Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hobbyking
V tom mejli sa odvolávajú na balíky s lipolkami od 23 .9, ale môj bol odoslaný 14.9 a stále nikde...takže nehovoria úplnú pravdu!
A preventívne zrušili LiveChat....
A preventívne zrušili LiveChat....
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Moj balicek je zo 17/9 a uz je v statuse printing, kym neprisiel ten mail o "inej ceste" bol stale len s prvymi dvoma fajockami.
- KdoSiOdJinud
Tak krátký report z dopravy:
5.10. - odesláno z HK
8.10. - přijato na SingPost (na oficiálních stránkách v trackingu nenalezeno, na http://www.quantiumaspac.com/qtracker/track.aspx - zaznamenáno)
11.10. - na SingPost status "Despatched to overseas (Country code: CZ)" - zásilka je tedy v ČR, ale pošta ji dnes 14.10. v evidenci ještě nemá.
Objednávka neobsahovala Li-Po. Co mě zaujalo, na oficiálním trackingu SingPost se objednávka objevila až se statusem despatched.
Všem co vám tam něco tvrdne přeji pevné nervy
5.10. - odesláno z HK
8.10. - přijato na SingPost (na oficiálních stránkách v trackingu nenalezeno, na http://www.quantiumaspac.com/qtracker/track.aspx - zaznamenáno)
11.10. - na SingPost status "Despatched to overseas (Country code: CZ)" - zásilka je tedy v ČR, ale pošta ji dnes 14.10. v evidenci ještě nemá.
Objednávka neobsahovala Li-Po. Co mě zaujalo, na oficiálním trackingu SingPost se objednávka objevila až se statusem despatched.
Všem co vám tam něco tvrdne přeji pevné nervy
Tzn je odeslano pres more ale kde pristane nevis pak do cr putuje pozeme proto ji posta nevidi
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Skus si to pozriet na http://www.speedpost.com.sg/
Inak dispatched znamena, ze to dali do kontajnera, takze to odleti. Inak nic viac.
Prilet do Cr cakaj za par dni...
Inak dispatched znamena, ze to dali do kontajnera, takze to odleti. Inak nic viac.
Prilet do Cr cakaj za par dni...
- KdoSiOdJinud
Tak v poslední cca půl hodině se objevila zásilka i v trackování české pošty, přijato na poštu 12000 
vidiš, já mám Despatched o den dřív 10.10.2013 a na cesky jeste ani prd
2x HK post ne z hobbykingu ale z goodlucku a ze sunnysky-online, sledovací čísla starší víc než měsíc , a stále žádný status.
2x HK post ne z hobbykingu ale z goodlucku a ze sunnysky-online, sledovací čísla starší víc než měsíc , a stále žádný status.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- mior
- Kontaktovat uživatele:
No a ja stále nič, len tracking number bez odozvy - a je to viac ako mesiac.
Oslovil som aj HongKongskú poštu a tí miodpísali, že moje trackovacie čísla v systéme nemajú...
Preto som dnes na PayPale otvoril dišputu...
Veď uvidíme!
Oslovil som aj HongKongskú poštu a tí miodpísali, že moje trackovacie čísla v systéme nemajú...
Preto som dnes na PayPale otvoril dišputu...
Veď uvidíme!
Táák ...... ......a teď bude muset HKPOST zamakat pač:
-kdoví kolik tisíc lidí má zásilku dýl jak měsíc s trasovacím číslem bez statusu
-kdoví kolik tisíc lidí založí v duspute center že mu to nedošlo
-jak to pejpal vytluče z prodejců, budou chtít prodejci vytlouct szkrzeva poštu něco z jejich pojištění
a to nepůjde o malý částky,
myslím že pokud je to tak, že má HKpost měsíc zdržení už na přijmu, tak to bude ještě legrace
-kdoví kolik tisíc lidí má zásilku dýl jak měsíc s trasovacím číslem bez statusu
-jak to pejpal vytluče z prodejců, budou chtít prodejci vytlouct szkrzeva poštu něco z jejich pojištění
myslím že pokud je to tak, že má HKpost měsíc zdržení už na přijmu, tak to bude ještě legrace
Frsky X10S Carbon
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslím, že to nie je ani tak problém HongKong pošty, ako samotného predajcu, teda HobbyKingu.
Pretože oni to robia tak, že po zabalení balíku mu pridelia elektronickým systémom (niečo na spôsob slovenského Elektronického Podacieho Hárku) to trackovacie číslo. Potom ho odvezú na poštu, kde ho pod týmto číslom zavedú do systému pri podaní zásielky - status "Podaný na pošte"
Ja si myslím, že tie moje balíky ležia ešte v HobbyKingu v nejakom sklade a na pošte vôbec nie sú... preto ani nemajú žiadny status.
Mimo iné mi to operátorka na LiveChate nepriamo potvrdila. X-krát sa vyhovárali na poštu a x-krát mi sľúbili, že ich menežment bude kontaktovať poštu a x-krát mi sľúbili, že mi osobne napíšu, ako to dopadlo.... ale nič!!! Žiadny mejl....
Tuším, že sa tie balíky po pol roku pri nejakom zametaní toho skladu nájdu, zmačkané, rozšlapané a potrhané...
Tým dišputom by som chcel dosiahnuť, aby nejaký šéfko dal lístok skladníkovi a povedal mu, nech tie balíky nájde a rýchlo beží na poštu....a ak nie, tak mi hádam tie peniaze PayPal vráti....
Či?
Pretože oni to robia tak, že po zabalení balíku mu pridelia elektronickým systémom (niečo na spôsob slovenského Elektronického Podacieho Hárku) to trackovacie číslo. Potom ho odvezú na poštu, kde ho pod týmto číslom zavedú do systému pri podaní zásielky - status "Podaný na pošte"
Ja si myslím, že tie moje balíky ležia ešte v HobbyKingu v nejakom sklade a na pošte vôbec nie sú... preto ani nemajú žiadny status.
Mimo iné mi to operátorka na LiveChate nepriamo potvrdila. X-krát sa vyhovárali na poštu a x-krát mi sľúbili, že ich menežment bude kontaktovať poštu a x-krát mi sľúbili, že mi osobne napíšu, ako to dopadlo.... ale nič!!! Žiadny mejl....
Tuším, že sa tie balíky po pol roku pri nejakom zametaní toho skladu nájdu, zmačkané, rozšlapané a potrhané...
Tým dišputom by som chcel dosiahnuť, aby nejaký šéfko dal lístok skladníkovi a povedal mu, nech tie balíky nájde a rýchlo beží na poštu....a ak nie, tak mi hádam tie peniaze PayPal vráti....
Či?
krtek2k píše:Táák ...... ......a teď bude muset HKPOST zamakat pač:
Toto vůbec není problém Hongkong post a ani dalších poštovních služeb viz popis dále.
Zásilky u nichž nejsou dlouhodobě dohledatelná podací čísla nejspíš vůbec nejsou na poště, ale leží někde zahrabané v "zabordelených" meziskladech různých prodejců, a to nejen na Hobbykingu, ale i u dalších jak zmínil krtek2k. Naznačuje to i informace od Hongkong post, kterou zde zmínil Mior o tom, že ty zásilky prostě ještě stále vůbec nejsou na poště.
Problém je především v tom, že různí prodejci mají ve svých skladech takový nepořádek, že nejsou vůbec schopni tyto zásilky s už mnoho týdnů přiřazenými podacími čísly směrovanými přes Hongkong post najít natož je konečně odvést na poštu. Třeba Mior svoje dva balíky na Hobbykingu už mnohokrát krát reklamoval a pokaždé ho ujistili, že je určitě za den nebo dva najdou, ale skutek utek. Nic se nenašlo ani po měsíci.
Dle mého názoru nemají šanci prodejci reklamovat jejich "vlastní bordel" u Hongkong post ani jinde.
Navíc nové předpisy co se týče lipolek byly avizovány už dávno předtím od začátku roku. Hongkong post i CHina post tolerovala nepřipravenost prodejců na nové předpisy cca půl roku. Jenže prodejci namísto toho, aby se za tu dobu připravili hráli "mrtvé brouky" a představovali si, že to bude tolerováno navždy a když zhruba od září následovalo zpřísnění defacto jen v podobě uplatnění už dávno předtím zavedených přepisů, tak z toho najednou byli všichni "ukrutně" překvapeni a přitom se to dalo čekat.
Takže co Payapal vytluče z prodejců to si můžou připsat tak akorát na vrub vlastní blbosti a vlastních ztrát.
Ale hoši tohle se "jenom domníváte".
