Podvodnik ?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podvodnik ?
No ono taky podle mě i když zjistí kdo to je tak co myslíš že se stane on řekne že to tam bylo tys to na poště před svědky neotevřel a je to tvrzení proti tvrzení a jsi nahranej.A adresu z tý dobírky ti stejně nikdo neřekne.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
BambiSpP píše:tys to na poště před svědky neotevřel
Tohle je právě ono. Samozřejmě nejde otevřít balík a pak až říct, jestli balík převezmeš nebo ne, ale i kdyby to šlo, bylo by to k ničemu.
Problém je ten, že v podstatě žádný obchod mezi poškozeným a podezřelým (pro nás obviněný) neproběhl. Žádnou oficiální smlouvu jste v podstatě neprovedli, takže bohužel asi nemůžeš dokázat, co v tom balíku mělo být. Proto říkám, aukro... tam už vzniká platná kupní smlouva a je jasně dané, co je obsahem smlouvy (i když ve finále by to díky neschopnosti policie bylo stejně jedno).
Swift II | T9X(OpenTX)
Proc by neslo balik otevrit a rict, jestli to prevezmes nebo ne?Mne osobne prisel balik trochu otluceny, a protoze tam byla draha vec, tak jsem ho pred vedouci otevrel a zkontroloval.Stejne tak by to slo s balikem, o kterem by jsi si myslel, ze neobsahuje, co obsahovat ma.Vse je jen o domluve a neustupnosti 
- JosefSvejk
Zba píše:Proc by neslo balik otevrit a rict, jestli to prevezmes nebo ne?Mne osobne prisel balik trochu otluceny, a protoze tam byla draha vec, tak jsem ho pred vedouci otevrel a zkontroloval.Stejne tak by to slo s balikem, o kterem by jsi si myslel, ze neobsahuje, co obsahovat ma.Vse je jen o domluve a neustupnosti
Můžeš odmítnout převzít zásilku, pokud je poškozená. Nemáš ale právo na otevření zásilky před jejím převzetím (a případným zaplacením dobírky).
To by se z toho pracovníci pošty brzy zbláznili.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jojo, jde to opravdu jen, když je zásilka viditelně poškozená. Když se ti nezdá obsah a balík je bez viditelného poškození, máš bohužel smůlu.
Swift II | T9X(OpenTX)
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:to Kuba78, ano správně jsi uvedl "NĚKDO". Pokud bys měl aspoň minimální ánung o trestním právu, věděl bys, že tam musí být konkrétní osoba, nikoliv ten NĚKDO. Kolektivní vina neexistuje, trestat lze pouze konkrétního člověka. Pokud jsi dostal nějaké vyrozumění, zřejmě tam bylo napsáno, zda se trestný čin stal (či nikoliv) a jen nebyl nalezen pachatel - v tom případě se s nimi hádej o náhradu škody dál. Pokud by napsali, že se skutek nestal, to by bylo horší, možná potom i pro tebe.
Nikde sem nepsal jak to dopadlo ani jak sem se nakonec zaridil. Nikde sem nepsal detaily, kdo konkretne byl podezrely a jak. Dokonce sem ani nepsal kdo a co a kdy a kde ukradl.. Ale ty uz mas jasno ze o trestnim pravu vim prd a dokonce co bylo ve vyrozumeni.. Inu, plivanec ad hominem je prijemnejsi nez argumentace na urovni ze..
Smyslem meho sdeleni nebylo postezovat ze se me stalo nejake prikori, ale informovat potencialni podvedene at se moc nespolehaji na policii a neupiraji k ni sve nadeje vice nez je zdravo at nejsou potom horce zklamani. A ze svoje sance zvysi pouze tak, ze veskerou praci udelaji za policii a idealne pritahnou pachatele sami az na sluzebnu kde se slavnostne prizna.. Protoze policie tu opravdu neni od toho, aby resila nejake drobne kradeze pro bezne obcany. Nicmene, za pokus to stoji a az podaji TO a bude uspesne vyreseno, budu za to jen rad.
Ps zaloba za necinnost - ano znam. hahaha. Zas tolik zvrhly nejsem abych utracel penize v predem prohranych bitvach..
Quis custodiet ipsos custodes?
Pokud jde o možnost rozbalení balíku platí, že před převzetím nejsou povinni pracovníci pošty zásilku rozbalovat pokud není zjevně poškozena. Nicméně i když není zásilka zjevně poškozena lze rovnou požádat doručovatele na místě pokud to doručuje domů a nebo pracovníka pošty pokud si to jde adresát vyzvednout na poštu, aby byl svědkem rozbalení ihned po převzetí zásilky a v případě zjištěného poškození obsahu lze rovnou sepsat reklamaci. Pokud se nejedná o poškození, ale o podvod jako v tomto případě pak lze následně využít svědectví doručovatele, který byl účasten rozbalení v tom smyslu, že může dosvědčit to jaký byl obsah zásilky ihned po rozbalení.
Pokud jde o uzavření kupní smlouvy k tomu právně došlo a prodávající ji porušil tím, že poslal něco jiného. Kupní smlouva z právního hlediska nevyžaduje písemnou formu tj. lze ji uzavřít dokonce i ústně.
Policie si v případě vyšetřování může vyžádat např. archivní záznamy provozovatele serveru Model bazar případně záznamy emailové komunikace apod. a taktéž i informace ohledně adresáta, kterému byly peníze z dobírky zaslány.
Phxyz navíc zmínil, že má na policii známého, se kterým se radil ohledně podání oznámení tj. může tam být větší šance, že se to jen tak neodloží.
Pokud jde o uzavření kupní smlouvy k tomu právně došlo a prodávající ji porušil tím, že poslal něco jiného. Kupní smlouva z právního hlediska nevyžaduje písemnou formu tj. lze ji uzavřít dokonce i ústně.
Policie si v případě vyšetřování může vyžádat např. archivní záznamy provozovatele serveru Model bazar případně záznamy emailové komunikace apod. a taktéž i informace ohledně adresáta, kterému byly peníze z dobírky zaslány.
Phxyz navíc zmínil, že má na policii známého, se kterým se radil ohledně podání oznámení tj. může tam být větší šance, že se to jen tak neodloží.
phxyz píše:Jinak podaci posta byla:
Zásilka podána dne 17.12.2013 na poště 794 02 - Krnov 2.
Aha…už jen toto by mě odradilo, třikrát jsem něco posílal do Ostravy nebo kolem Ostravy, a pokaždé to byla levá!
Asi před dvěma lety si jeden Xindl z Ostravy nechal posílat ty nejdražší mobily z bazarů, používal několik jmen a adres, podvedl desítky lidí, a měl docela pěkně vymyšlené příběhy…99% lidí mu na to skočilo, naštěstí než jsem mu odeslal zásilku já, nevím proč ale zadal jsem si jeho jméno do Googlu a vysypalo se to na mě…dnes je frajer údajně už za mříží.
- JosefSvejk
frontier píše:Aha…už jen toto by mě odradilo,...
Bóže, to jsou zase kydy..
JosefSvejk píše:Bóže, to jsou zase kydy..
pro někoho kydy, pro někoho osobní zkušenost
- JosefSvejk
To je v lidech, ne v tom, kde bydlí. Já mám jedinou větší negativní zkušenost s nakupováním na inzerát s "pražákem" a rozhodně mě to neodradí od dalších obchodů. Všude jsou blbci.
P.S.: Víš vůbec, kde je Krnov?
P.S.: Víš vůbec, kde je Krnov?
JosefSvejk píše:Víš vůbec, kde je Krnov?
ne, mě to ani nezajímá
...víš Ty odkud pochází alkohol který zabijí lidi v ČR ?
- JosefSvejk
frontier píše:
...víš Ty odkud pochází alkohol který zabijí lidi v ČR ?
Aha, tak to jo..
Jinak na baliku bylo toto:
http://zivnostensky-rejstrik.cz/jan-janicek-63055732/
jestli se to shodovalo s adresatem penez, to ale nevim
http://zivnostensky-rejstrik.cz/jan-janicek-63055732/
jestli se to shodovalo s adresatem penez, to ale nevim
Pokud jde o možnost rozbalení balíku platí, že před převzetím nejsou povinni pracovníci pošty zásilku rozbalovat pokud není zjevně poškozena. Nicméně i když není zásilka zjevně poškozena lze rovnou požádat doručovatele na místě pokud to doručuje domů a nebo pracovníka pošty pokud si to jde adresát vyzvednout na poštu, aby byl svědkem rozbalení ihned po převzetí zásilky a v případě zjištěného poškození obsahu lze rovnou sepsat reklamaci. Pokud se nejedná o poškození, ale o podvod jako v tomto případě pak lze následně využít svědectví doručovatele, který byl účasten rozbalení v tom smyslu, že může dosvědčit to jaký byl obsah zásilky ihned po rozbalení.
Nevím, jak kde, ale u nás jsem se na poště dohadoval o otevření zásilky, která byla lehce poškozená, ale byla na dobírku a za dost peněz. Půl hodiny jsem blokoval přepážku a dostával školení od pracovnice pošty o tom, že mám prakticky dvě možnosti - buďto přebrat bez diskuse, nebo sepsat reklamaci a zásilku nepřevzít. Půl hodiny jsem bojoval o to, aby zásilku přede mnou rozbalili - bez uspěchu a protože jsem na to dál už neměl nervy a zásilku jsem nutně potřebonal k dokončení zakázky, tak jsem ji na své riziko přebral. Podle mě, ti nepoškozenou zásilku nikdo na poště nerozbalí, protože jim je v podstatě jedno, co v té zásilce je a je na Tobě, jak si to s odesilatelem vyřešíš.
Já se takhle na Aukru napálil a poslal jsem 16.000 Kč na účet jednomu maníkovi za zboží, které jsem od něho potom tři měsíce doloval přes Aukro-řešení sporů. Nakonec mě zboží poslal s tím, že byl v nemocnici apod. (To se asi dá pochopit a stát se to může) Mezi tím jsem už byl pátrat na adrese, která byla na aukru uvedena, ale tam bydlela rodina, která se tam před několika týdny nastěhovala a ta mě potvrdila, že za poslední roky se tam už vystřídalo několik nájemníků. Ohlásil jsem to už i na policii a teprve pak se hnuly ledy. Asi půl roku po obdržení balíku mě dotyčný kontaktoval, abych mu zboží vrátil, že mě za ně zaplatí o tisícovku víc, že tam byl vyměněný akumulátor a že by to při nabíjení mohlo bouchnout, nebo způsobit požár a spousty takových výmluv. Už je to asi šest roků, ale stejně by mě zajímalo, co tam bylo za pozadí. Myslím si, že to někomu prodal a ten to po něm chtěl nazpět.