ION neo

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: ION neo

#91 Příspěvek od Kuba78 »

tak tak, i pan Vanicek udela barvu jakou si clovek rekne. je schopen udelat i zmeny dle prani, nedavno sem si nechal delat trochu vyztuzenejsi asw24 a cena byla nasledujici:
Běžná cena je 3600,-Kč. Uhlíková výztuha-250,- Kč Ocelová spojka- 50,- Kč Potah dle foto - 200,-Kč
za 350 kc byl ochoten dodelat i klapky ktere sem puvodne chtel, ale nakonec jsme se dohodli ze by to zeslabilo kridlo natolik ze by mohl byt problem tomu nalozit pri pruletech takze je nemam. mel sem to same asw ktere sem bohuzel havaroval, toto je jeho kopie. to puvodni bylo od m2 viz rcalbum a ten watty nesetril..
suma sumarum sem zaplatil i s postovnym a balnym 4300 Kc, coz mi prijde cena adekvatni kvalitni praci kterou to letadlo je - jak lita vim, protoze sem ho jiz drive mel. a lita dobre.
velkomgeorge
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od velkomgeorge »

Pozor, i pan Paláček dokáže vyrobit ledacos... :roll: :roll:

www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=7073
graup15

#93 Příspěvek od graup15 »

Už i Rudi Freudenthaler uznal,že ty jeho Surprise stojí za bačkoru a pořídil si Ijóna :-) :-)
Přílohy
100_3134.jpg
100_3117.jpg
ariane
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od ariane »

Graup..
Hlavně neměl žádné zásadní připomínky a byl spokojen:-)
Pitrs07

#95 Příspěvek od Pitrs07 »

Chci se ještě jednou vrátit k mému dotazu. Mohl by mi prosím některý z majitelů Maxiona nebo Iona Neo podat informaci, jak je to s provedením křídel? Zda jsou u obou modelů nosníky, respektive jaké konstrukceí?
janch

#96 Příspěvek od janch »

Pitrs07 píše:Chci se ještě jednou vrátit k mému dotazu. Mohl by mi prosím některý z majitelů Maxiona nebo Iona Neo podat informaci, jak je to s provedením křídel? Zda jsou u obou modelů nosníky, respektive jaké konstrukceí?

V Max i Neo je stojna / překližka / v PS jádru na plnou výšku profilu. Z horní i dolníí strany je uhlíková pásnice vysokomodulárního uhlíku, přikryté skelmou tkaninou s orientací 0/45 st. Přes je dýha a my vidíme folii ORACOVER.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
graup15

#97 Příspěvek od graup15 »

Nemám zdání,to bych musel rozříznout křídlo:-) (na dvě púlky) :-)
Nějaký uhlajz tam bude,neb jsem za to vzal fakt hodně a neruplo to. A věř,že u mne hodně znamená tak jak jsem zvyklý u Vikinga. Který je mnohonásobně pevnější:-)
ariane
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od ariane »

bambi..
mohl bys sem prosím dát fotky toho Iona co máš a se kterým jsi tak nespokojen ? On to totiž je ještě předprototyp, na kterém se zkoušelo, ladilo apod:-) Dojel sis pro něj do Písku a tam sis ho vyprosil, že ? Ty naše jsou trošku už někde jinde !!!
Pořád čekám na ty míry pro porovnání obou modelů, díky:-)
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od BambiSpP »

Jo máš pravdu a v čom jsou jinde
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
ariane
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od ariane »

Technologie výroby křídla a jeho pevnost třeba. Já žádný vakl na křídle už nemám. Nechceš mi tady snad tvrdit, že Ti výrobce neřekl, že to je zatím jen opravdu zkušební vzorek, že ne ?? Tak si holt příště budeš muset počkat na seriovou odzkoušenou verzi. I když pochybuji, že Ty ještě někdy nějakého Iona přímo od výrobce dostaneš !!!!! Iona prodej a dál si v klidu létej s modely od VH, tečka !!!
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od BambiSpP »

Pokud jse nepletu tak ty spojky jsou od graupnera a nemyslim si že ji máš lepší,a ty spojky stojí a stáli za hovno i ion pro+ a to žádná zkušební verze nebyla,toho iona už nemam tak asi tak a příště pujdu do kompozita.Dál jse tady s tebou nehodlám dohadovat ale jak tak koukam už nemůžu napsat ani svůj názor.Je mi jasný že jsi z výrobcem jedna ruka tak mi tvá reakce nějak neudivuje.Jo k tomu modelu mi bylo řečeno že jsou to ty samé jako máte tady všichni,jestli je to tak jak řikáš ty tak o tom už jsi udělám svůj obrázek.
P.s. myslel jsem že je to diskuze kde se může každý svobodně vyjadřovat,příště jsi dám velkej pozor než něco napíšu.Toto forum je spíš jako reklama tak promiň že jsem si dovolil něco napsat.Hezký svátky
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od jindraj »

Tak jen k té diskusi - nemám osobní srovnání ze vzduchu, takže nehodlám hodnotit jiné kvality, ale jen na základě nějaké zkušenosti s konstrukcemi a amateriály ..... teď sem tu v jiném vláknu viděl fotky drbnutého Rytmuse mini

http://www.rcmania.cz/download/file.php?id=28215&mode=view
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=62986

nemůžu si pomoct, ale zrovna tohle (přední čep a zadní šroub uchyvení děleného křídla) je to nejnamáhanejší místo při nějakém drobném karambolu a mělo by být IMHO nějak vyztuženo pro tahové namáhání, které u těch šroubů a čepů může nastat. Na těch fotkách vidím jen poliš, vidím balzu/dýhu a vidím nějaké epoxy zatmelení. Ani jedno z toho není materiál, který by pomohl v tahovém namáhání při tom karambolu. Už tam ale nevidím nějaké sklo nebo ještě lépe uhlík. nebo se mi to zdá?

ne že by to tak asi nefungovalo při běžném namáhání, ale nepřijde mi to jako extra mimořádně solidní konstrukce u toho Rytmuse.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od ariane »

Názor samozřejmě napsat můžeš, musíš ovšem počítat s tím, že pak někdo jiný vyjádří i ten svůj:-). Ať Ti to létá, dál to už nebudu pitvat, každý model si své zájemce určitě najde.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Milan Nes »

tohle místo je bolístka všech těhle letadel, z foto nemohu určit ale podobně to mají řešeny všichni

pravda křídlo od VH jsem ještě rozřezané neměl, ale několik IONů a Optim už jo :)

měl si tam nylonové šrouby ? ale ono se občas nestřihnou ani při ráně v 150 km/h ++ ... viz známé
fota od našeho lokálního IONisty :)

ten prostor kolem šroubů se výrobně standardně řeší vylitím mixu balonů a bavlny - možná mne
někdo opraví ale z hlavy si nepamatuju že by někdo pod potah dával třeba střižnou plochu z uhlí

u Optimy si pamatuji jen to, že pod potahem bylo extra sklo a oblast byla s relativně velkým přesahem
vyplněna tímto mixem, ale musel bych důkladně prohledat fota v kompu
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Milan Nes »

jinak už sem si vzpomněl, jedno VH jsem snad rozřezané měl a místa kolem šroubů byla na takových velkých "podložkách" z překližky jestli se nepletu ?? což mi v zásadě nepřišlo špatné

k věcem se spojkama se nevyjadřuju - nemám osobní zkušenost

u IONa starého mi jen trochu mrzelo že třeba mosazné lože nebylo přetažené sklem nebo obtočené kevlarovou nití ale vždy je nutné se zamyslet nad tím, pokud udělám betonové řešení v jednom lokálním místě, tak to rupne
o kus dál a bude to lepší nebo ne ...

já si třeba dával při opravách uhlíkové zpevnění tkaninou, aby se mi lépe střihaly případně šrouby (u letadel kde jsem uvažoval mlácení o svah) ale ono bych vám nepřál pohled na celokompozita (sklo) když s ním dáte pěknou hvězdu :)

tam pokud je placatá tak leda full carbon - to se mi povedlo na svahu s coradem v celouhlí a i trochu se štěstím se nestalo vůbec nic, pokud to samé uděláte se sklem nebo polyšem a nestřihnou se šrouby tak ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“