Ten nešťastný systém, o kterém píšu a i o klamání Zákaznickým centrem (podporou nepíšu záměrně ..), doložím tímto opakovaným případem:
Euro warehouse - objednáno máte, ale
sledovací číslo objednávky stále ne -
- Objednané a
zaplacené zboží nemáte pro sebe automaticky rezervované, což je k neuvěření!
- Dojde-li k vyprodání některých z položek objednávky, HobbyKing vás o tom bude informovat se značným zpožděním a velmi laxně - neuvede všechny vyprodané položky. Další si nechá na jindy. Musíte si položku po položce zkontrolovat sami a Centrum na to upozornit, což je opět k neuvěření!
- Přes Centrum se s někým domluvíte na vyřazení vyprodaného, avšak vaše objednávka vypadá třeba takto:

Vyřazené položky (přeškrtnuté) jsou stále vedeny
In stock a i po několika dalších dnech zabaleno a odesláno nemáte. Čeká se snad na vyprodání další položky ....?
- Pokud otevřete spor u PayPal, bude vás HobbyKing bombardovat ujištěním, že dokud je spor otevřen, nemohou vůbec nic dělat a pro pokračování řešení musíte spor u PayPal uzavřít vy sami.
NEDEJTE NA NĚ A SPOR NEZAVÍREJTE - je to pouhé "okecávání". Je to jako byste se dobrovolně
vzdali záruky vrácení svých peněz.
Toto vše pokládám za alarmující -
Euro warehouse pokládám v současné době za alarmující.
International warehouse mne zatím nechává v klidu - Sledovací čísla mám zveřejněna. Tím ovšem netvrdím, že si 45. denní limit reklamace u PayPal nehlídám. Jen říkám, že
Euro a
International jsou "nebe a dudy" ... S všeobecným zpožďováním dodávek z důvodu extremního náporu před svátky však člověk chtě/nechtě počítat musí. Bohužel.
A teď ještě vysvětlím, proč mne prozatím nechává
International warehouse v klidu, ač zásilka je na cestě velmi, velmi dlouho. Otevřením
Sporu do 45 dní od platby pro reklamaci mi přibude dalších 20 dní do konečného rozhodnutí u PayPal. A to by v tom byl čert, aby mi do té doby zásilka nepřišla, když už letí ... Bude-li to tu i dříve než je těch 20 dní - pak spor milerád osobně uzavřu. Dřív ale rozhodně ne.