Sky Cruise 2400mm by Top RC Hobby

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
krwell

Sky Cruise 2400mm by Top RC Hobby

#1 Příspěvek od krwell »

Ahoj,

tak jsem si udělal radost s k dosluhujícímu Radian Pročku jsem si pořídil tohohle cvalíka.

RC King - http://www.rcking.eu/cs/uz-jsem-letal/62023-sky-cruise-2400-v1-6chflapsducted-fan-propeller-pnp-version.html
Top RC Hobby - http://www.toprchobby.com/ShowProducts.asp?ID=39

Doma jsem našel starší 2200mah baterky, tak jsem to na nich zkusil, než koupim nový, protože se mi fakt nechtělo čekat až dorazí baterky a letadlo mít v krabici.

První postřehy :
- V trupu je místa opravdu požehnaně. když jsem tam dělal kabely, tak jsem neměl problém tam strčit celou pěst a to nemám nijak malý ruce
- Je perfektní, že rovnou z krabice se rozhodnete zda tam dát normální elektro motor nebo dmychadlo. Obojí má i na ty slabý baterky celkem sílu, ale i přes to se s tim musí hodit silou aby se vznesl
- I přes ty malý a lehký baterky co jsem tam dal, šlo letadlo hodně na čumák, takže při nějakym větším battery packu bude potřeba dát závaží dozadu, popřípadě mě napadlo dát baterku pod křídla a ne do čumáku, pak by nebylo tolik závaží potřeba a místa tam je opravdu hodně
- Trochu jsem bojoval se spojením křídel. Na každym křídle jsou plastový destičky, který se musejí šoupnout pod sebe, a když je jedna trochu vystouplá, tak to jde špatně, ale pak jsem si na to zvykl a už to šlo dobře
- perfektní je, že na čumáku mám rovnou místo pro uchycení kamery. Sice jsem to nezkoušel, kvůli baterkám a nevyvážení ale četl jsem že to je perfektní s kombinací s tlačnou vrtulí je obraz krásně čistej

Moc informací jsem o tom ještě nenanšel kromě jednoho fóra převážně s polákama. Tak třeba se tady najde někdo kdo ho má taky.
Právě přemýslím o tom, jaký tam pořídit baterky. Jak jsem psal, místa tam je na pěst, takže něco pořádnýho, ale nevim kolikačlánek tam dát. Někdo psal, že tam má 2x4S 3000mah, ale nevim jestli to neni moc na ten stock regl co tam je. Na stránkách o něm moc informací nemají :(

Tak snad se někdo přidá v konverzaci :)
StrycAlois

Re: Sky Cruise 2400mm by Top RC Hobby

#2 Příspěvek od StrycAlois »

krwell

#3 Příspěvek od krwell »

taky pěknej článek. Teď přemejšlim co tam objednám za baterky aby to regl utáhl :)
ingwarr

#4 Příspěvek od ingwarr »

pekné lietadlo, ale aj cena, dá sa síce kúpit bez elektroniky za 135€ aale i tak, lietat tak vysoko to ma vtom videu dostalo http://www.youtube.com/watch?v=DiiVz7QgiPw#t=36 som 8O , ja asi tak maximalne 30metrov s ES
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
StaKi

#5 Příspěvek od StaKi »

Bohužel první dojem mě trochu pokazilo několik drobností a všechny jsou relativně dobře řešitelné.

kolecko- netočí se a ani nemůže protože vyplnuje presne prostor uložení :/ a asi pri 3tim pristani se vytrhlo
turbína- na 3čl docela výkonný ventilátor ale letadlo jsme s ní do vzduchu nedostali
vrtulový pohon- na 3čl buď silný asistent a nebo pokud si ho házím sám tak pro pohodový start dávám trochu klapek
a to samé pokud chci aby letadlo trochu víc stoupalo, výkonově žádný zázrak ale letí to

NO a takovou třešínkou na dortu je zalepená ocelová deska v čumáku o hmotnosti cca 100g (což je váha GOPRO 2 s pouzdrem).
ingwarr

#6 Příspěvek od ingwarr »

konečne i iní postreh, to s kolečkom to som videl na nete, dobre som pochopil tých 100gramov ocele do čumáka zalepil výrobca?
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
StaKi

#7 Příspěvek od StaKi »

Přesně tak ten kus ocele je od vyrobce. Jinak letadlo bylo zatím párkrát ve vzduchu takže teprve objevuju jeho slabiny, ale už začátku mám pocit že bude potřeba upravit vyosení motoru
Borek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Borek »

Nějaké další zkušnosti? Dost mě tohle zaujalo pro případné FPV.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Adam70

#9 Příspěvek od Adam70 »

Tak ten kus „železa“ v čumáku mě docela dostal, mám pocit, že jsem to šel převážit a mělo to cca 200g !!! Tak nějak opatrně jsem to vypáčil a hned bylo po problému s těžištěm, nyní létám s 2x 3S 4000mA. Původní motor šel hnedka ven, regulátor to samé, zkoušel jsem samo sebou, jak to poletí s origo osazením. Start na hraně použitelnosti pohonu, nejsem zvyklí nějak moc razantně házet svoje éra, ale tady jsem musel. Měl jsem doma nevyužitého AXIka 2820, 40A regl, vrtule 10/10 nebo 11/11a hoooodně se to zlepšilo. Zatím jsem toho moc s SC nenalétal, nebyl čas, pak byla zima, ale tak deset startů jsem si dal, let- celkem pohoda, přistání to samé, žádné velké záludnosti jsem nepozoroval. Je tu trošku znát, že to není Beta, ale to k takto velkému éru patří. Momentálně to osazuji FPV haraburdím, ale počkám asi si na jaro
Přílohy
2400.jpg
xxx
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“