Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#631 Příspěvek od juraj.jurej »

arkudo píše:Mam to same z global skladu. Od 8.11. cekam. Az 23.11. se objevilo ze bylo odeslano do cilove zeme a od te doby nic. Tak pockam jeste a pak budu vymahat.

To vyzerá v poriadku. Očakávaj na druhý týždeň balíček doma. Skúšal si to sledovať cez Českú poštu?
FrSky Tandem X20
arkudo

#632 Příspěvek od arkudo »

Ceska posta pise to same. Normalne to chodilo do 14dnu. Jeste jim dam tyden.
cuki
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od cuki »

Tak tebe aspon napisalo ze odoslane do cielovej krajiny. mne to tam vysí v tom Beijingu uz 20 dní a nič sa nedeje...

Obrázek
- PARK fly - F3J/B/F/K -
petrovo

#634 Příspěvek od petrovo »

arkudo - odeslání z Číny máme na chlup stejné. Není nejlepší doba na objednávky vzhledem k tomu, že se blíží svátky. To platí všeobecně pro jakoukoliv destinaci. Pro mne je důležité, že International warehouse alespoň dá sledovací čísla zásilek - u Europe warehouse je u mne opakovaně "ticho po pěšině". Tam to teď safra "skřípe". Jednu objednávku jsem úspěšně vyreklamoval a u druhé jsem dostal příslib k vyřízení do dvou dnů. To by bylo dobře, ale abych řekl pravdu, nevěřím v to. Euro warehouse mne dostatečně přesvědčilo o tom, jak moc jim teď nemám věřit.

Vše se točí kolem jejich objednacího systému a následné snaze v tomto období oddalovat a oddalovat úspěšné vyřízení objednávky. Záměrně klame i Zákaznické centrum. Prostě to teď nezvládají ....

Pokud je placeno přes PayPal a sledovací čísla zásilek byla zveřejněna, čekal bych zhruba do 40. dne od provedení platby a teprve pak bych otevřel spor u PayPal. Datum platby si zkontrolujte podle e-mailu, který vám zaslal PayPal! Mám zkušenost, že v rekapitulaci u HobbyKing se toto datum nemusí shodovat, pakli-že HobbyKing v průběhu vyřizování udělá změny v objednaném zboží (třeba z důvodu jeho vyprodání). Pozor na ně! Po 45-tém dni od platby vám defacto končí vaše záruka na oficiální řešení sporu a nezbývá pak, než doufat a nebo si jít stěžovat na "lampárnu" ....
petrovo

#635 Příspěvek od petrovo »

Ten nešťastný systém, o kterém píšu a i o klamání Zákaznickým centrem (podporou nepíšu záměrně ..), doložím tímto opakovaným případem:

Euro warehouse - objednáno máte, ale sledovací číslo objednávky stále ne -

- Objednané a zaplacené zboží nemáte pro sebe automaticky rezervované, což je k neuvěření!
- Dojde-li k vyprodání některých z položek objednávky, HobbyKing vás o tom bude informovat se značným zpožděním a velmi laxně - neuvede všechny vyprodané položky. Další si nechá na jindy. Musíte si položku po položce zkontrolovat sami a Centrum na to upozornit, což je opět k neuvěření!
- Přes Centrum se s někým domluvíte na vyřazení vyprodaného, avšak vaše objednávka vypadá třeba takto:

Obrázek

Vyřazené položky (přeškrtnuté) jsou stále vedeny In stock a i po několika dalších dnech zabaleno a odesláno nemáte. Čeká se snad na vyprodání další položky ....?

- Pokud otevřete spor u PayPal, bude vás HobbyKing bombardovat ujištěním, že dokud je spor otevřen, nemohou vůbec nic dělat a pro pokračování řešení musíte spor u PayPal uzavřít vy sami. NEDEJTE NA NĚ A SPOR NEZAVÍREJTE - je to pouhé "okecávání". Je to jako byste se dobrovolně vzdali záruky vrácení svých peněz.

Toto vše pokládám za alarmující - Euro warehouse pokládám v současné době za alarmující.
International warehouse mne zatím nechává v klidu - Sledovací čísla mám zveřejněna. Tím ovšem netvrdím, že si 45. denní limit reklamace u PayPal nehlídám. Jen říkám, že Euro a International jsou "nebe a dudy" ... S všeobecným zpožďováním dodávek z důvodu extremního náporu před svátky však člověk chtě/nechtě počítat musí. Bohužel.

