Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel
Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel
A proč low drop? Jsem myslel, že 2S LiPol je při 6V již totálně KO.
Low drop proto, že tam mám zatím navíc i ten diodový bazmek na srážení napětí. A byly lehce k mání. Nemám 2S LiPo , ale 2S LiFePo4.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak servo HS-81 má naběháno 180hod =265320 cyklů !!!
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
ST píše:Já mám konečně splněno a v křídlech nainstalovány home made BECáky s 5V LOW DROP stablíkama. Dneska ověřeno při cca 1h lítání s Vikingem a dobrý. Do motýla ještě čeká jeden 3A LOW DROP, ale to asi až přez zimu. Zatím pokud se dá lítat, tak do trupu nevrtám. Pochopitelně půjde ven i ten diodový omezovač.
Jaký jsi použil IO (označení) a jaký plánuješ ten 3A do motýla? A budeš to mít pro každé servo extra nebo dohromady? Díky.
stablík je MIC29150 5.0BU do křídel ( 1500mA ) a do motýla bude MIC29300 5.0BU ( 3000mA ). Napájení serv motýla mám + a - společné, takže tam bude jeden stablík.
edit: původně jsem chtěl dát tohle : http://www.tme.eu/cz/details/lm1086it5.0nopb/stabilizatory-napeti-neregulovane-ldo/texas-instruments/lm1086it-50nopb/#. Ale asi by šly použít i normální stablíky bez LOW DROP.
edit: původně jsem chtěl dát tohle : http://www.tme.eu/cz/details/lm1086it5.0nopb/stabilizatory-napeti-neregulovane-ldo/texas-instruments/lm1086it-50nopb/#. Ale asi by šly použít i normální stablíky bez LOW DROP.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- Standa Stuchlý
MIC29150 5.0BU kde si je sehnal? LM4940 V5 má lepší Dropout voltage a je dostupnější, si myslím.
Tak jsem dneska testnul nový off set kužel .Domněnka,že více připláclé listy mají menší odpor se nepotvrdila. Konečná rychlost kolmo dolů z dost velké výšky je pořád stejná 73m/s. (263km/h).
No aspoň jsem si příjemně polétat a vyvětral zase mazlíka
PS..dnes už jsem musel vytáhnout Orvis rukavice, pak se dá létat v pohodě.
No aspoň jsem si příjemně polétat a vyvětral zase mazlíka
PS..dnes už jsem musel vytáhnout Orvis rukavice, pak se dá létat v pohodě.
...tak becáky jsou konečně na svém místě
a po přečtení nedávného zlepšováku na stránkách Romana Vojtěcha, jak jednoduše oříznout žiletkou okraje průhledné pásky, při znovuzavírání krytek šachet serv jsem se inspiroval a jde to fakt jednodušeji a dobře
, navíc jsem objevil na několikátý pokus super průhlednou pásku 15mm širokou v Interšpáru na Arkádách za nějakých 13,-Kč made in GERMANY, která skvěle lepí a hlavně absolutně nezanechává to otravné žmoulavé lepidlo (které by pak vytvářelo bublinky a následné "stříbření" pod páskou) to se ocení i při znovu strhnutí pásky, kdy některé zanechávají takovej hnus na povrchu, že to jde blbě umejt i benzínem...už aby bylo zase jaro 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
- RomanSadilek
M1 píše:...tak becáky jsou konečně na svém místě
teda koukam na ty kulovy čepy, nenapadlo mne to namazat, plast se snad mazat nemusí, co tam dáváš?
Já dnes objevil nový svah na SV, pěkné polétání s TPK
si říkám, kolik znáš svahů tolikrát jsi člověkem ...
kluci si spolu taky pěkně zalítali
http://www.youtube.com/watch?v=E4zw_3TTbuM
...Romane je to vazelína od Panasonicu, která se používá k mazání mechanik videí, podobná se prodává v modeláři k mazání plastových převodů serv 
JETI DC-16
re..M1
No taky jsem to doplnil o ty MKS becíky (na VOP).
Jen nezapomeň,že ta hmotnost becáčků na konci ocasu není zanedbatelná. Dost to hne těžištěm. Já to byl dneska zkusit a vzal jsem těžiště odhadem...a je to špatně. Navíc po 10 min letu zjistím,že letím na jiný program v rádiu (hihi deset minut mi bylo divný,že to letí nahovno ..
Takže nezbylo než vše upáčkovat rukama.
No vystřelil jsem polétat do takové díry v oblačnosti. Kdyby vydržela aspoň hodinu,už by sluníčko i stoupáček vygenerovalo. Takhle to bylo hodně slabé, ale aspoň něco (co taky chtít ve 4st celsia)
Další účel dneška bylo porovnat čidlo SBS-01A se SkyAssistantem . Jsem nadmíru spokojený. Shoda je více než dobrá. Max rychlost (kolmo po kuli dolů a tentokrát jsem mastil dolů bokem k sobě, abych co nejlépe dodržel kolmou trajektorii). Shoda varia od Futaby a SkyAssistenta...parádní.
Max rychlost dle Futaby 79m/s (284km/h) a dle SA..to samé:-)
No hlavně ,že si člověk udělá před následujícími 5 dny rachoty radost.
PS...kurňa už chci léto....
No taky jsem to doplnil o ty MKS becíky (na VOP).
Jen nezapomeň,že ta hmotnost becáčků na konci ocasu není zanedbatelná. Dost to hne těžištěm. Já to byl dneska zkusit a vzal jsem těžiště odhadem...a je to špatně. Navíc po 10 min letu zjistím,že letím na jiný program v rádiu (hihi deset minut mi bylo divný,že to letí nahovno ..
No vystřelil jsem polétat do takové díry v oblačnosti. Kdyby vydržela aspoň hodinu,už by sluníčko i stoupáček vygenerovalo. Takhle to bylo hodně slabé, ale aspoň něco (co taky chtít ve 4st celsia)
Další účel dneška bylo porovnat čidlo SBS-01A se SkyAssistantem . Jsem nadmíru spokojený. Shoda je více než dobrá. Max rychlost (kolmo po kuli dolů a tentokrát jsem mastil dolů bokem k sobě, abych co nejlépe dodržel kolmou trajektorii). Shoda varia od Futaby a SkyAssistenta...parádní.
Max rychlost dle Futaby 79m/s (284km/h) a dle SA..to samé:-)
No hlavně ,že si člověk udělá před následujícími 5 dny rachoty radost.
PS...kurňa už chci léto....
...jo, jo Dalibore, s těžištěm jsem samozřejmě počítal
a bylo potřeba díky becákům v motejlovi posunout pohonnou baterii o 13mm !!! dopředu (otestováno Lomcovákovou metodou na bodci-fakt výborná záležitost), ona ta páka je prostě znát
. No taky bych ho šel protáhnout, ale nebyl čas...
JETI DC-16
Ahoj klucí, tak teď servo HS-81 po 255hod 378180 cyklů vykázalo závadu. Jeden zub na posledním ozubeném kole, kde je přišroubovaná páčka se ulomil viz obrázek, ostatní ozubená kola vypadají jako nová
Motor a potenciometr jsou zřejmě nezničitelné
, proto po výměně ozubeného kola test pokračuje 
Motor a potenciometr jsou zřejmě nezničitelné
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Spíš by bylo zajímavé takto otestovat HS-81 staré dejme tomu pár let a nové dnes koupené. Asi by ses divil.
Ještě zajímavější by bylo takhle potrápit MKS placaté wing servo:-)