FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
radi5

Re: FrSKy Taranis

#451 Příspěvek od radi5 »

Tak jsem ze zvědavosti taky koupil Taranise (je na cestě). Prohlížel jsem ten soft a něco zkoušel na simulátoru v companion9x a zjistil jsem, že vůbec nevím která bije a jsem úplně v prdeli.... :twisted: . Jsem zvědavej, jestli s tím nějak sžiju...... :wink:
Drondys

#452 Příspěvek od Drondys »

radi5 píše:Tak jsem ze zvědavosti taky koupil Taranise (je na cestě). Prohlížel jsem ten soft a něco zkoušel na simulátoru v companion9x a zjistil jsem, že vůbec nevím která bije a jsem úplně v prdeli.... :twisted: . Jsem zvědavej, jestli s tím nějak sžiju...... :wink:

Český návod k firmware OpenTx, který je dodáván s Frsky Taranis je volně k mání v podobě PDF dokumentu viz tento odkaz. V tom návodu je i stručný popis hardwarových ovládacích prvků a konektorů v rámci Taranisu. Tento návod by měl být základ, ze kterého vyjdeš. Různé další informace a odkazy třeba na videonávody najdeš na webu viz tento odkaz.
rehurek
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od rehurek »

Ahojte,
možná jste si nevšimli, že mžikový přepínač má kromě standardního dotazování i dva speciální dotazy.

S koncovkou "s" znamená short - krátký stisk (na obrázku CF1)
S koncovkou "l" znamení long - dlouhý stisk (na obrázku CF2)

Tak lze vyvolat jedním směrem dvě různé funkce.

CF3 a CF4 je obvyklé přepínání.
S těmi speciálními nefunguje CF4.

V rozbalovacím menu companion9x je najdete úplně dole.
V menu Taranise je to naopak úplně nahoře.
Přílohy
Mžikový spínač
Mžikový spínač
FrSky Taranis E
MIG29, AlphaJet, SE5A, FW-190, DJI F450 s NAZAv2 a HERO3+, X525 s MM2.0
dhano6

#454 Příspěvek od dhano6 »

radi5 píše:Tak jsem ze zvědavosti taky koupil Taranise (je na cestě). Prohlížel jsem ten soft a něco zkoušel na simulátoru v companion9x a zjistil jsem, že vůbec nevím která bije a jsem úplně v prdeli.... :twisted: . Jsem zvědavej, jestli s tím nějak sžiju...... :wink:

Kde si objednaval? Ja som sa zapisal na pre-order v T9HOBBY, ale zatial nic :(
Drondys

#455 Příspěvek od Drondys »

dhano6 píše:Kde si objednaval? Ja som sa zapisal na pre-order v T9HOBBY, ale zatial nic :(

Taranis mají momentálně uveden skladem na Slovensku v eshopu viz tento odkaz. Tak se tam u nich zeptej jestli ho skutečně mají skladem a pokud ano tak bys ho mohl mít doma ještě do Vánoc. Tedy pokud nejsi někde daleko mimo EU.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od juraj.jurej »

Ten obchod poznám osobne je v mojom bydlisku a čo je skladom to je na sklade.
FrSky Tandem X20
radi5

#457 Příspěvek od radi5 »

Koupil jsem ho v sobotu na Hobbykingu, ale už jsou zase pryč.

Drondys: Jj, manuál mám. V noci jsem měl čas, tak jsem si s tím virtuálně hrál a začínám zlehounka chápat, o co jde a je to docela chytrý. Díky.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od Tyrano-cz »

Ahoj, velice vážně uvažuji o koupi Taranisu, ale rád bych znal odpovědi na dvě otázky. Pokud si k Taranisu koupím telemetrický modul FrSky bude mi Taranis zobrazovat telemetrické údaje (sílu signálu, napětí palubní baterie atd) přímo na svém displeji, pouze po zasunutí modulu do slotu, tzn. že nebudu muset otvírat vysílačku a něco pájet?
A druhou věc bych rád věděl, jestli jde Taranis používat v režimu učitel žák s T9X. Vím, že jsou to asi elementární otázky, které vám připadají hloupé, ale prosím o shovívavost a jasnou odpověď. Děkuji
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od RCStudio »

