ION neo

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: ION neo

#31 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Tak jsem dneska zkusil Iona.Neo v přimeřeně hnusném počasí. 0st-vítr 7m/s na svážečku v Řevničově.Za mne dobrý!!, ovladatelnost výtečná a to přistání..lahůdka:-)
Ještě mám v paměti jak jsem tam létal s Vikingem , se staženou prdelí a max koncentrací přistával. S Ionem..se toto nekonalo..:-) Až jsem se se zmrzlou hubou musel uculovat,...nálet na přistání,vysunutí brzd a plácnul jsem s tím do křoví :-)

Tohle je prd křoví. Tohle v zásadě leští :)
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:..:-) Až jsem se se zmrzlou hubou musel uculovat,...nálet na přistání,vysunutí brzd a plácnul jsem s tím do křoví :-)

no sláva, tak já to taky nějak pořeším a příští rok sem dodáme video--DVA PITOMCI LÉTAJÍ DS :lol: :lol:

doufám, že ted už se občas stavíš, na rovině stejně létají jenom :lol:
ariane
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ariane »

Tak v květnu na Rané.... tři pitomci létají DS :-):-D
ariane
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ariane »

Datum upřesním....
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

ariane píše:Tak v květnu na Rané.... tři pitomci létají DS :-):-D

určitě by to šlo, pokud nebude jooo nesmyslnej fukejř, tak to musí i obyč trochu pevný ero ustát--teda možná :oops: já to letos zkoušel ve větříku s kompozitovou maketkou salto, bohužel jsem ji tak dlouho přitahoval blíž ke kopci, až jsem ji do něj zapíchnul a trošku se rozstříkla :lol:
graup15

#36 Příspěvek od graup15 »

No rozhodně do tohu jdu, tel na mne máš,tak jak budeš na Rané,písni SMS. Přijedu.
Hihi už to vidím,jak se Ion rozprskne v DS. :-) :-)
Že by jsme si nechali vyrobit specíál Ion-Neo double díha a double planžeta ? :-):-)
ariane
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ariane »

Jak jsem řekl, počítejte s koncem května, přesně datum sdělím:-) Už se těším teď:-DDDDD
graup15

#38 Příspěvek od graup15 »

ariane píše:Jak jsem řekl, počítejte s koncem května, přesně datum sdělím:-) Už se těším teď:-DDDDD

Proč až na konci května? Si vezmeš rukavičky, kulíška,teplou bundičku a jdeme blbnout...:-)
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Proč až na konci května? Si vezmeš rukavičky, kulíška,teplou bundičku a jdeme blbnout...:-)

chce to, aby moc nefoukalo, i tak to pro mě byl docela psychycký nápor a taky to tak dopadlo a chybička se nakonec vloudila--ono je blbý když musíš naráz řešit hledání nějaké stopy--nebo si alespon myslíš, že hledáš--spíš jde o to, nevzdalovat se s modelem od svahu při každém kolečku, ale při tom ještě hodnotit chování modelu--jestli to vydrží, jestli pokud je bezmotorový má ještě energii, aby se dalo vrátit před svah--no bylo toho na mě najednou moc a jak jsem ho ve spodním oblouku naklonil víc ke kopci, tak při výletu z vrchního oblouku to vedlo do svahu a já absolutně nezvládnul, jestli odtlačit výškovkou, nebo přetočit křidélky--bylo to rychlý a to jsem letěl pomalu--myšleno DS, jinak takhle kousek před sebou fofr jako blázen, zvlášt s tou malou polomaketkou salta.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od ariane »

Výbavičku mám 1+, Vysočina v říjnu mě vyučila:-) Teď bych na kopci mohl i nocovat jen v oblečení bez spacáku:-DD Jak řekli kolegové, tobě se to tady válí na zemi, když máš na sobě spacák:-D Problém je těch 200 km na Ranou, to není jako Ty, jen přes kopec. Mít to blíže, tak už mám v Charvátcích na letišti karavan, to mi věř:-)
midge

#41 Příspěvek od midge »

Nazdar teoretici, proč nechodíte, když to fučí ? Včera na Rané 22 m/s a nějak jsem vás tam neviděl. Největší problém bylo dostat éro do vzduchu.
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

midge píše:Nazdar teoretici, proč nechodíte, když to fučí ? Včera na Rané 22 m/s a nějak jsem vás tam neviděl. Největší problém bylo dostat éro do vzduchu.

na mě je tam už zima a sám víš velice dobře, že já jsem líný se táhnout až na kopec, tak vás tam s kolegou většinou jistím odspodu :lol: jednou za váma vylezu a hned abych šel do dílny :lol:
graup15

#43 Příspěvek od graup15 »

midge píše:Nazdar teoretici, proč nechodíte, když to fučí ? Včera na Rané 22 m/s a nějak jsem vás tam neviděl. Největší problém bylo dostat éro do vzduchu.

Nazdar Jirko ..
Mi jsme zatím teoretici a na jaře to zkusíme i v praxi, ale né ve větru 22m/s...
Za a) To by Ion nezvládl
b) Nejsem stejná příjmová skupina jako ty, abych hrdině poslat mojeho kompozitového mazlíka do neznáma a pak ho pohřbil :-)

Tak na jaře ...see you.
midge

#44 Příspěvek od midge »

Za a) To by Ion nezvládl
b) Nejsem stejná příjmová skupina jako ty, abych hrdině poslat mojeho kompozitového mazlíka do neznáma a pak ho pohřbil :-)

Tak na jaře ...see you.
[/quote]

ad a) Ion by to zvládl, a jak Tě znám, tak pilot taky :)
ad b) S těma příjmovýma skupinama to nebude tak horký, průměrná doba kompozitů, než je pošlu do světa je u mě cca 5 let.

ad X) Už jsi pro mě vybral na omotorování ten 5ti metr s ocasem do kříže a rovnejma křídlama, nebo je pořád nejlepší éro v této kategorii Volcano ? :?
graup15

#45 Příspěvek od graup15 »

Jo kamaráde, sehnat něco 5m velkého, kvalitně provedeného (víme oba co tím myslím)....je bohužel Sci-fi.
Volcano ...do Alp asi dobrý (no po tom co jsem tam zažil,rozhodně dobrý). Na rovinu, ale k ničemu.
Já o něčem co bude splňovat ..to co se mi líbí a bude to velké vím, ale bude to mít V ocas. A bude to z čech (ale až na konci příštího roku..cca)
Já nějak to V -čko mám raději :-) :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“