Jake letadlo pro uplneho začatečníka?
Jake letadlo pro uplneho začatečníka?
Omlouvám se stale tady někdo srovnáva jake letadelko do začatku a ja se bude asi opakovat a bude vam to někomu asi vadit.Mě popravdě hodně zaujalo Firebird Commander 2 a už bych ho aji snad koupil ale narazij jsem na tyto stranky a začal pozorně čist že asi tady velkej ohlas a kvality nezastava.Jak to tedy je?Easy Star se mi libi ale jsem uplnej začatečník a nemám žadne zkušenosti s letaním a ta cena mě desí když bych to měl zničit,ale zamlouva se mi.Timto bych prosil o radu přesně jak se tady píše než neco koupit a hnet to prodavat a prodělat tak si raději připlatím a chci neco pořadneho na čem se hlavně naučím letat a ma ty spravne kvality.Chci ale podoktnout že budu asi s větčí pravděpodobností samouk tak abych to s modelem zvladl i sam.Tímto bych i moc rad někoho zkušeneho oslovil ktereho se bubu moc třeba přes ICQ na cokoliv zetat.Je toho moc na co bych se rad zeptal bud rad když se mi někdo ozvete.Děkuji za vaš čas že jste si to přečetli.
http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... ail&id=710
Ja se učil na tomhle pohoda.
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si myslíš, že tě to chytne a nejsi zrovna na podpoře
, tak určitě Easy Stara se slušným osazením.
Než půjdeš cokoliv kupovat, zajdi si ale o víkendu na nejbližší modelářské letiště - prostě dát řeč. Hodně toho uvidíš, určitě ti někdo ochotně poradí a vyvaruješ se "levným nákupům", které se později jako vždy "prodraží".
Až si ujasníš začátek (na 90% zmiňovaný Easy Star), domluv se s někým na záletu. Zpočátku je fajn, když ti éro někdo nastaví na vysílačce a zkontroluje. Pak ti ho hodí do vzduchu, vytrimuje a rádio ti předá v bezpečné výšce. Ty si podle instrukcí zalítáš a dotyčný modelář ti zase s érem přistane. Tím se značně sníží počty nehod a oprav
Po pár dnech to určitě zvládneš zcela sám ale na začátku je pomoc někoho zkušenějšího určitě výhodou.
P.S. Napiš si do profilu odkud jsi.
Než půjdeš cokoliv kupovat, zajdi si ale o víkendu na nejbližší modelářské letiště - prostě dát řeč. Hodně toho uvidíš, určitě ti někdo ochotně poradí a vyvaruješ se "levným nákupům", které se později jako vždy "prodraží".
Až si ujasníš začátek (na 90% zmiňovaný Easy Star), domluv se s někým na záletu. Zpočátku je fajn, když ti éro někdo nastaví na vysílačce a zkontroluje. Pak ti ho hodí do vzduchu, vytrimuje a rádio ti předá v bezpečné výšce. Ty si podle instrukcí zalítáš a dotyčný modelář ti zase s érem přistane. Tím se značně sníží počty nehod a oprav
Po pár dnech to určitě zvládneš zcela sám ale na začátku je pomoc někoho zkušenějšího určitě výhodou.
P.S. Napiš si do profilu odkud jsi.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
safi píše:http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=710
také jsem na něm začínal a mohu jen doporučit. Trochu jsem alergickej na to rčení o kopii Easy Stara. To že mají oba tlačný motor je ještě nedělá stejné, ale to je na jinou debatu.
Narozdíl od Easy Stara se s tímhle naučíš startovat ze země a přistávat na kola. Řekl bych, že by se ti to mohlo časem i hodit
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
když už jsem měl Wild Hawka dost olétaného, tak jsem zkusil vyztužit křídla smrkovou lištou s půlkulatým profilem. Letový projev wildy se dost změnil. Ačkoliv váha moc nevzrostla, dost se zvýšila rychlost modelu a začal být citlivější na výškovku. Pustit wildu z výšky a kousek nad zemí ho v ostrém přitažení začít znovu zvedat je teď paráda.
