racek74 píše:Na letišti je jen jeden originál , nikdo to nemá naprosto stejné i kdyby se rozhodl to stavět také ...
---------- létání je s takovým modelem odměna za vykonané úsilí --------------
dostat to něco co jsem si vyrobil do vzduchu a naučit to létat tak jak bych chtěl.
:
no nevim jak ostatní, ale radost z vlastní stavby mi nikdy dlohodobě u žádného modelu nevydržela--jako že bych třeba i po 5 ti letech měl pořád nějaký zvláštní dobrý pocit z toho, že jsem si ten model postavil komplet sám, jediný pocit který vždy mám, když s tím neopravitelně praštím, okamžitě chci mít zase to samé a hned znovu létat, ale rozhodně se mi nechce zalézt do dílny a znovu místo létání patlat a patlat, když je sezona a má se létat, takto jsem se dostal ke koupeným modelum a světe div se, když jsem doma rozbalil téměř hotovou stavebnici, vubec jsem nepřišel o ten pocit, že já mám něco fantastického, že z toho mám šílenou radost a že se těším, až si s tím zalétám.
největší extrém byl u mě asi když jsem si v dřevních dobách lipol postavil většího akrobata, když jsem si spočítal, kolik mě stojí jeden let na životnost baterky--pokud vydží alespon 20-50 startu, tak jsem to zase uložil na skřín v podstatě pouze zalétané s pár starty a když přišla doba cenově dostupných baterek, tak už pro mě to ero bylo stejně okoukané--všední, obyčejné.Nevadí mi stavět, když se mi chce, nebo si myslím, že to má smysl, ale přijde mi hloupost se nutit do stavby u něčeho, co jde koupit, když mám potřebu si jít pouze zalétat, docela mě už i otravovalo osazovat nový kompozitový model a při osazování jsem si jasně uvědomoval, že bych vubec nepohrdnul možností do toho modelu pouze vložit vlastní přijímač, ero napípat a jít lítat.
ono jedna věc je zázemí rodinného domku s vybavenou modelářskou dílnou, kde mužeš každý další projekt trochu posunout dál, když tě to baví, tak lepíš, když ne, tak za sebou pouze zavřeš dveře dílny a něco jiného je zase lepení letadel třeba v paneláku, v takových prostorách vždy narazíš na limit, že náročnější projekt tam už není realizovatelný, tak proč do zblbnutí patlat něco, co tam ještě upatlat jde, ale tobě to už na létání vubec nic neříká a vlastně nemáš žádnou motivaci už ani pro tu stavbu--chceš létat třeba s obrem, ale v zoufalství tam upatláš metrového žbrdlinkáře a i tak ten bordel z té stavby dostáváš z bytu celý zbytek života.