Taranis ma jeden radiovy telemetricky modul integrovany a druhy muzes pridat do slotu. Integrovany tu telemetrii ukazuje na hlavnim display , alarmuje , vario pipa atd. vse hotove soucasti Taranise.
Ucitel zak nevim ale sim me jede OK je tam bezny 3,5mm jack jako byl u T9X
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#460 Příspěvek od Drondys »

Tyrano-cz píše:Ahoj, velice vážně uvažuji o koupi Taranisu, ale rád bych znal odpovědi na dvě otázky. Pokud si k Taranisu koupím telemetrický modul FrSky bude mi Taranis zobrazovat telemetrické údaje (sílu signálu, napětí palubní baterie atd) přímo na svém displeji, pouze po zasunutí modulu do slotu, tzn. že nebudu muset otvírat vysílačku a něco pájet?

Jak už bylo zmíněno v podstatě ani nepotřebuješ kupovat k Taranisu žádný modul a slot na další modul tedy můžeš nechat klidně volný, protože Taranis už obsahuje interní telemetrický modul Frsky XJT umožňující až 16 kanálů což nejspíš ani v dohledné době nevyužiješ a ten interní modul je z hlediska zobrazování dat telemetrie již integrován do firmware tj. k tomu nepotřebuješ dělat žádné úpravy.
rehurek
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od rehurek »

Ahoj, tak sem se dozvěděl o vývojáře SW pro Taranis, že Taranis Plus bude k dispozici koncem ledna 2014. Půjde tam jen o malé změny, které jsou opravdu potřeba.  V podstatě to bude 6-ti polohový spínač místo potenciometru, haptic vibrátor a jiné boční ovladače. 

Uvedení Horusu na trh se posouvá na přelom května a června.

Další velký update OpenTx s formátem EEPROM 216 nebo 217 už je v podstatě hotový a odladěný viz aktuální verze r2904M.
Companion9X ale s aktualizací zůstává pozadu.

Z HW oblasti - koncem ledna by měl být u T9 a snad i jinde v prodeji senzor GPS pro SPORT a nový proudový senzor FCS 100A (proud, napětí, spotřeba) pro SPORT.
FrSky Taranis E
rehurek
Kontaktovat uživatele:

#462 Příspěvek od rehurek »

Tyrano-cz píše:Ahoj, velice vážně uvažuji o koupi Taranisu, ale rád bych znal odpovědi na dvě otázky. Pokud si k Taranisu koupím telemetrický modul bude mi Taranis zobrazovat telemetrické údaje (sílu signálu, napětí palubní baterie atd) přímo na svém displeji, ...

Na Taranisu můžete přepínat až tři obrazovky s telemetrií. Každá může mít až 12 údajů.
Taranis.jpg
FrSky Taranis E
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od Tyrano-cz »

Děkuji moc za informace. Takže externí modul se vyplatí koupit pouze v případě, že budu chtít používat jinou anténu, protože předpokládám, že ta kterou Taranis obsahuje je napevno spojená s vestavěným modulem. Ještě si asi počkám na verzi plus s tím 6-ti polohovým spínačem a budu objednávat.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od Wirda »

Já bych si taky dovolil otázku. Půjde do toho jako druhý dát modul od Hitecu Spectra 24 AFHSS ? Mám dost přijímačů.
Díky.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od ddano007 »

rehurek píše:Ahoj, tak sem se dozvěděl o vývojáře SW pro Taranis, že Taranis Plus bude k dispozici koncem ledna 2014. Půjde tam jen o malé změny, které jsou opravdu potřeba.  V podstatě to bude 6-ti polohový spínač místo potenciometru, haptic vibrátor a jiné boční ovladače. 

To ma zaujima, nemas o tom viac info? Aky spinac miesto akeho potenciometra?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“