Multiwii - zkušenosti, dotazy
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
AUX jde přesunout i na D12.
Přemapování lze udělat na řádku 452 odkomentováním
//#define OVERRIDE_BUZZERPIN_PINMODE pinMode (A2, OUTPUT); // use A2 instead of d8
//#define OVERRIDE_BUZZERPIN_ON PORTC |= 1<<2 //PORTB |= 1;
//#define OVERRIDE_BUZZERPIN_OFF PORTC &= ~(1<<2); //PORTB &= ~1;
možná je ale potřeba nastavit ten buzzer jakoby na pin D8 .
Přemapování lze udělat na řádku 452 odkomentováním
//#define OVERRIDE_BUZZERPIN_PINMODE pinMode (A2, OUTPUT); // use A2 instead of d8
//#define OVERRIDE_BUZZERPIN_ON PORTC |= 1<<2 //PORTB |= 1;
//#define OVERRIDE_BUZZERPIN_OFF PORTC &= ~(1<<2); //PORTB &= ~1;
možná je ale potřeba nastavit ten buzzer jakoby na pin D8 .
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
Bohužiaľ, táto doska nemá pin D12 vyvedený.
Na to premapovanie sa pozriem, len si nie som istý, či to presunutie na D8 bude aj v tomto prípade možné, resp. čo to spraví s výstupom D8, keďže používam štandardný prijímač. Ak som to dobre pochopil, tak to je umožnené len pri použití buď PPM prijímača, alebo satelitu od Spektrumu.
Zatiaľ vďaka.
Na to premapovanie sa pozriem, len si nie som istý, či to presunutie na D8 bude aj v tomto prípade možné, resp. čo to spraví s výstupom D8, keďže používam štandardný prijímač. Ak som to dobre pochopil, tak to je umožnené len pri použití buď PPM prijímača, alebo satelitu od Spektrumu.
Zatiaľ vďaka.
Zdravím,
sem v copterách uplně nováček, teď to nějak skládám dohromady, ale už teď je mi jasné
že nejhorší pro mne nebude mechanika ale rozhejbat mutiwii, nenašla by se tu nějaká dobrá duše co by mi nejlépe z Prahy věnovala hodinu a měla i kabel k desce (ten nemám) a pomohla mi to rozhejbat ?
díky moc
Milan
sem v copterách uplně nováček, teď to nějak skládám dohromady, ale už teď je mi jasné
že nejhorší pro mne nebude mechanika ale rozhejbat mutiwii, nenašla by se tu nějaká dobrá duše co by mi nejlépe z Prahy věnovala hodinu a měla i kabel k desce (ten nemám) a pomohla mi to rozhejbat ?
díky moc
Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Tu oslov thegrida: http://www.quadcopter.8u.cz/ Je aj tu na fore.
Ahoj klucí mám dotaz nevíte někdo jak se v GUI správně zobrazuje graf podle senzorů..
příklad.. pravá nahoru - graf dolu, čumák nahoru - graf nahuru....
Nejsem si jist orijentací senzorů tak se chci dopátrat pravdy
Dík 
příklad.. pravá nahoru - graf dolu, čumák nahoru - graf nahuru....
Nejsem si jist orijentací senzorů tak se chci dopátrat pravdy
Nahnutí doprava - MAG_ROLL, ACC_ROLL, GYRO_ROLL se zvětšuje
MAG_Z, ACC_Z se zmenšuje
Nahnutí dopředu - MAG_PITCH, ACC_PITCH, GYRO_PYTCH se zvětšuje
MAG_Z, ACC_Z se zmenšuje
rotování podle ručiček - GYRO_YAW se zvětšuje
v klidu vyrovnaný- MAG_Z a ACC_Z jsou kladné hodnoty.
MAG_Z, ACC_Z se zmenšuje
Nahnutí dopředu - MAG_PITCH, ACC_PITCH, GYRO_PYTCH se zvětšuje
MAG_Z, ACC_Z se zmenšuje
rotování podle ručiček - GYRO_YAW se zvětšuje
v klidu vyrovnaný- MAG_Z a ACC_Z jsou kladné hodnoty.
Díky mooc 
Narazil sem na tohle - https://www.youtube.com/watch?v=6WnYLCQ ... ata_player
zkoušel ste to někdo .... já na to nemám rádio
zkoušel ste to někdo .... já na to nemám rádio
Díky za tip, určitě vyzkouším, ale až bude počasí vhodné k trávení delšího času na poli.
