YEP45A - ladime rozsah plynu
YEP45A - ladime rozsah plynu
Mozna jste se uz vy, majitele regulatoru YEP, setkali s trosku zvlastni kalibraci rozsahu plynu. Rozsah se ladi pomoci programovaci karty, nicmene to jaksi nefunguje presne jak by melo. Dal sem si ted trosku klidu a casu, vytahl z kufriku servotester GWS MT-01 a trosku si hral.
Muj regulator s nakalibrovanym rozsahem vysilace se proste spoustel nekde od 25% plynu a ani na 100% nezhasla cervena LED na spodni strane (pri zhasnuti indikuje plny plyn).
Regulator mam osazeny ve vrtulniku, takze sem rozsah plynu ladil na osazenem prijimaci a pouzitem vysilaci (na jine technice se to jiste bude trosku lisit, ale princip zustane stejny).
Rozsah signalu ktery mi leze z kanalu priimace je 992-2013ns. Jenze regulator se spoustel do rozbehu az nekde kolem 1100ns a plny plyn mel kolem 2030ns. Ladenim a zkouseni sem mu nakonec nakalibroval 0% pri 920ns a 100% pri 1985ns.
Ted se motor rozbiha pri 1030ns a plny vykon ma pri 1985ns. Na pohybu paky vysilace je to vzdy 1/2 dilku na stupnici vedle paky (nahore i dole). Aby tomu bylo dobre rozumeno - kdyz se dostanu pakou od nuly o pul dilku nahoru tak se motor rozbehne a kdyz se dostanu na posledni pul dilek pred pako uplne nadoraz tak uz mam plny plyn. Pro nazornost sem zkreslil takove schema:
Nezkousel sem, jaky vliv to ma na brzdu - ve vrtulniku mi neni zapotrebi. Procenta uvadim prepoctena na cely rozsah plynu, ale pozor vysilacky pouzivaji + a - 100% smerem do neutralu. Takze mych 3% od plneho plynu je ve vysilaci 6%. Snad to nekomu pomuze. Nak
Muj regulator s nakalibrovanym rozsahem vysilace se proste spoustel nekde od 25% plynu a ani na 100% nezhasla cervena LED na spodni strane (pri zhasnuti indikuje plny plyn).
Regulator mam osazeny ve vrtulniku, takze sem rozsah plynu ladil na osazenem prijimaci a pouzitem vysilaci (na jine technice se to jiste bude trosku lisit, ale princip zustane stejny).
Rozsah signalu ktery mi leze z kanalu priimace je 992-2013ns. Jenze regulator se spoustel do rozbehu az nekde kolem 1100ns a plny plyn mel kolem 2030ns. Ladenim a zkouseni sem mu nakonec nakalibroval 0% pri 920ns a 100% pri 1985ns.
Ted se motor rozbiha pri 1030ns a plny vykon ma pri 1985ns. Na pohybu paky vysilace je to vzdy 1/2 dilku na stupnici vedle paky (nahore i dole). Aby tomu bylo dobre rozumeno - kdyz se dostanu pakou od nuly o pul dilku nahoru tak se motor rozbehne a kdyz se dostanu na posledni pul dilek pred pako uplne nadoraz tak uz mam plny plyn. Pro nazornost sem zkreslil takove schema:
Nezkousel sem, jaky vliv to ma na brzdu - ve vrtulniku mi neni zapotrebi. Procenta uvadim prepoctena na cely rozsah plynu, ale pozor vysilacky pouzivaji + a - 100% smerem do neutralu. Takze mych 3% od plneho plynu je ve vysilaci 6%. Snad to nekomu pomuze. Nak
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: YEP45A - ladime rozsah plynu
No dobre, a postup, ktorym sa ti to podarilo poriadne skalibrovat, je kde ?
Mam totiz YEP 30A v CX250 a chodi mi trocha cudne, toz kazde info dobre...
Mam totiz YEP 30A v CX250 a chodi mi trocha cudne, toz kazde info dobre...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Postup je tak nejak v textu, je treba cist mezi radky
proste je treba ubrat plyn na -120% a nahore pridat na 106%. Pak to vratit zpet na 100% oboji a melo by to fungovat (ale nevim jak brzda).
Jeste pribyde snad neco ohledne nastaveni governoru, se kterym mam taky problem. U nej mi ocas prestane cukat az ve chvili, ze napeti baterky klesne tak nizko, ze uz proste regl jede na 100% a uz do toho nemuze vic hrabat
Proste kopie YGE s podivnym FW, ktery asi za moc nestoji. Plush se proste jednoduse zkalibroval a plny plny je plny plyn a rozbiha se skoro od nuly vc. funkcni brzdy. Kdyz clovek ma vyply governor, ale zaply rozbeh HELI, tak regl reaguje na zmenu pozice paky plynu se zpozdenim 2s. Kdyz se to prekne na AKRO tak regl reaguje okamzite. Ten FW je proste nepodarok
zajimalo by me, jestli se do nej neda nahrat YGE FW. Nak
Jeste pribyde snad neco ohledne nastaveni governoru, se kterym mam taky problem. U nej mi ocas prestane cukat az ve chvili, ze napeti baterky klesne tak nizko, ze uz proste regl jede na 100% a uz do toho nemuze vic hrabat
Proste kopie YGE s podivnym FW, ktery asi za moc nestoji. Plush se proste jednoduse zkalibroval a plny plny je plny plyn a rozbiha se skoro od nuly vc. funkcni brzdy. Kdyz clovek ma vyply governor, ale zaply rozbeh HELI, tak regl reaguje na zmenu pozice paky plynu se zpozdenim 2s. Kdyz se to prekne na AKRO tak regl reaguje okamzite. Ten FW je proste nepodarok
já moc děkuju kamarádovi Nakovi za rady, včera sem podle nich konečně nastavil svého jepa v mini F3F a konečně to jede jak má, krásně plynule nastupuje brzda a jede do maxima ...
