Nabíječka s automatickým startem po zapojení LiPol baterie
Nabíječka s automatickým startem po zapojení LiPol baterie
dobrý den,
jak říká název vlákna, potřeboval bych nabíječku, která mi začne baterku automaticky nabíjet po detekování připojené baterie (4S LiPol). Může mít různé nastavení nabíjení, ale měla by být schopna ihned začit s nabíjením bez nutnosti obsluhy. Použití bude automatické nabití modelu po přistání do doku.
Děkuji
jak říká název vlákna, potřeboval bych nabíječku, která mi začne baterku automaticky nabíjet po detekování připojené baterie (4S LiPol). Může mít různé nastavení nabíjení, ale měla by být schopna ihned začit s nabíjením bez nutnosti obsluhy. Použití bude automatické nabití modelu po přistání do doku.
Děkuji
Re: Nabíječka s automatickým startem po zapojení LiPol bater
Není v prodeji.
nepíšeš jaký paramatry požaduješ, ale okamžité nabíjení zajistí třeba toto http://www.zajic.cz/nablion/nablion.htm Pak jsou další možnosti jak toho dosáhnout, ale vždy to bude na úrovni bastlení. Tím neříkám že to je něco špatného 
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Je v prodeji!!!
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21044__Hobbyking_DC_4S_Balance_Charger_Cell_Checker_30w_2s_4s.html
Záleží ale, jaké parametry požaduješ a zda bude její výkon stačit.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21044__Hobbyking_DC_4S_Balance_Charger_Cell_Checker_30w_2s_4s.html
Záleží ale, jaké parametry požaduješ a zda bude její výkon stačit.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
http://www.rcshop.eu/cs/elektronika/139 ... -plus.html
Jestli ji jeste nekde maji v prodeji tak si ji sezen. Ja ji doma porad mam, naprosto blbuvzdorna. Pripojeni baterky na balancer neresis a nebo bude mit baterka stale pripojeny balancer? Nak
Jestli ji jeste nekde maji v prodeji tak si ji sezen. Ja ji doma porad mam, naprosto blbuvzdorna. Pripojeni baterky na balancer neresis a nebo bude mit baterka stale pripojeny balancer? Nak
Baterka se pripoji na balancer po pristani kvadrokoptery do doku a opet se odpoji pri odletu. Bude to rizene pres 3G na dalku. Nevis jestli dela problem mit pri probihajicim nabijeni odber proudu z baterky? Musi jet vkuse Raspberry Pi (cca 4W prikon) a bude napajen ze stejne baterie co motory.
zde je za dobrou cenu:
http://www.sczmodelshop.cz/nabijeni/nab ... r-33-jeti/
jen bych chtel vedet, zda pri pripojeni baterie, jejim nabiti a postupnem vybijeni dojde opet k nabijeni bez nutnosti ji odpojit a opet zapojit (musi se z ni nonstop napajet Raspi)
zde je za dobrou cenu:
http://www.sczmodelshop.cz/nabijeni/nab ... r-33-jeti/
jen bych chtel vedet, zda pri pripojeni baterie, jejim nabiti a postupnem vybijeni dojde opet k nabijeni bez nutnosti ji odpojit a opet zapojit (musi se z ni nonstop napajet Raspi)
Naposledy upravil(a) georgeld dne úte 31.12.2013 16:19, celkem upraveno 1 x.
A nevyriesil by to Robbe BID chip a nabijacka, ktora ho podporuje? Ja sice taku nabijacku nemam ale myslim ze BID chip sluzi presne na to. Akurat som si nie isty, ci sa hned aj zapne nabijanie.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
georgeld píše:....Nevis jestli dela problem mit pri probihajicim nabijeni odber proudu z baterky? Musi jet vkuse Raspberry Pi (cca 4W prikon) a bude napajen ze stejne baterie co motory....
Odběr z baterky během nabíjení nutně musí narušovat dobíjecí režim.
A řekl bych, že si i koleduješ o požár....
4W je dost, to nabijeni se neukonci. Nabijec sice vyzene napeti na 4,2V/clanek, ale musis si trosku pohrat s nastavenim nabijeciho proudu. Nabijece Lixx clanku obvykle ukoncuji nabijeni kdyz nabijeci proud poklesne na 1/10 puvodne nastaveneho. Cili nabijime proudem 1A a pri poklesu proudu na 100mA se to nabijeni ukonci. A ty holt potrebujes aby ukoncujici proud nabijeni byl vyssi nez neustaly proudovy odber z baterie.
Osobne bych v tom trvalem nabijeni (otazka jak moc trvalem) nevidel zase az takovy problem. I ten netbook mam skoro neustale pripojeny v siti, LiIon baterka stale dobita na 100% a takhle uz to praktikuju 3roky.
Jinak nevim o nabijecce s integrovanym balancerem co se sama zapne kdyz pripojis kabel. Ale rad se necham poucit. Nak
Osobne bych v tom trvalem nabijeni (otazka jak moc trvalem) nevidel zase az takovy problem. I ten netbook mam skoro neustale pripojeny v siti, LiIon baterka stale dobita na 100% a takhle uz to praktikuju 3roky.
