Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
galnar
Kontaktovat uživatele:

Re: Toro 900 a potrebne vybaveni

#256 Příspěvek od galnar »

Snakeater píše:Ahoj,
poradil by mi prosím někdo jak vymyslet osvětlení do tora 900? mám na mysli nějaké led pásky...
u pár lidí jsem to tady viděl na fotkách.....
díky za rady

Třeba něco jako tohle? http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=6619
Sám jsem si na vlastní toro dřív dával podobný led pásky a spínal to spínačem, oboje nakoupeno u ťamanů na hobbykingu. S detaily ale bohužel neposloužím, už je to nějakou dobu zpátky a Toro je už taky dávno ve výslužbě. Přemýšlím ale, že si ho (nebo Maxiswifta) znovu pořídím. Bylo to parádní lítadlo, učil jsem se na něm lítat.
Ve službě - FunCub, Tiger Trainer (Sp 2t), Lazy Bee (El), Mini Swift a Čmelda (Sp 4t)
oscar
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od oscar »

Jeste odkaz, kde mam vice fotek. http://cars-heli.rajce.idnes.cz/Toro_900/ .
Je to delano stylem, vyriznuti drazek a do nich vlepen prouzek diod. Jenom v predni hrane kridla to je primo v materialu, takze to prosvecuje primo material kridla. Diody a spinac z HK, spinano pres samostatny kanal. Na diody je potreba triclanek.
Letadla, auta.
Snakeater

#258 Příspěvek od Snakeater »

dík za fotky vypadá to moc pěkně, ale jestli mohu poprosit o nějaké odkazy, já koukal na pecka model a par prodejen ale nikde nic podobného neměli. a s hobbykingem nemám zkušenost.
a také by mě zajímalo, odkud je to napájeno? napřímo baterka nebo v přijímači?

jinak toro 900 je skvělé éro, ja se učil na alfe 1500 a když jsem poprvé letěl s torem tak po přistání (bez problému do ruky) jsem málem skákal radosti.. prostě úžasný zážitek...
Hitec Optic 6; Alfa 1500, Toro 900, Pitts 380, Sprint
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od mkyral »

Nevím jak oficiální obchody, ale je několik firem přeprodávajících zboží z HK. Třeba http://www.rc-levneji.cz/osvetleni-pro-rc-led/ nebo http://www.rcflying.cz/category.php?id_category=43.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
oscar
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od oscar »

Letadla, auta.
pby

#261 Příspěvek od pby »

Ahoj, tenhle motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=36392 s vrtulí GWS 8x4 a http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=32563

Jsou to nějaké poděděné záležitosti - půjde to do Tora 900 - totiž, celkem o něm uvažuji ? Nepotřebuju rychlíka - učím se :) .

Díky.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od mkyral »

U toho motoru je u 8x4 napsán čtyřčlánek. Nevím, jak to poletí s dvoučlánkem, možná vůbec. To bys potřeboval větší vrtuli. Tříčlánek bude asi lepší neb vrtuli 10" na Toro bez úprav nedáš.
Graupner MX-12
pby

#263 Příspěvek od pby »

Ou, to jsem přehlédl. No smůla. Spíš bych chtěl napasovat na Toro motor na ten dvoučlánek - přeci jen začínám. Ale motor s rezervou a pokud to zvládnu, dám v budoucnu tříčlánek. Takže spíš tohle ? http://www.telink.eu/cz-detail-100201-m ... -2-3s.html
pby

#264 Příspěvek od pby »

Ještě jsem našel tohle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 10%201400k, reaguji na RCalbum. Pojede to s dvoučlánkem a vrtulí 8x4 ? Vidím, že je u dvoučlánku 9x4.7, ale očekávám, že ho s 8x4 nezabiju, jen to poletí pomaleji - nebo se pletu ??
Díky.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od mkyral »

Teoreticky by to mohlo fungovat. Muselo by se to vyzkoušet. Pokud by to nelítalo, stačí hodit tříčlánek a hned to poletí :-) A pro dvoučlánek pak pořídit nějaké pohodové éro, kam se vejde velká vrtule.

Jen chci upozornit, že vrtule, motor, regulátor a baterie tvoří soustavu a pokud budeš experimentovat bez měření příkonu, můžeš spálit regulátor nebo motor.

Ale pokud už někdo podobnou kombinaci používá, tak bez problémů.
Graupner MX-12
twint

#266 Příspěvek od twint »

tak toro konecne doma. zacal sem stavet a dostal sem se k prepazce motoru. Vaham jak to tam patri pridelat. motor mam s krizem pro obracenou montaz. desticka prijde nalepit na trup, dle doporuceni bude vhodne do rouhu vyvrtat dirky a prostrcit paratka nebo uhlikovy tycky. ale jak se pridela ten kriz na tu prepazku aby to drzelo? lepit to nechcu aby motor sel bezproblemu odelat. desticka ma ani ne mm a nezda se me ze by to drzelo jen pomoci 4 sroubku nasroubovanych v te desticce? jak to mate u sebe ?
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od mkyral »

Destička je přišroubovaná čtyřmi vruty do "+", díry předtím vyplněny lepidlem. Motor je připevněn dalšími čtyřmi vruty, tentokrát do "x", pouze do té destičky, ale bez lepidla, aby šel vyndat. Vzhledem k tomu, že se jedná o tlačné uspořádání, nehrozí, že by se motor za letu urval.

Hodil bych sem fotku, ale dcerka mi zabavila mobil a nechce vrátit :-D
Graupner MX-12
twint

#268 Příspěvek od twint »

dekuji:) du na to
twint

#269 Příspěvek od twint »

tak se s vami podelim o prvni dojmy z letani. toro prislo ve stredu, na vecer sem se pustildo stavby, ta probehla hladce az na to uchyceni motoru,tobudu muset udelat o trochu lip:) zalezitost na 10 minut. vcera dokonceno a nachystano na prvni let. dnes jsem ho vzal za vesnici, pirpojil baterku a hodil.

v letu jsem pridal plyn a ono to LETELO.

trochu poladil trimry a zkusil okruh. docela to slo a pak bum na zem. kontrola jestli je vsechno ok a letelo se dal. zkouselsem pristat hladce a povedlo se. jednou me spadlodo zahrady :D. bohuzel docela dost fouka a s torem to mavaloa proti vetru se sotva plazilo. pri pridani plynu se hodne vzpinalo, staci podlozit motor?

osazeni je turnigy 2826-1400kv
hobbykng ss 25A
vrtule apc 8x6
serva turnigy 9g
baterie turnigy 1600 2S

rc souprava zatim obycejna 4 kanalova 40mhz kde se neda nicnastavit. to zrejme byla ipricina jednoho padu kdy sem moc pritahl vyskovku a toro spadlo.

doladim ulozeni, nabiju baterku a pokud zitra nebude tolik foukat tak dame druhy testovaci let
Rahoj

#270 Příspěvek od Rahoj »

Čau chlapi

Uvažuju o koupi Tora 900

Je těžké se s tím naučit létat, když jsem nikdy s ničím nelétal?

Mohu tam použít motor Dualsky Xmotor XM2826EA-10
nebo by byl vhodnější Xmotor XM2826EA-12

Dík za odpověď
Sim PHOENIX, Hitec Optic 6 sport, EasyStar II, Mentor,
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“