předtím jsem se dost zapotil, když sem odstartoval, nezapla se mi brzda a přistání s roztočenou vrtulí byla fakt zábava, hlavně zatáčky aby to nezavrtalo
předtím jsem se dost zapotil, když sem odstartoval, nezapla se mi brzda a přistání s roztočenou vrtulí byla fakt zábava, hlavně zatáčky aby to nezavrtalo
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
S brzdou na YEP regulátoru mám taky svoje zkušenosti, kdy mi první lety s ostřejší Arianou nefungovala, chuťovka přistávat s roztočenou RF 16x16
Stačilo ale juknout do návodu a bylo hned nastaveno.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
jako nouzovka co se mi povedlo jednou z vetsi vrtuli je to lehce pod plynem rozjet v horizintu, ale jenom malo plynu, a pak pritahnout model bez plynu do svice, pokud hodne magnetuje (kuprikladu inrunner s prevodovkou) tak se podvede sklopit i s brzdou vypnutou, ale u obezek se to skoro nikdy nepodari,
takhle se mi jednou povedlo sklopit padlo na Coradu, pred trema dnema sem acacii prave s nebrzdicim yepem poslal radeji vydojenou do pruhu neposekane psenice .. takze bez ztraty kyticky
tam se mi trik se svici nepovedl
takhle se mi jednou povedlo sklopit padlo na Coradu, pred trema dnema sem acacii prave s nebrzdicim yepem poslal radeji vydojenou do pruhu neposekane psenice .. takze bez ztraty kyticky
tam se mi trik se svici nepovedl
SOVA is YouR CO-pilot
Nakadah píše:Postup je tak nejak v textu, je treba cist mezi radkyproste je treba ubrat plyn na -120% a nahore pridat na 106%. Pak to vratit zpet na 100% oboji a melo by to fungovat (ale nevim jak brzda).
Proste kopie YGE s podivnym FW, ktery asi za moc nestoji. Plush se proste jednoduse zkalibroval a plny plny je plny plyn a rozbiha se skoro od nuly vc. funkcni brzdy. Kdyz clovek ma vyply governor, ale zaply rozbeh HELI, tak regl reaguje na zmenu pozice paky plynu se zpozdenim 2s. Kdyz se to prekne na AKRO tak regl reaguje okamzite. Ten FW je proste nepodarokzajimalo by me, jestli se do nej neda nahrat YGE FW. Nak
Je to prvni verze firmwaru rok 2008-9, ktera se davala do YGE. Melo by se jednat o presnou kopii, Dnes uz je v YGE sofistikovanejsi firmware. Nekde jsem cetl, ze update mozny neni.
Protos, Goblin 700
Jak to tak čtu, tak tu svou 30A verzi střelím a použiju něco normálního... 
Navíc nemám kartu a od výroby je tam evidentně Heli rozběh, takže asi 20sekund než se to roztočí naplno.
Což je u akrobata docela problém.
Navíc nemám kartu a od výroby je tam evidentně Heli rozběh, takže asi 20sekund než se to roztočí naplno.
Což je u akrobata docela problém.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Tak venku na dvore sem si hral s governorem. Nastavovani bez listu s Gov.Store sem vzdal, ocas porad cukal. Takze sem to nastavil na drzovku s listy s funkci Gov (pri kazdem zapnuti motoru tento nabehne na zvolene % otacek a tam se zamkne -trosku cuknou otacky). Kupodivu zde uz ocas necukal (hodnoty zisku P a I defaultni - 0,9 a 0,05). Snimkovaci frekvence EGT je 10Hz.
Slo jenom o poletovani ve dvore, v polovine mi zacal delat problemy dost silny vitr. Ke konci uz otacky trosku klesly a neni videt pila na proudovem odberu. Mozna uz napeti baterky moc kleslo a regl jede na 100%. Pozadavek na vykon byl 75% na kterem se to po roztoceni zamklo.
A takhle nejak pro srovnani vypada pouziti regulatoru s krivkami. Ocas necuka, ale otacky samozrejme klesaji podle toho jak klesa napeti baterie.
Testovani uz nejak dal balim, necham to na volbe GOV. Bohuzel sem na spravny postup nastaveni neprisel. Nak
Slo jenom o poletovani ve dvore, v polovine mi zacal delat problemy dost silny vitr. Ke konci uz otacky trosku klesly a neni videt pila na proudovem odberu. Mozna uz napeti baterky moc kleslo a regl jede na 100%. Pozadavek na vykon byl 75% na kterem se to po roztoceni zamklo.
A takhle nejak pro srovnani vypada pouziti regulatoru s krivkami. Ocas necuka, ale otacky samozrejme klesaji podle toho jak klesa napeti baterie.
Testovani uz nejak dal balim, necham to na volbe GOV. Bohuzel sem na spravny postup nastaveni neprisel. Nak
tks> hele tome jeste je tady moznost ze 30A verze se chova jinak. Kartu mam a klidne pro nastaveni pucim a muzes vyzkouset. Nicmene Plush regulatory jsou proste do letadla idealni, nastavis jednoduse jednou a uz neresis. Nak
Nezkousel jsi udelat nastaveni governoru podle MR. Mela.
Protos, Goblin 700
ronin> dej nejaky odkaz, rad se poucim. Nak
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ITCevmKW3oQ[/youtube]
Protos, Goblin 700