To že to HKpost nemá v systému, znamená jen to , že balík nenačetli.
Stejně tak tam může bejt před poštou hromada balíků , a pošta jen nestíhá nabírat.
Protože musí rentgenovat každej balík, kdyby tam nedejbože byla lipolka.
To že to HKpost nemá v systému, znamená jen to , že balík nenačetli.
Stejně tak tam může bejt před poštou hromada balíků , a pošta jen nestíhá nabírat.
Protože musí rentgenovat každej balík, kdyby tam nedejbože byla lipolka.
Frsky X10S Carbon
mior píše:Tým dišputom by som chcel dosiahnuť, aby nejaký šéfko dal lístok skladníkovi a povedal mu, nech tie balíky nájde a rýchlo beží na poštu....a ak nie, tak mi hádam tie peniaze PayPal vráti....
Či?
Pro každou platbu se na Paypalu otevírá samostatný spor tj. ve tvém případě jde o dvě samostatné objednávky placené odděleně tedy o dva spory.
Na Hobbykingu se stává, že po otevření sporu někdy příslušná objednávka buď zmizí nebo je nastavena do storno režimu v seznamu viditelném v osobním účtu na Hobbykingu po přihlášení. Zkontroluj si zda se to podobným způsobem projeví i v těchto případech.
Pokud jsi zatím nenastavil otevřené spory do režimu eskalace k rozhodnutí pak máš ještě dalších 20 dnů od jejich otevření na případnou další komunikaci s prodejcem. Pokud se do té doby problém nevyřeší pak bys je měl ještě před uplynutím 20 dne od otevření těch sporů nastavit do režimu eskalace k rozhodnutí což znamená, že dáváš PayPalu najevo to, že spory nejsou vyřešeny a žádáš tím o jejich rozhodnutí. Teprve pak případně Paypal rozhodne o vrácení peněz.
Pokud bys ty otevřené spory nenastavil v termínu nejpozději do 20 dnů od jejich otevření do režimu eskalace k rozhodnutí pak budou automaticky uzavřeny bez rozhodnutí a ty se tím připravíš o možnost získat peníze zpět na základě rozhodnutí PayPalu. Jakmile je spor jednou uzavřen již jej pro tu samou platbu nelze znovu otevřít.
krtek2k píše:Ale hoši tohle se "jenom domníváte". To že to HKpost nemá v systému, znamená jen to , že balík nenačetli. Stejně tak tam může bejt před poštou hromada balíků , a pošta jen nestíhá nabírat. Protože musí rentgenovat každej balík, kdyby tam nedejbože byla lipolka.
Na to se může zkusit poptat Mior znovu u Hongokong post, aby mu potvrdili zda je to možné nebo ne.
Pokud Hongokong post funguje pouze tak, že jakmile balík převezme do jakéhokoli svého skladu tak je už načten a zaveden v systému a teprve pak se kontroluje rentgenem tak výše uvedené znamená, že zatím nebyl nikde na Hongokong post přijat. Také je třeba si uvědomit, že výše zmíněná omezení co se týče lipolek se týkají jen letecké a nikoli pozemní přepravy. Podobně když se elektronickou cestou podávají balíky v ČR určené letecky do zahraničí také jsou nejprve zaregistrovány do sledovacího systému pošty a až později se teprve provádí jejich případná kontrola.
Pokud pošta nestíhá nabírat tak dle mého názorů zásilky vůbec nepřijme nikam a nikde před poštou je asi jen tak válet taky nenechají tj. zůstávají ležet někde u prodejců v jejich meziskladech. To, že jiné balíky poslané později také přes Hongkong post normálně procházejí může naznačovat, že je mohli zabordelit spíš prodejci někde ve svých meziskladech v době když byl frmol okolo řešení problémů se zásilkami, které jim pošta vracela.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ešte som nikdy neobjednával EU HK skladu až teraz kvôli problémom s LiPo bat.
Aký je formát registračného kódu pri objednávke z Holandska? (cez GLS) Ten môj vyzerá takto: 47150013025680. Je to v poriadku? A ako dlho trvá asi dodanie?
Aký je formát registračného kódu pri objednávke z Holandska? (cez GLS) Ten môj vyzerá takto: 47150013025680. Je to v poriadku? A ako dlho trvá asi dodanie?
FrSky Tandem X20