Sky Surfer 2,4 GHz
Re: Sky Surfer 2,4 GHz
asi máš pravdu, jen mě překvapila cena, čekal sem větší pálku ale tim líp 
Jsem navrácený začínající RCčkář co uvítá nějakou tu radu
každopádně začni na simulátoru... super věc jak si v hlavě srovnat orientaci modelu a práci s výškovkou...zatím každý kdo se cítil že to zvládne, to napoprvé v simu ,,rozbije,, Naživo je to škoda peněz a spoustu nováčků to odradí...
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Muj prvni vysilac po setovem byl Dx6 a vydrzel mi... no vydrzel. Ale asi jen pul roku a pak jsem mel nedostatek kanalu, tak jsem koupil devitikanal... Ten turnigy je myslim velice dobry zacatek. Hodne to "umi" a zas "tolik" to nestoji... Ale ti kdoz to mysli vazne nakonec u nej stejne nezustanou.
A simulator ano. Bez toho bych real nezkousel. Jasne driv simulatory nebyly a taky to slo. ale proc, kdyz dnes uz existuji, jej nepouzivat. Naucis se naprosty zaklady, ktere na place ze zacatku delaji problemy a delat je NESMI. to znamena hlavne naucit se zcela podvedome, ze kdyz letadlo leti k tobe, tak doprave je vlastne doleva
A na RC placek zajdi. Dej se do reci. I tam ti urcite radi poradi...
A simulator ano. Bez toho bych real nezkousel. Jasne driv simulatory nebyly a taky to slo. ale proc, kdyz dnes uz existuji, jej nepouzivat. Naucis se naprosty zaklady, ktere na place ze zacatku delaji problemy a delat je NESMI. to znamena hlavne naucit se zcela podvedome, ze kdyz letadlo leti k tobe, tak doprave je vlastne doleva
A na RC placek zajdi. Dej se do reci. I tam ti urcite radi poradi...
czpredseda píše:....Dx6 ........ myslel, že s tím bude moct řídit Mustanga s klapkama a elektrickým podvozkem. Jako ono by to asi šlo, ale .....
ju, treba tohle http://www.ok1uts.estranky.cz/clanky/b- ... odelu.html je rizene Opticem 6...
Nebo ja mam na jednom kanalu nezavisle ovladani strelby, otevirani pumovnice a jednotlive odhozy pum... ale fakt to pak chce motat se také okolo elektroniky.
jyrry.webnode.cz
Jo už sem to probral s TC modelářem Thedawe, ten mi toho spoustu vysvětlil a teď to vydim taky na tu T9X+ kabel na simulátor a dolnoplošník mě už přešel (zatím!) 
toto se mi stalo s vysílačkou, ten display se zničeho nic zbláznil, nevíte co stím?
Ahoj chlapi, tak jsem koupil toto éro a když vše udělám podle plánu a mám všechno udělaný, tak zapojim nabitou baterku a motor začne řvát a netočí se. Nějaká pomoc? jinak mám spárováno... 
musis vytrimovat v ovladaci jeste mi nez na nulu jakoby az do minusu. taky jsem mel takovej problem 
co vytrimrovat? na jakou stranu prosím?
No vytrimuj to jakože do mínusu... prostě jeď furt dolu. Můžeš to zkusit na všech trimech nahoru i dolu (doleva i doprava) .. vysílači se nic nestane, maximálně se z toho vzpamatuje 
furt to jen pípá a nic, žádná změna
Tak s tím už nic asi neuděláš... ale psal si, že jinak vysílačka funguje, jenom ta obrazovka je nějaká vadná... tu obrazovku stejně nevyužiješ. Ta je dobrá možná tak na to, že ukazuje kapacitu baterií. Lítat s ní můžeš a za letu na ní stejně koukat nebudeš... třeba se časem vzpamatuje
. Jo a ještě jsem ti zapoměl říct, že když startuješ, tak nedávej plyn naplno, dej něco málo přes půlku (pod 70%) protože mě už několikrát ( a ne jenom mě) motor při startu na plnej plyn zhasl a jednou z toho bylo nalomené křídlo... takže start pod 70% plynu, nechat to chvilku rozject a potom si už můžeš s plynem hrát jak chceš 
no nedá se nic dělat
jo a splynem to ak dělam no že dávám míň a pak až dam víc když stoupám, ale předtim sem lítal furt max na 50% plynu a dnes už mi bylo 100% málo
už bych si troufnul i na rychlejší 
Měl jsem stejnej problém, kravál a vrtule ani ťuk. Roztočil jsem ji prudce prstem při cca 30% tahu, zastavila se ale už nebyla v klidu, klepala se. Roztočil jsem ji podruhé, píplo to naposledy krátce a frrr. Od tý doby stačí na rádiu plnej kotel a na nulu, éro ztichne a funguje. Proč se to tak chovalo je pro mě záhada. Šla zlehka.
Futaba F-14 40MHz
Sky Surfer X8; DHC-2 DeHavilland Beaver (EPP)
Sky Surfer X8; DHC-2 DeHavilland Beaver (EPP)
Wild hawk
Zdravím, jsem silně rekreační letec, stěží jsem se dopracoval k tomu, že letadlo udržím ve vzduchu a dostanu na zem víceméně vcelku. 3 roky jsem lítal s Wild Hawkem a zkusil se mnou svoje. Teď jsem naznal, že už je skoro na odpis - je na něm víc lepených částí než původních a hlavně odchází baterka. Navíc ten motor nebyl ani původně nic moc a dostat ho do nějaké slušné výšky byl od začátku problém. Chvilku jsem uvažoval, že koupím jen novou baterku ale když koupím Li-pol, musím koupit i nabíječku a regulátor a tak mi vlastně vyjde levněji koupit celý nový set. Vybral jsem Sky Surfera 1400 a mám dilema, jestli koupit RTF s jednoduchým vysílačem na 2,4 Gh nebo jen ARF a nechat si svou 3 roky starou Hitec Flash na 40 Mhz (kupoval jsem ji s plánem použít ji i na nějakou loďku). Díky za názory.