A teď ještě vysvětlím, proč mne prozatím nechává International warehouse v klidu, ač zásilka je na cestě velmi, velmi dlouho. Otevřením Sporu do 45 dní od platby pro reklamaci mi přibude dalších 20 dní do konečného rozhodnutí u PayPal. A to by v tom byl čert, aby mi do té doby zásilka nepřišla, když už letí ... Bude-li to tu i dříve než je těch 20 dní - pak spor milerád osobně uzavřu. Dřív ale rozhodně ne.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od Kuba78 »

Hlavne klid, netrhejte si zily proto ze je Cinancneschopny dorucit vam par hracek. Nestoji za to se rozcilovat. Ja uz sem jeden dispute uspesne vyresil (bylo to tu i popsano drive) a neni treba zadne velke prace. Stejne to z nich dostanete.
Ted sem objednaval neco z euroskladu, po peti dnech kdy porad bylo zaplaceno a nic se nedelo sem se poptal (ani ne pres chat ale jen mail) co se deje a kdypak to poslou, ihned odpoved ze sorry pretizeni ale poslou hned a druhy den to vyrazilo na cestu. Ani sem nemusel vyhrozovat otevrenim dispute, asi maj v crm systemu u me poznamku ze "bacha nenecha si srat na hlavu".
Doporucuji jim dat par dni na to aby to odeslali a rozumne odpovedeli, pokud neodeslou a odpoved nebude uspokojiva tak upozornit ze at se nezlobi ale zbozi potrebujete a zrusite obchod, otevrit dispute a hotovo. S tim ze budou ihned reagovat a chtit uzavrit dispute je pochopitelne protoze tahaj za kratsi konec, nicmene jak to jednou otevrete tak jim dejte jasne najevo ze jsou jen dve moznosti uzavreni - balik u vas doma na stole nebo penize zpet na uctu. Slusne vecne asertivne, ale durazne - hobbyking neni jediny obchod s hrackami na svete kde muzete utratit svoje prachy at si toho jsou vedomi.
Quis custodiet ipsos custodes?
Drondys

#637 Příspěvek od Drondys »

arkudo píše:Normalne to chodilo do 14dnu.

Pleteš si to s obdobím, ve kterém bývá tradičně nejméně zdržení a které trvá zhruba od března do srpna až září. Mimo toto období tradičně narůstají počty zásilek s různě dlouhým zdržením.

Lidé po světě začínají s předvánočními nákupy už od listopadu, a to tradičně ještě víc zvyšuje prodlevy. Stává se, že i teď s blížícími se vánoci to někomu může dorazit poměrně rychle okolo těch dvou týdnů, ale případů s delším zpožděním prostě bezesporu narůstá.

Takže pokud používáte nízkonákladové poštovní služby pak bych nedoporučoval si dělat žádné velké iluze o rychlém doručení a spíš čekejte, že se v řadě případů prodlevy z těch dvou týdnů protáhnou na dobu okolo čtyř až šesti týdnů.
arkudo

#638 Příspěvek od arkudo »

Tak ja jsem v klidu. Nebylo to ani za moc penez kvuli dph. Ale myslel jsem proste, ze to jeste stihnu pred tim vanocnim shonem.
Jinak EU sklad mam zase moc dobre zkusenosti. V rijnu asi tri baliky za celkem 400$ a vsechno vzdy do tydne doma. Letadlo neposkozene taky. Jinak tam chybela pulka sucheho zipu. Chteli to nafotit a po tydnu na vyber bude vratit nebo poslat. Zvolil jsem druhou moznost a poslali mi to na svoje naklady. Takze ja smekam!
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od jindraj »

jen pro zajímavost - někdy v září jsem objednal cosi v INT skladu. byly tam i LiPo, tak se to zašprclo. Placeno ale kartou. Rušil jsem objednávku - bez problémů. Vrácení peněz chvíli trvalo, ale už jsou zpět na účtě ... co je srandovní, že jsem vydělal na kurzovém rozdílu skoro 100 Kč . Objednávka byla za cca 1450 ale samozřejmě v USD. Vrátili stejnou částku v USD, což ale díky tomu přemetu, co provedla ČNB znamenalo, že mi na účtu přistálo skoro 1550 :)

no nic.

Teď pro změnu čekám už 3 týdny na objednávku z EU skladu - bohužel jsem tam dal jednu backorder položku. Spléhal jsem na to, že ji dříve celkem mívali, tak že by jí mohli naskladnit .... a ejhle nechce se jim. zatím mají stav -4 kusy a dále vytrvale klesá :( chjo
Jester80
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od Jester80 »

Jenom pro zajímavost, jak dlouho vám teď zpracovávají objednávky na EU skladu?
Jak dlouho jim teď trvá od "Warehouse status: PRINTED" - po zabalení a odeslání?

Běžně jsem měl objednávky zpracované do max 2 dnů od objednání, teď mám status: PRINTED už pár dní (před vánoci chápu malé zdržení).

Trochu mě znejistěl petrovo
petrovo píše:- Objednané a zaplacené zboží nemáte pro sebe automaticky rezervované, což je k neuvěření!
- Dojde-li k vyprodání některých z položek objednávky, HobbyKing vás o tom bude informovat se značným zpožděním a velmi laxně - neuvede všechny vyprodané položky. Další si nechá na jindy. Musíte si položku po položce zkontrolovat sami a Centrum na to upozornit, což je opět k neuvěření!
- Přes Centrum se s někým domluvíte na vyřazení vyprodaného, avšak vaše objednávka vypadá třeba takto:

protože některé položky co jsme objednával už nejsou skladem a u některých se množství rychle blíží k nule (v objednávce mám vše "IN STOCK")
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od jindraj »

takhle nějak si představuji doručení z hobbykingu z NL .... myslíte že již byrzy? :)
petrovo

#642 Příspěvek od petrovo »

Jester80 - a to je právě to zarážející na celém obchodu! Každý si může objednat pouze to, co je skladem. Také si to hned zaplatí a oni klidně prodávají dál, co už má člověk zaplaceno! Je to k nevíře, ale je to skutečně tak. U mne ne jednou! Je to ve dvou objednávkách a v té první dokonce nadvakrát.

Toto jsem u nich reklamoval a chodí mi jen bla, bla, bla a kde nic, tu nic.

V průběhu cca. tří týdnů si teď denně dopisuju s HobbyKing "podporou" a výsledkem je jeden vyhraný spor a vrácená platba. Další objednávka do puntíku stejně zpackaná firmou HobbyKing a jejich odpovědi na dotaz jak je možné, že prodají již jednou prodané zboží je vyhýbavá - "jsme si vědomy naší chyby ...". Tak kde to jsme?!

Mám další dvě objednávky u International warehouse a tam jsem alespoň dostal přidělená sledovací čísla zásilek. Jedna je již od 23.11.2013 na cestě do České republiky (i Česká pošta o ní ví), druhá sice má sledovací číslo od 27.11.2013, ale fyzicky zatím ještě "pára nad hrncem". Toto ale zatím vůbec neřeším. V tyto zásilky důvěru mám. V Euro warehouse ale již ne! Co tam se děje, nad tím zůstává rozum stát. Teď. V tomto období. Před ním byl sklad perfektním místem k nakupování.

Jester80 - velmi doporučuji napsat na CUSTOMER SUPPORT CENTRE a žádat o revizi objednávky. Oni jsou schopni oznámení o vyprodání položky informovat zákazníka třeba až po 14-ti dnech od její vyprodání ...! Fakt je to z vlastní zkušenosti. Toho bych se od holanďanů ještě poměrně nedavno nenadál. Jenže nedavno je nedavno a teď je teď ....
krtek2k

#643 Příspěvek od krtek2k »

Mě teď šel EU sklad 3 dny , 5dní od objednání doma
http://www.gls-group.eu/276-I-PORTAL-WE ... tion=71000
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Drondys

#644 Příspěvek od Drondys »

jindraj píše:takhle nějak si představuji doručení z hobbykingu z NL .... myslíte že již byrzy? :)

V ČR těžko. Z Holandska je to příliš daleko. Leda, že by ses přestěhoval z ČR do Holandska někde poblíž toho EU skladu Hobbykingu. :lol:
Xenomorfus

#645 Příspěvek od Xenomorfus »

krtek2k píše:Mě teď šel EU sklad 3 dny , 5dní od objednání doma

...mam stejnou zkusenost, v nedeli v noci sem objednal, v utery odpoledne odeslano, ve stredu v noci v CR a ve ctrtek v 14h mi to dovezli.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“