Jinak nevim o nabijecce s integrovanym balancerem co se sama zapne kdyz pripojis kabel. Ale rad se necham poucit. Nak
mažu než si to ověřím 
Musí to být 4 plovoucí zdroje přesného konstantního napětí 4.20V (Li-Pol), s omezením proudu na hodnotu požadovaného nabíjecího proudu. (obdélníková charakteristika). Nabíjení musí probíhat pouze přes balanční konektor, (takže žádných 10A). Pak to nastartuje samo, nevadí tomu parazitní odběry, ukončí to vždy správně. To samo je docela jednoduché zařízení, problémy nastávají kvůli teplotní stabilitě, ochranám při připojení aku bez zdroje nabíječky apod.
nabíječka http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21044__Hobbyking_DC_4S_Balance_Charger_Cell_Checker_30w_2s_4s.html by mohla vyhovovat, chce to zkontrolovat přesnost i ty ochrany.
nabíječka http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21044__Hobbyking_DC_4S_Balance_Charger_Cell_Checker_30w_2s_4s.html by mohla vyhovovat, chce to zkontrolovat přesnost i ty ochrany.
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Na tu DC 4S už jsem posílal odkaz.
Mám doma 3 kousky a všechny nabíjí spolehlivě.
Přesné měření jsem ale neprováděl, jelikož nemám na čem, pouze kontrolní nabití na UDP50.
Nicméně baterie 3S GensAce 1000mAh mají za sebou každá přes 100cyklů a stále drží kapacitu i tvar.
Mám doma 3 kousky a všechny nabíjí spolehlivě.
Přesné měření jsem ale neprováděl, jelikož nemám na čem, pouze kontrolní nabití na UDP50.
Nicméně baterie 3S GensAce 1000mAh mají za sebou každá přes 100cyklů a stále drží kapacitu i tvar.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
Děkuju všem za odpovědi.
S tím balancerem jsem se spletl, nemůžu ho připojovat při přistání, to bych tech. nezvládl tolik vodičů připojit. Našel jsem jeden:
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/eshop/9-1-RC-Elektronika/0/5/357-Battery-Master-balancer/description#anch1
Který váží jen 44g. Nechal bych ho tedy jako součást kvadrokoptéry nonstop připojený na baterku. Píšou tam:
Takže když bude zapojený za letu, bude to mít i pozitivní dopad na životnost baterie? (to autonomní vyrovnávání) Ta nabíječka z HobbyKingu má bohužel moc malý max. proud, já potřebuji nabíjet 4S LiPol 4000mAh.
S tím balancerem jsem se spletl, nemůžu ho připojovat při přistání, to bych tech. nezvládl tolik vodičů připojit. Našel jsem jeden:
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/eshop/9-1-RC-Elektronika/0/5/357-Battery-Master-balancer/description#anch1
Který váží jen 44g. Nechal bych ho tedy jako součást kvadrokoptéry nonstop připojený na baterku. Píšou tam:
"V roli balanceru může pracovat samostatně (autonomní vyrovnávání) nebo spolu s libovolným nabíječem pro lithiové akumulátory při nabíjení nebo vybíjení."
Takže když bude zapojený za letu, bude to mít i pozitivní dopad na životnost baterie? (to autonomní vyrovnávání) Ta nabíječka z HobbyKingu má bohužel moc malý max. proud, já potřebuji nabíjet 4S LiPol 4000mAh.
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to by fakt nedala.
Na začátku nabíjení je proud u 3S do 1,5A, víc nedá.
Na 4S by to bylo ještě méně.
To neustálé připojení by nemělo vadit, u dobré baterie s vyrovnanými články do ní ani nebude moc sahat.
U horší to asi trochu zrychlí vybíjení, jelikož to bude neustále vybíjet ty články, které mají vyšší napětí, než ten nejslabší.
Tohle si myslím já, ale třeba mne někdo opraví.
Na začátku nabíjení je proud u 3S do 1,5A, víc nedá.
Na 4S by to bylo ještě méně.
To neustálé připojení by nemělo vadit, u dobré baterie s vyrovnanými články do ní ani nebude moc sahat.
U horší to asi trochu zrychlí vybíjení, jelikož to bude neustále vybíjet ty články, které mají vyšší napětí, než ten nejslabší.
Tohle si myslím já, ale třeba mne někdo opraví.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
jeeff píše:A nevyriesil by to Robbe BID chip a nabijacka, ktora ho podporuje? Ja sice taku nabijacku nemam ale myslim ze BID chip sluzi presne na to. Akurat som si nie isty, ci sa hned aj zapne nabijanie.
No to je právě problém. Z diskusí zde jsem vyčetl, že hodnota bid čipu je degradovaná tím, že pak stejně na nabíječce musíš volit několika stisky v menu než to začne nabíjet. A ještě musíš připojovat ten konektor od bid čipu k nabíječce... Pro mně je bid čip slepá ulička. To by muselo být bezdrátové a na nabíječce by muselo stačit stisknout jen nedno tlačítko pro začátek nabíjení... Holt nabíječky vymýšlejí programátoři a ne modeláři...
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke