Ako na multiboot v PC

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
googie
Kontaktovat uživatele:

Ako na multiboot v PC

#1 Příspěvek od googie »

Ahoj,

potreboval by som poradiť, ako najideálnejšie vyriešiť multiboot na PC s dvoma HDD s následovnou logikou:

HDD č.1 - jedna particion s Windows 7 64 bit
HDD č.2 - rozdelený na dve particion s Windows Server 2008 64 bit + Linux

nad tým možnosť multibootu, čiže výberu, ktorý OS sa spustí. Pradávno som niečo podobné robil, už som mimo a na google je toho mnoho, neviem aký nástroj sa teraz používa resp. aký štandardný postup zvoliť. Je to na študijné účely. VMWARE poznám, ale chcem ísť cestou multibootu.

Dík za každú odpoveď
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
tyci

Re: Ako na multiboot v PC

#2 Příspěvek od tyci »

Dělal jsem multiboot Win + Linux ale odkaz dole ti asi pomuže.

Kód: Vybrat vše

http://pcworld.cz/software/dual-boot-s-windows-7-8499
ronin

#3 Příspěvek od ronin »

Ja jsem delal Win 7 + XP.

1. Nainstaloval jsem windows 7, rozdelil disk a udelal si opravne cd
2. Na stejny disk do jineho oddilu jsem nainstaloval XP
3. Spustil jsem opravny disk win 7 a nechal opravit sposteni
4. Nainstaloval jsem EasyBCD a udelal pomoci tohoto systemu startovaci nabidku
Protos, Goblin 700
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

googie píše:...aký nástroj sa teraz používa resp. aký štandardný postup zvoliť. Je to na študijné účely. VMWARE poznám, ale chcem ísť cestou multibootu...

Já používám placenou verzi BootIt Bare Metal. Je to opravdu velmi solidní nástroj. Umožňuje nejen multiboot, ale i provádění rozdělení disku včetně formátování, zálohování/obnovu sekcí i celých disků atd. Je tam volně ke stažení 30-ti denní zkušební verze a je k tomu manuál kde najdeš vše podrobně popsané. Pokud je to pro studijní účely v rámci nějaké školy tak by licenci mohla zaplatit škola.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“