Já rozhodně nechci bagatelizovat výhody Phantom 2 Vision, ostatně jednoho tu mám, že? Sám nejlépe vidím rozdíl, když porovnám oba stroje. Co mi ale vadí je matoucí marketing, zavádějící srovnávací videa na youtube.
Např. toto: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9GWFfBEbkZg[/youtube]
Zde to subjektivně vypadá, že je kamera na P2 Vision lepší, než GoPro, že stabilizace jakžtakž funguje oproti normálnímu zavěšení GoPro u P1. Málokdo si dá dohromady parametry GoPro, málokdo si uvědomí, že i pitomý kompakt za 1500 bude dělat na první pohled líbivější fotky než zrcadlovka s fullframe a kvalitním sklem za 30 tisíc jen proto, že tam výrobce nastaví brutální kontrast, šílenou saturaci a přeostřování.
Je potřeba říci, že GoPro 3 nebo GoPro 3+ dává rozhodně lepší možnosti a výsledky než Vision pro toho, kdo si s tím umí a chce poradit.
U Visionu je pro daného uživatele skvělý přenos telemetrických údajů. Jistě, ty až připojíš po upgradu desky své iOSD Mark II, tak to budeš mít mnohem vymazlenější
Když létám s P2V, tak jsem v pohodě, protože si i krátkozrakým okem přečtu na displeji, jak je na tom baterka, kam směruje příď, jak je daleko, jak vysoko, jak je na tom se satelity, atd... Prostě pohoda.
Osobně jsem zvědav na P2 s mini OSD od DJI, mám ho objednaný a budu subjektivně v roli uživatele srovnávat. Jak víš z PZ, není to marnotratnost, ale hledání toho správného řešení. Uplatníme více strojů, takže tu ta možnost je bez toho, abych ruinoval domácí rozpočet...
Jinak s tím vysílačem, inu, to nebyl vědomý odvážný risk, to byla neznalost a nedocvaknutí možných rizik
@dave21: Je to jasné, jak jsi to myslel. Na ty stránky Pelikána se podívám a zkusím o tom něco zjistit. Osobně se nebojím, že bys byl z P2V zklamán, naopak budeš mile potěšen či nadšen a já Ti přeji hodně zábavy a spoustu prima záběrů, na které se těším, když je budeš chtít zveřejnit. Kdy ho máš mít?
Z.