Podvodnik ?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Podvodnik ?

#16 Příspěvek od DAF »

to phxyz (sory, horší nick tě už napadnout nemohl :wink: ) to, že to je jen za trojku, ještě neznamená, že to je pouhý přestupek. Pokud se sejde vícero lidí, které takto napálil, bude se shodovat způsob, bude to v nějakém časovém období relativně krátce za sebou (třeba po dobu dvou let, tak jednou za měsíc až dva), tak se to dá nasčítat a trestňák z toho bude "jak vyšitej". Že to dělá pod vícero adresami, to vcelku nevadí. Jen to dá trochu víc práce to všechno pozjišťovat. Pravda, že takovýhle "drobný" podvodníček spoléhá na to, že jde o malou sumu, pro kterou se podvedený nebude hodlat obtěžovat na četnickou pátrací stanici a než aby to oběhával, raději to oželí.
Hitec Aurora 9X
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od BambiSpP »

Jojo kluci lidi jsou zlý,a už jse to dostalo i do našeho koníčka, na modelbazaru je třeba jsi dávat velkej pozor, lepší je nakupovat tady a dát pozor aby ten človíček se nezaregistroval a 1 příspěvek nebyl prodám to už je třeba si dát pozor,jinak tady jsem zatim nikdy neměl problém-ťuk ťuk a tak nějak klukum odtuď důvěřuju.
Tak to aspoň vidim já.
Jinak na každou svini se vaří voda,tak ať dostaneš svý prachy zpět.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
phxyz

#18 Příspěvek od phxyz »

Souhlasim, nascitat by se to melo. Proto pokud nekdo z vas, pokud jiz oznameni podal, dejte mi vedet. Treba bych se k tomu mohl pripojit.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kuba5 »

Pokud chcete předejít podvodům, doporučuju používat Aukro... já tak nedávno kupoval xbox, našel jsem inzerát na podobném fóru jako je toto, akorát o konzolích. Byl to uživatel, který nebyl moc aktivní, tak jsem ho poprosil o hození inzerátu na Aukro a koupil jsem od něho xbox právě přes Aukro. Kdyby se na Aukru stalo něco podobného, jako phxyz s vysílačkou, tak už by se vše vyřešilo a když ne ze strany policie a aukra (což ale určitě jo), tak trošku násilím, protože aukro si hlídá správnou adresu zasláním dopisu.
Třeba tady na rcmanii je to taky o něčem jiném, když by tu něco prodával aktivní uživatel, tak asi není co řešit a všichni mu uvěří, ale aukro je určitě větší jistota.
Hodně štěstí s dohledáním toho hajzla :|
Swift II | T9X(OpenTX)
Zba
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Zba »

Já jsem se jednou napálil i zde. Ale je fakt, že uživatel měl příspěvků velice málo. Ale bylo to pár stovek, tak jsem to tu rozmázl a ani jsem neztrácel čas na policejní stanici. Stejně by to zametli pod stůl...
margol

#21 Příspěvek od margol »

Kuba5 píše:Pokud chcete předejít podvodům, doporučuju používat Aukro... :|

Já nevěřím ani Aukru, protože jsem tam přišel o 500,-Kč. Sice se to hned řešilo, podvodník byl vymazán, ale peníze jsem zpět nedostal.
corona

#22 Příspěvek od corona »

Je třeba klást klást prodávajícím otázky, jak na inzerci, tak na aukru. Kolikrát se dá leccos zjistit - různý rozpory, podivný reakce prodávajícího, atd.
Zrovna dneska jsem jednoho autoxindla vyšachoval, že si ten jeho "prodej" rozmyslel.
Jenže na takovou činnost nemá každej čas...
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Kuba5 »

margol píše:Já nevěřím ani Aukru, protože jsem tam přišel o 500,-Kč. Sice se to hned řešilo, podvodník byl vymazán, ale peníze jsem zpět nedostal.

Aha, tak to je divné, přiznám se, že já zatím naštěstí tuto zkušenost nemám, ale pokud vím, tak aukro by peníze mělo vrátit tobě a potom asi předat na policii nebo nevím, ale nějak to asi získají.
Swift II | T9X(OpenTX)
phxyz

#24 Příspěvek od phxyz »

No ale mam cislo baliku a byla to dobirka. Takze pokud by byla snaha, tak je to urcite dohledatelne. Odesilaci adresa na baliku znela myslim Jan Janicek, coz muze byt fikce, ale penize musely jit slozenkou primo jemu a posta to v databazi musi mit. Tak jsem zvedav, jestli tady nekdo opravdu pomaha a chrani nebo jin slibuje a sedi. Uvidime..
phxyz

#25 Příspěvek od phxyz »

Mam na to smulu. Pred rokem jsem kupoval v normalnim eshopu telefon a prisel vybalenej a castecne vykradenej. Dalo to dost prace z nich vymlatit SD kartu, originalni obal jsem ale uz nedostal. Jestli to takhle pujde dal, tak snad dojde na navrat ke kamenym kramum s vyjimkou par gigantu jako alza.
Pritom kdyz si neco objednam z ciny, tak to prijde vzdycky a zatim bez problemu.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kuba5 »

Přesně tak, musí to jít dohledat třeba podle čísla účtu na složence nebo prostě podle jeho adresy na složence, akorát se obávám, že krádež pod 5k (jen přestupek, ne trestný čin) policajti ani řešit nebudou. :oops:
Ale kdo ví, třeba začnou něco dělat.

S mobilama mám taky špatnou zkušenost, tady doporučuju Německo, já to mám 3 km na hranice s Německem a třeba v Drážďanech jsem za 50 minut. Už třetí mobil za tenhle rok (vlastně už minulej :D ) koupený v Německu za stejnou cenu, jako u nás šedivka dostanete origo mobil německé nebo distribuce, kde jde samozřejmě čeština a věci jako návod a záruční list nejsou polsky nebo tak podobně.
Swift II | T9X(OpenTX)
phxyz

#27 Příspěvek od phxyz »

ano, proto pokud tenhle parchant nehoho z vas nachytal, dejte mi prosim vedet, kdyz to preroste 5K, tak by se s tim mohlo neco udelat.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Kuba78 »

Nechci vam brat iluze, ale policie vam to stejne odlozi i kdyz ji privedete untervasrmana za ucho na sluzebnu.. Sou to lime mrchy a jakakoliv vec co smrdi praci a nevoni uplatkem nebo ziskem nejake pokuty jim neni po chuti.
Me jednou prepravni spodlecnost po ceste praha-brno ukradla elektroniku za cca 30 tisic. Proste v baliku prisel sutrak.. Na baliku byla vaha vstupu a vystupu ktera se lisila o kila. jasna svedectvi a doklady o predani a prevzeti na obou stranach. Prepravka na zacatku splipracovala a byla ochotna plnit z pojistky, potom se nepochopitelne sekla a dokonce obvinila me ze sem si to sam vykrad. Takze nasledovalo pochopitelne TO a predani vsech dukazu policii. Vicemene jasne- nekdo si ve prepravnim skladu udelal hezke vanoce. Presto vsechno policie pripad odlozila a v podstate krome jednoho vagniho vyslechu kde sem jim popsal to co uz davno dostali sepsane detailne a bodove drive nic nevysetrovala a jen cekala mesic na odlozeni..
Podobna zkusenost kdyz nam vykradli sklep v dome - kamerovy system vytazene zaznamy presne po vterinach kdy pachatel prisel, co kde delal, kvalitni foto, video, dokonce video a znacka a spz auta (prijel si do garazi svym autem).. Policie nic nepatrala a nevypatrala a vse odlozila.
Quis custodiet ipsos custodes?
jio

#29 Příspěvek od jio »

Kuba - o existenci tohoto institutu víš? http://www.mvcr.cz/clanek/zaloba-na-och ... rganu.aspx
DAF
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od DAF »

to Kuba78, ano správně jsi uvedl "NĚKDO". Pokud bys měl aspoň minimální ánung o trestním právu, věděl bys, že tam musí být konkrétní osoba, nikoliv ten NĚKDO. Kolektivní vina neexistuje, trestat lze pouze konkrétního člověka. Pokud jsi dostal nějaké vyrozumění, zřejmě tam bylo napsáno, zda se trestný čin stal (či nikoliv) a jen nebyl nalezen pachatel - v tom případě se s nimi hádej o náhradu škody dál. Pokud by napsali, že se skutek nestal, to by bylo horší, možná potom i pro tebe.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“