[quote="Milan Nes"]Zdravím,
ahoj, tak jsem na tom stejně, pořídil jsem Criuse SE a konečně se zorientoval co mi to má v Gui ukazovat a jak upravovat parametry. Teď mi to chvíli cca minutu krásně stabilně visí a najednou bez varování jde ve výkrutu dolů. V téhle situaci po připojení vidím že se mi aktivuje náhodně aux2 kterej nepoužívám a zároveň nejdou odarmovat motory. Pokud mi aux2 přestane blikat vše je OK. Uvítal bych taky nějakého rádce který má zkušenosti s touhle platformou kdyby dal na sebe kontakt v okolí Prahy. Začal jsem s KK a nechsi u něj skončit, navíc mám GPS a chci ji požívat. Jo programátor samozřejmě mám SE Crius nemá ještě USB.
ahoj, tak jsem na tom stejně, pořídil jsem Criuse SE a konečně se zorientoval co mi to má v Gui ukazovat a jak upravovat parametry. Teď mi to chvíli cca minutu krásně stabilně visí a najednou bez varování jde ve výkrutu dolů. V téhle situaci po připojení vidím že se mi aktivuje náhodně aux2 kterej nepoužívám a zároveň nejdou odarmovat motory. Pokud mi aux2 přestane blikat vše je OK. Uvítal bych taky nějakého rádce který má zkušenosti s touhle platformou kdyby dal na sebe kontakt v okolí Prahy. Začal jsem s KK a nechsi u něj skončit, navíc mám GPS a chci ji požívat. Jo programátor samozřejmě mám SE Crius nemá ještě USB.
Mini Titan,OPTIC,A123
Nejspíš rušení na desce.
Nejsem si jist, ale mělo by postačit ten aux2 pin uzemnit...
Tak si zkontroluj, že na něj nemáš nastavenou žádnou funkci...
Nejsem si jist, ale mělo by postačit ten aux2 pin uzemnit...
Tak si zkontroluj, že na něj nemáš nastavenou žádnou funkci...
- jaroslav.falcon
Zdravím,
pánové nevíte zda je možné a popřípadě jak nastavit limit náklonu Roll/Pitch v acro módu nejlépe na přepínač. V podstatě povolit/zakázat flip. Pro verzi 2.2 nebo 2.3.
Požívá to někdo na heli ?
Děkuji.
pánové nevíte zda je možné a popřípadě jak nastavit limit náklonu Roll/Pitch v acro módu nejlépe na přepínač. V podstatě povolit/zakázat flip. Pro verzi 2.2 nebo 2.3.
Požívá to někdo na heli ?
Děkuji.
Pani pls otazka k multiwii a minimosd, spolupracuje Minimosd s multiwii nikde v config_h som nenasiel nejaku zmienku o minimosd predpokladam ze by sa to malo pripojit na serial port 3 / aspon v MPN to tak bolo/. Je to tak spravne tecie telemetria cez serial port 3 z dosky Crius AIOP V2 RCTIMER ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
cucpo píše:Pani pls otazka k multiwii a minimosd, spolupracuje Minimosd s multiwii nikde v config_h som nenasiel nejaku zmienku o minimosd predpokladam ze by sa to malo pripojit na serial port 3 / aspon v MPN to tak bolo/. Je to tak spravne tecie telemetria cez serial port 3 z dosky Crius AIOP V2 RCTIMER ?
Jo minimosd funguje perfektně, nic se v configu nemusí kvůli tomu dělat. Pouze pokud chceš vidět i aktuální A , tak se edituje kod v minimOSD. Více na fóru multiwii.com
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:Pani pls otazka k multiwii a minimosd, spolupracuje Minimosd s multiwii nikde v config_h som nenasiel nejaku zmienku o minimosd predpokladam ze by sa to malo pripojit na serial port 3 / aspon v MPN to tak bolo/. Je to tak spravne tecie telemetria cez serial port 3 z dosky Crius AIOP V2 RCTIMER
Jo minimosd funguje perfektně, nic se v configu nemusí kvůli tomu dělat. Pouze pokud chceš vidět i aktuální A , tak se edituje kod v minimOSD. Více na fóru multiwii.com
Pls nasiel som iba nejaku modfikaciu minimosd http://code.google.com/p/rush-osd-development/ ale pravdepodobne hladam blbo. Nevedel by si ma nakopnut kde to najdem nejak som nenasiel tie spravne info. Cize pripaja sa na TX3 ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax