Problém s přijimačem MZK 2,4ghz Twin8
Problém s přijimačem MZK 2,4ghz Twin8
Ahoj kluci,
objevil se mi problém s RX od MZK je to Twin8 na 2,4Ghz.Po připojení el.podvozku na 5kanál a po té připojení napájecího napětí 5V se prijimač rozbliká čevenou ledkou a vůbec nepřijme napájecí napětí a neaktivuje se.Vyzkoušel jsem i na jiných pozicích-postupně 1-8 kanál a pořád stejný výsledek.Ten samý el. podvozek mi na Twin6 nebo Twin7 normálně funguje.Jakmile odpojím konektro el. podvozku z Twin8 a pipojím napájecí napětí,RX se rozsvítí zeleně a je vše ok.Na serva reaguje ve všech pozicích korektně.
Zaslal jsem to výrobci ne reklamaci a ten argumentuje tím,že el. podvozek má malý vnitřní odpor.To mi však putna,protože na dalších 5ks přijimačů Twin 7 je vše ok.Nesetkali se s tímto problémem?
Díky za info.
Pavel
objevil se mi problém s RX od MZK je to Twin8 na 2,4Ghz.Po připojení el.podvozku na 5kanál a po té připojení napájecího napětí 5V se prijimač rozbliká čevenou ledkou a vůbec nepřijme napájecí napětí a neaktivuje se.Vyzkoušel jsem i na jiných pozicích-postupně 1-8 kanál a pořád stejný výsledek.Ten samý el. podvozek mi na Twin6 nebo Twin7 normálně funguje.Jakmile odpojím konektro el. podvozku z Twin8 a pipojím napájecí napětí,RX se rozsvítí zeleně a je vše ok.Na serva reaguje ve všech pozicích korektně.
Zaslal jsem to výrobci ne reklamaci a ten argumentuje tím,že el. podvozek má malý vnitřní odpor.To mi však putna,protože na dalších 5ks přijimačů Twin 7 je vše ok.Nesetkali se s tímto problémem?
Díky za info.
Pavel
Re: Problém s přijimačem MZK 2,4ghz Twin8
Měl jsem podobný problém s asi twin6, nechtěl mi s ním fungovat Flymentor, problém na jednom kanálu, tuším že to cukalo. Posílal jsem výrobci, nenašel závadu, volal mi že chyba je ve Flymentoru, moje argumenty odmítal. ale pak mi za chvíli volal znovu že chybu našel, že na tom kanále byl spálený odpůrek, takže to spravil a už to funguje. Takhle nějak to bylo, je to už několik let.
martin z píše:Měl jsem podobný problém s asi twin6, nechtěl mi s ním fungovat Flymentor, problém na jednom kanálu, tuším že to cukalo. Posílal jsem výrobci, nenašel závadu, volal mi že chyba je ve Flymentoru, moje argumenty odmítal. ale pak mi za chvíli volal znovu že chybu našel, že na tom kanále byl spálený odpůrek, takže to spravil a už to funguje. Takhle nějak to bylo, je to už několik let.
Děkuji za info
mě zase napsal-cituji:"podvozek má očividně malý vnitřní odpor, chtělo by to emitorový
sledovač signálu vřadit mezi podvozek a přijímač."
Budu dávat mezi RX a podvozek nějakou další kravinu.Tak co to je za přijimač.Mám pocit,že p.Kotrba se snaží hladet chyby všude možně,jen né v RX. Tak jsem mu zaslal video,jak maká bez problému Twin6 s el.podvozkem a zatím se neozval.Asi to nechává dělat v Číně a kvalitka asi nic moc-tak nevím,jak si s tím poradí
S Twinom 8 a el. podvozkom som mal tiez problem. Ak som pripojil napajanie a podvozok bol pri parovani v prijimaci, tak nesparovalo. Ak som zapinal bez podvozku sparovalo bez problemov po pripojeni podvozku potom vsetko fachalo ok. Ale aj tak toto nieje riesenie. A dovera v Twin isla do prec.
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
PeterR píše:S Twinom 8 a el. podvozkom som mal tiez problem. Ak som pripojil napajanie a podvozok bol pri parovani v prijimaci, tak nesparovalo. Ak som zapinal bez podvozku sparovalo bez problemov po pripojeni podvozku potom vsetko fachalo ok. Ale aj tak toto nieje riesenie. A dovera v Twin isla do prec.
Já ale párování provádím bez jakykoliv připojení serv nebo el.podvozku.Vše je ok,jakmile připojím el podvozek a pak napájení-rozbliká se to jak vánoční stromek a nepracuje nic.Se servy problém není.Tak ať si výrobce láme hlavu,když za to platíme-ne?
O jaký typ podvozku se jedná? Nějaký odkaz?
Pochopil jsem to správně, že podvozek se zapojuje jakoby servo, podle délky impulsu se zavírá-otvírá a je napájený z přijímače?
Pochopil jsem to správně, že podvozek se zapojuje jakoby servo, podle délky impulsu se zavírá-otvírá a je napájený z přijímače?
spetrs píše:O jaký typ podvozku se jedná? Nějaký odkaz?
ano tak to je.podvozky jsou z Hobby king.
Takový nápad.
Z konektoru od podvozku který se zasouvá do přijímač zkusit vytáhnout pin kterým přichází řídící impulzy. Prostě mu pustit jenom napájení jestli to bude dělat.
Jsou to ty podvozky co mají tři nohy zapojené do černé krabičky a ta je zapojena do přijímače?
Z konektoru od podvozku který se zasouvá do přijímač zkusit vytáhnout pin kterým přichází řídící impulzy. Prostě mu pustit jenom napájení jestli to bude dělat.
Jsou to ty podvozky co mají tři nohy zapojené do černé krabičky a ta je zapojena do přijímače?
spetrs píše:Takový nápad.
Je to třeba tento podvozek
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 18_8g.html
Nemám teď možnost odzkoušet odpojení signál.cesty,neboť RX jsem poslal i s podvozkem výrobci.