- IK33
- Kontaktovat uživatele:
Ak teda chceš naozaj začať s leteckým modelárstvom tak Ti odporúčam jednu vec. Ako lietadlo Wild Havk alebo Easy Star no nemusí byť nové. Kľudne si kúp dáky osadený stroj od ruky mierne olietaný (aj tak ho za mesiac obúchaš viac než dosť) naviac podstatne lacnejší ako nový.
No vysielač by som kúpil už kvalitnejší programovatelný v cene cca. 3500,- Kč.
Prvé lietadlo je tak na jednu sezónu, ale vysielač už ostane pár rokov.
IK33 píše:Ak teda chceš naozaj začať s leteckým modelárstvom tak Ti odporúčam jednu vec. Ako lietadlo Wild Havk alebo Easy Star no nemusí byť nové. Kľudne si kúp dáky osadený stroj od ruky mierne olietaný (aj tak ho za mesiac obúchaš viac než dosť) naviac podstatne lacnejší ako nový.
Plně souhlasím! A dej si do profilu bydliště, třeba se Ti někdo ozve, kdo Ti pomůže. Mě se takhle ozvali čtyři a tři už lítaj samostatně. A k ES jsem napsal nějaké články, tak se na to mrkni.
http://www.hokana.wz.cz/?text=93
http://www.hokana.wz.cz/?text=91
http://www.hokana.wz.cz/?text=89
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Na Firebirda rychle zapomen. 2x -3x jsem videl jak se s tim nekdo trapil, ale moc to nelitalo. Easy Star a Wild Hawk jsou osvedcene typy, kdyz dodrzis teziste, nebo radeji pro zacatek o 0,5cm vic dopredu (posunout baterky), das malou vychylku na vyskovku a velkou na smerovku (popr zvetsis plochu smerovky, coz ale lze udelat i pozdeji), je to idealni ero pro zacatecnika - samouka. Uz jsem takovym lidem zalitaval jednoho E.S. a jednoho W.H., letelo to na prvni pokus a druhy let uz absolvoval majitel-zacatecnik sam.
Doporucuju oblepit cumak a spodek trupu (kousek za odtokovku kridla) skelnou lepici paskou, klesne spotreba vterinoveho lepidla po nepovedenem tvrdem pristani. Pokud budes litat na neupravene plose (vysoka tvrda trava, keriky atd) tak neuskodi olepit paskou i nabezku kridla a vyskovky, ale zase to neprehanet, at to neni moc tezky.
Doporucuju oblepit cumak a spodek trupu (kousek za odtokovku kridla) skelnou lepici paskou, klesne spotreba vterinoveho lepidla po nepovedenem tvrdem pristani. Pokud budes litat na neupravene plose (vysoka tvrda trava, keriky atd) tak neuskodi olepit paskou i nabezku kridla a vyskovky, ale zase to neprehanet, at to neni moc tezky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
petr-powder píše:když už jsem měl Wild Hawka dost olétaného, tak jsem zkusil vyztužit křídla smrkovou lištou s půlkulatým profilem. Letový projev wildy se dost změnil. Ačkoliv váha moc nevzrostla, dost se zvýšila rychlost modelu a začal být citlivější na výškovku. Pustit wildu z výšky a kousek nad zemí ho v ostrém přitažení začít znovu zvedat je teď paráda.
A nemáš někde fotku toho vyztužení ?
Díky
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
kady1 píše:Ja už si opravdu nevím rady čím začit...
Pro začátek by ti mohlo pomoct přečíst si tenhle článek: http://www.webservis.sk/modelweb/module ... cle&sid=73
A na ICQ mi klidně napiš, nebudeš první a určitě ani ne poslední
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele: