Nabíjení Li-po baterky Ray na nabíječce Turnigy acucell 6
Nabíjení Li-po baterky Ray na nabíječce Turnigy acucell 6
Mám dotaz, můžu nabíjet baterku ray na nabíječi turnigy? Nesedí mi balanční konektor, je nějaká přechodka? nebo něco takového?
- Pista.Wassermann
Re: Nabíjení Li-po baterky Ray na nabíječce Turnigy acucell
Jasně, že můžeš, ten balanční konektor tam jde s trochou síly nacpat pokud je rozměrově podobný / taky mám jednu Ray /, pokud to nepůjde, tak v každém modelářském obchodě příslušný balanční konektor a překopat na baterce za jiný...nebo nějakou redukci...
Jinak acucellka má na boku výstup na 3S pro balancování a výše, pokud máš dvoučlánek, tak to nevadí, normálně ho strč do 3S či jiné zdířky ( ověřit si to můžeš při nabíjení, zda máš správně připojeno )
Jinak acucellka má na boku výstup na 3S pro balancování a výše, pokud máš dvoučlánek, tak to nevadí, normálně ho strč do 3S či jiné zdířky ( ověřit si to můžeš při nabíjení, zda máš správně připojeno )
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
No je to 3S 1600 mha, takže klidně můžu ty přebytečný výstupky na tom konektoru, co mi tam vadí zapilovat?
Poté by tam asi vešel..
- Screwball671
odřízni je nožem, taky jsem to tak dělal, ničemu to nevadí.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Děkuji mnohokrát 
skontroluj si ešte poradie káblikov aby to sedelo s nabíjačkou.
Ještě bych se chtěl zeptat, je duležité jak zapojím ten konektor do balanceru? Jestli vadí jestli bude černej káblík vpravo a červenej vlevo a naopak? Jako když ten konektor otočím o 180 stupňů.
Nerad bych novou baterku vypálil :-/
Nerad bych novou baterku vypálil :-/
Vadí to, - a + musí súhlasiť s nabíjačkou.
Nabíjačka má ochranu, takže ti vypíše chybu, ale načo zbytočne dráždiť ochranu...
Nabíjačka má ochranu, takže ti vypíše chybu, ale načo zbytočne dráždiť ochranu...
Aha, takže asi bude nejlepší koupit tu redukci co?
Černý drát napravo, resp. těmi výstupky na konektoru (které odřízneš) nahoru, ale obráceně to tam ani nejde strčit, protože dutinky jsou v konektoru posunuté na jednu stranu... I kdyby se ti to povedlo, tak nabíječka pozná opačnou polaritu a napíše chybu.
Já to tam prostě nedám
Potřeboval bych odříznout ty horní výstupky a když je odříznu, tak vlastně odříznu ty dorazy a dráty se mi vysunou..
Aha tak sorry, já myslel, že tam má Pelikán stejné konektory jako PolyQuest, ale teď koukám na fotky, že na Ray jsou jiné... takže buď redukci nebo vyměnit konektor.
Sundal jsem konektor ze staré baterky Turnigy a zkoušel to přepojit, ale ty kostičky na těch koncech od Raye jsou menší, takže tam nedrží
Takže asi jen ta redukce zbývá.. Ví někdo kde ji najdu? Nebo jak se to jmenuje ? Potřebuji redukci baterka Ray do nabíječky Turnigy.
- JosefSvejk
Prodavač v modelářské prodejně by ti měl poradit.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ray má konektor JST-EH, takže tahle redukce by měla sedět: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... pter_.html