Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Futaba T14SG

#916 Příspěvek od graup15 »

Stala se mi taková zajímavá věc. Koupil jsem čidlo SBS-01A. Normálně v rádiu vybral v nabídce čidel. Pak zapnul model a jen jsem čuměl. Výška 0m, vario 198m/s.
Nemohl jsem se toho zbavit, ani smazání (Reload) nepomohlo. Při načtení čidla přez menu výběru čidel tam opět bylo 198m/s.
Pak mi napadlo čidlo načíst přez zadní port na rádiu (přez Vkabel) a juk, vše funguje normálně.
Tohle se mi stalo už podruhé, že přímé připojení a výběr z nabídky nějak nefunguje. Načtení přez port, ale vždy.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Stala se mi taková zajímavá věc. Koupil jsem čidlo SBS-01A. Normálně v rádiu vybral v nabídce čidel. Pak zapnul model a jen jsem čuměl. Výška 0m, vario 198m/s.
Nemohl jsem se toho zbavit, ani smazání (Reload) nepomohlo. Při načtení čidla přez menu výběru čidel tam opět bylo 198m/s.
Pak mi napadlo čidlo načíst přez zadní port na rádiu (přez Vkabel) a juk, vše funguje normálně.
Tohle se mi stalo už podruhé, že přímé připojení a výběr z nabídky nějak nefunguje. Načtení přez port, ale vždy.

stalo se ti to i s jiným než tím SBS-01A? co třeba to F1675 - myslím, že bylo na té fotce, cos sem dával.

+ nezkoušel někdo, zda je problém přendavat čidlo z jednoho Rx na druhý když oba Rx používám se stejnou vysílačkou? tj, Jak vlastně vysílačka pracuje s tou regisrací čidel ... je jí jedno, na jakém Rx jsou napojená, nebo ne?
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#918 Příspěvek od jindraj »

... odeslalo se 2x ... sorry
Naposledy upravil(a) jindraj dne ned 17.11.2013 21:58, celkem upraveno 1 x.
Hoper
Kontaktovat uživatele:

#919 Příspěvek od Hoper »

Přišel jsem na zajímavou věc. Při zapnutí logování s časem 0 sek se zpomalí čas na stopkách 3x (1 min. trvá na stopkách 20 sec). Při nastavení času logování 1 sec je vše OK.
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od PetrP2B »

Je to tak, přišlo mi trošku divné už samotné počítadlo, ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost, až teď jsem to změřil a u mne to dělalo cca 37sec na počítadle stopek, oproti 60sec na hodinkách. Napadlo mne, zda za to nemůže SD karta. V radiu mám 512MB A-Data, s označením 60x. Našel jsem tu ještě 2GB Pretec, s označením 144x. Obě jsme podrobil testu ve Windows a paradoxně A-Data 60x je skoro dvakrát rychlejší než Pretec 144x.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#921 Příspěvek od jindraj »

Hoper píše:Přišel jsem na zajímavou věc. Při zapnutí logování s časem 0 sek se zpomalí čas na stopkách 3x (1 min. trvá na stopkách 20 sec). Při nastavení času logování 1 sec je vše OK.

to jsou věci .... jsem dnes létal telemetrie logovala. Mám nastaven alarm na 30s motoru s plynem víc než 90% - to jdu výkonově krapet přes hranice regu a motoru

no a dnes mi těch 30s přišlo nějak zvláštně dlouhých :) .... že by to bylo ono? :)
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#922 Příspěvek od PetrP2B »

Testuji dál, rychlejší karta ve Windows je v radiu pomalejší a logování zdržuje, pomalejší karta ve Windows asi radiu lépe sedne, neboť logování je naprosto v pohodě.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#923 Příspěvek od jindraj »

když jsme u toho logu

nevíte někdo o nějakém vhodném softu, ve kterém vizualizovat data co lezou z toho logu? ... pro log z nabíječky používám logview, ale tam mi moc nejsou CSV data importovat nebo nevím jak na to. Zkoušel jsem dataexplorer na macu, ale tam hlásí nevhodné hlavičky CSV ... jaké by byly vhodné ví bůh. O ničem ekvivalentním či alternativním nevím. excel je krapet málo použitelný
Naposledy upravil(a) jindraj dne ned 17.11.2013 22:23, celkem upraveno 1 x.
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od PetrP2B »

Několikrát ověřeno, karta 2GB Pretec 144x chodí v radiu naprosto v pořádku a při zapnutém logování a kecání varia a výšky, sedí čas na stopkách se stopkama na hodinkách.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#925 Příspěvek od jindraj »

PetrP2B píše:Několikrát ověřeno, karta 2GB Pretec 144x chodí v radiu naprosto v pořádku a při zapnutém logování a kecání varia a výšky, sedí čas na stopkách se stopkama na hodinkách.

jdu to také prubnout ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#926 Příspěvek od jindraj »

tak prubnuto a můj subjektivní dojem z dneška se nepotvrdil. stopky i odpočet měří se zapnutým logováním naprosto přesně ... nastavena perioda 0, zapnuto kecání. Zkoušel jsem vrtět kniply, aby měl co zapisovat ... vše beze změn ... na 2 minutách se opakovaně neodchýlily stopky Tx od stopek na telefonu ani o desetinu sekundy.

karta Kingston 8GB - třída 4 ... tedy papírově zápis i čtení 32Mb/s ... žádný rychlík ... koupil jsem tu nejlevnější, co před 14 dny v Datartu měli na pultu když jsem šel kolem (myslím asi 160 Kč)
Naposledy upravil(a) jindraj dne ned 17.11.2013 22:51, celkem upraveno 1 x.
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#927 Příspěvek od PetrP2B »

Asi opravdu záleží, jak která karta sedne radiu, zkoušel jsem několikrát za sebou (formáty karet, FAT/FAT32) porovnávat 512MB a 2GB a výsledek pořád stejný, 2GB zpoždění žádné, 512MB zpoždění cca 23sec na 60sec. Ono je to vidět i na počítadle, že neběží lineárně, všiml jsem si toho dříve, ale nenapadlo mne, že to bude takto zpožďovat. Holt nechám v radiu 2GB Pretec.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#928 Příspěvek od jindraj »

Petře ... než to zapadne, co děláš s logy ... máš něco v čem to prohlížet?
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#929 Příspěvek od PetrP2B »

MS Excel? OO Calc? :-) Zatím jsem z tohoto radia logy nepotřeboval vizualizovat, neboť na létání není moc počasí a nebo čas. Nicméně jak už jsem psal někde výše, jsem rozmazlenej SW od EagleTree Systems, kterej je na grafy z jejich logovací jednotky super.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#930 Příspěvek od jindraj »

Hmmmm Excel je na pytel a OO calc nevím ... ale pochybuji, že bude lepší. Základní problém je, že neumí (tedy já to v nich neumím) zobrazit dvě různá měřítka osy Y pro dvě různé sady dat. Tedy zobrazit (třeba jako logview) na ose Y v rozumném měřítku jak graf dat s rozsahem (0-100 ... třeba plyn), tak graf s rozsahem 9-13 (napětí baterky), tak graf s rozsahem 0-500 (výška), atd ... to vše přes sebe, podle toho, co by člověka zajímalo s čím.

No. snad někdo na něco přijde. Spoléhat na Futabu mi přide moc odvážné.

P.S. počasí bylo zrovna dnes boží ... :)

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=62098&start=60
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“