co nevydělává.

Mohlo by se to vrátit ke stavu, který byl předtím než se stala Česká pošta celním deklarantem pro nepodnikatelské zásilky dovážené ze zemí mimo EU tj. kdy kompletní celní odbavení nepodnikatelských poštovních zásilek prováděli sami celníci, a to bez poplatků za celní odbavení. Podobné je to v současné době na Slovensku a v Německu kde se u tzv. neobchodního dovozu což jsou dovozy pro osobní potřebu platí pouze DPH a případně clo pokud jsou stanoveny, ale jinak se u těchto zásilek neplatí žádné poplatky za celní odbavení. Pokud by se to takto bez poplatků opět začalo provozovat i v ČR tak bychom mohli být jedině rádi.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od corsair »

czpredseda píše:To jsi na tom ještě dobře, já včera doplácel za 27 dolarovej balíček přes Fidji s deklarovanou hodnotou 31,- (chybně) 389,- korun - 209,- doplatek DPH a 180,- poplatek za proclení. Nějak to zkousnu, nemám čas se s nima dohadovat ... jinde jsem ušetřil, tady mě namázli
dnes mi také dorazil přes Fidži-opravdová i uvedená cena 29,96 usd doplatek 384 korun celkem. Ale jak počítám tak počítám jsem v limitu protože: jedno euro je 27,720 krát 22 je 609,84 a to děleno 20,161 což je hodnota usd je 30,00049 usd.
a nebo to počítám blbě????

a já i když jsem také jinými balíky v plusu si teda na celní lupiče obrátím...srát na hlavu si nenechám
i když problém vidím ve Fidži post, který berou jakou soukromou poštovní službu jelikož pro výpočet berou částku 973,-Kč i když i s poštovným jsem platil 837,85 Kč
Naposledy upravil(a) corsair dne čtv 09.01.2014 16:37, celkem upraveno 1 x.
PeterR

#925 Příspěvek od PeterR »

S tym vasim poplatkom to teda nezavidim. Ta vasa posta sa teraz bude colne odbavovat na vsetkom. A inac mne dnes prisiel prvy balicek. Ako som predtym pisal 17.12. isiel z Fiji a 24.12. bol v BA. Z BA sa vraj pohol colne odbaveny 2.1. a 9.1. dorazil do "dalekej" Ziliny. Pre porovnanie ina zasielka taktiez "listova" a s vyssou hodnotou z LA USA 31.12. a v ZA 7.1.
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
Drondys

#926 Příspěvek od Drondys »

corsair píše:dnes mi také dorazil přes Fidži-opravdová i uvedená cena 29,96 usd doplatek 384 korun celkem. Ale jak počítám tak počítám jsem v limitu protože: jedno euro je 27,720 krát 22 je 609,84 a to děleno 20,161 což je hodnota usd je 30,00049 usd. a nebo to počítám blbě????

Počítáš s nesprávnými hodnotami kurzů.

Správný postup výpočtu je uveden v úvodním příspěvku tématu Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu. Pro výpočet vůči limitu se používá fixní roční kurz EURa uvedený na webu celní správy pod názvem EUR_limit a kromě toho kurz dolaru vyhlášený na webu celní správy pro obbobí kdy zásilka prochází celním odbavením.

EUR_limit pro období 1.1.2014 až 31.12.2014: 25,647
USD pro období 1.1.2014 až 21.1.2014: 20,161

Správný výpočet je následující:

(29,96 * 20,161) / 25,647 = 23,551

Takže cena byla o 1,551 EURa přes limit, který je 22 EUR.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#927 Příspěvek od corsair »

no tak mockrát děkuji :D , příště budu lhát jak partyzán
Drondys

#928 Příspěvek od Drondys »

corsair píše:proč mi tedy ale vypočítávají dph i z poštovného?

Je to popsáno v tom odkazovaném příspěvku. Pokud je překročen limit 22 EUR pak mohou stanovit DPH. Základem pro výpočet DPH je ovšem suma, do které se zahrnuje cena zboží, cena poštovného a dokonce i poplatek České pošty 180 Kč za celní odbavení, protože těch 180 Kč je bez DPH.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#929 Příspěvek od corsair »

si děláš prdel.................no to mě zase vyškolili, já starej sedmilhář jsem jednou chtěl udělat dobrý skutek a napsat pravdu a hop...každý dobrý skutek musí být potrestán :roll:
Drondys

#930 Příspěvek od Drondys »

corsair píše:příště budu lhát jak partyzán

Takové věci tady vůbec nepiš jelikož by to mohlo být považováno za propagaci porušování zákona.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“