Futaba 8FG
Re: Futaba 8FG
Ano, jde to. Ale sám takové nastavení nepoužívám, protože gyro se po přenesení heliny umí zneutralizovat i bez přepnutí...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Napájení Futaby T8FG
Já jsem možná trošku posera, ale po úvaze čím nahradit origo li-onku od Robbe jsem nepřišel na nic lepšího než pořídit tohle. Opravdu, ať se na mne nikdo nezlobí ale ať se na to podívám z jakého úhlu chci, tak tohle mi vychází nejlépe. Jedinou nevýhodu to může mít, že to nedobiju "honem honem" - což ale mne osobně nevadí. Takže ...... pohoda.
Re: Napájení Futaby T8FG
OPR píše:Já jsem možná trošku posera, ale po úvaze čím nahradit origo li-onku od Robbe jsem nepřišel na nic lepšího než pořídit tohle. Opravdu, ať se na mne nikdo nezlobí ale ať se na to podívám z jakého úhlu chci, tak tohle mi vychází nejlépe. Jedinou nevýhodu to může mít, že to nedobiju "honem honem" - což ale mne osobně nevadí. Takže ...... pohoda.
Na laciném Hitec Opticu mám originál NiMh akumulátor a po čtyřech letech mi dá přes pět hodin vysílacího času (skoro asi stejnou kapacitu, jak když byla nová). Ale na tu T8FG dám LiIonky Panasonic, nechám si udělat pack ve firmě a vyvedu jeden trojžilový kablík na nabíjení a balancování ..
00Ja píše:Jde to
Sám používam dva zisky (jeden je pro HL, druhej je Normal) nezávisle na letovym režimu.
Ať se v tom vrtám jak chci, prostě na to nemůžu přijít. Jak se teda udělá, abych měl různej zisk v každem letovém režimu a přitom si mohl jiným přepínačem měnit HL a normal mód gyra( třeba jen v normal letovém režimu)? Přišel jsem jak měnit zisk přepínačem, ale to mě pak zas nejdou letové režimy.
A jak se to teda udělá aby se vrtulka srovnala do neutrálu, když mám smykátko úplně k jedné straně a vše je v režimu HL. To jako když šáhnu do vrtulky před letem tak se vyrovná?FlyBear píše:Ano, jde to. Ale sám takové nastavení nepoužívám, protože gyro se po přenesení heliny umí zneutralizovat i bez přepnutí...
Jsem z toho už jelen. Asi to budu připojovat k baterce až na heliportu
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Pokud chceš létat v HL, musíš i helinu zapnout rovnou v HL aby se gyro správně zinicializovalo. Normal není vůbec třeba. Pokud i vrtulka před startem ujede, srovnáš ji kniplem.
Jako jen od oka, tak nějak do středu? To bych právě nechtěl, přijde mě jednoduší, když jen cvaknu přepínač sem a tam a mám tam neutrál, jako třeba u dx6i.
Aha, možná jsem špatně pochopil původní dotaz. Já to mam tak, že mam dva zisky- jeden pro HL, druhej pro NORMAL režim gyra. Oba jsou neměnný pro všechny letový režimy.
Přes víkend můžu zkusit, jestli jde to, co chceš ty- mít různej HL zisk pro různý letový režimy a přitom mít možnost kdykoliv přepnout přepínačem na NORMAL.
Takhle z hlavy mě napadá, že bys NORMAL moh přiřadit pro Throttle hold režim. Vrtulku, předpokládam, budeš centrovat jen před startem, tedy při zapnutym Throttle hold.
Sám jsem taky klidnější, když si vrtulku před startem srovnam, ale je to fakt asi přežitek, kniplem jde od oka v HL režimu srovnat taky a ničemu to nevadí.
Přes víkend můžu zkusit, jestli jde to, co chceš ty- mít různej HL zisk pro různý letový režimy a přitom mít možnost kdykoliv přepnout přepínačem na NORMAL.
Takhle z hlavy mě napadá, že bys NORMAL moh přiřadit pro Throttle hold režim. Vrtulku, předpokládam, budeš centrovat jen před startem, tedy při zapnutym Throttle hold.
Sám jsem taky klidnější, když si vrtulku před startem srovnam, ale je to fakt asi přežitek, kniplem jde od oka v HL režimu srovnat taky a ničemu to nevadí.
Hmm, asi si na to budu muset zvyknout no.
Ale kdyby se ti chtělo, tak to zkuš omrknout a pak jsem hoď echo. Dík
Zenderat píše:Hmm, asi si na to budu muset zvyknout no.Ale kdyby se ti chtělo, tak to zkuš omrknout a pak jsem hoď echo. Dík
Nic necvakej, nechej to v HL a dorovnej kniplem. Pokud budeš cvakat, jednoho dne narazíš. Zapomeneš, blbě se o zinicializuje, odstartuješ ve špatném módu, cokoliv. Nechej to co nejjednodušší. Kniplem tak nějak srovnáš, při startu musíš stejně řídit a korigovat, tak ti případné dorovnání ani nepřijde...
Se zpořděním, ale přece. O víkendu jsem si hrál s rádiem a tebou zadaný nastavení se mi nepovedlo nastavit. Jestli jsem ho teda pochopil správně.
Pokud chceš mít pro každej letovej režim jinej zisk a zároveň kdykoliv možnost přepnout na NORMAL, asi to nepůjde. Nejrozumnější je tedy si na to zvyknout a vrtulku srovnat před startem kniplem. Tak jak tady radí kluci.
Já ale stejně budu mít pořád HL a NORMAL ovládanej ručně, mam tyhle předstartovní procedury rád
Pokud chceš mít pro každej letovej režim jinej zisk a zároveň kdykoliv možnost přepnout na NORMAL, asi to nepůjde. Nejrozumnější je tedy si na to zvyknout a vrtulku srovnat před startem kniplem. Tak jak tady radí kluci.
Já ale stejně budu mít pořád HL a NORMAL ovládanej ručně, mam tyhle předstartovní procedury rád
Padla tu informace o dobrych zkusenostech s prijimaci OrangeRx. Zkousel nekdo prijimace Corona? Konkretne me zajima Corona R8FA a jeste lepe Corona R14FA. Podle ohlasu na HK by to melo byt v pohode...
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
Zenderat píše:A jak se to teda udělá aby se vrtulka srovnala do neutrálu, když mám smykátko úplně k jedné straně a vše je v režimu HL. To jako když šáhnu do vrtulky před letem tak se vyrovná? Jsem z toho už jelen. Asi to budu připojovat k baterce až na heliportu
Není důvod připojovat baterku až na heliportu.
Baterku připoj při přípravě a nechej gyro v HL módu normálně zinicializovat. Potom si helinu klidně přenes na místo startu. Vrtulka se ti samozřejmě pohne, pravděpodobně až na doraz.
Na místě startu pak můžeš páčkou vrtulku plus minus dorovnat. Chce to fakt jen trochu cvik, je to jednoduché dostat ji z dorazu nějak přibližně na prostředek. Přesně to řešit nemusíš, protože jak píše zdzd, tak stejně budeš při startu řídit, dorovnávat...
To, o čem jsem psal já, je vlastnost některých gyr. Když přenesu svou helinu na místo startu a vrtulka je (pochopitelně) zcela ujetá do strany, tak mi stačí knyplem třikrát pohnout rychle od kraje do kraje a pak knypl pustit v nule - gyro to vyhodnotí jako povel k vycentrování a během vteřiny se srovná samo. Ale ne každé gyro tohle umí.
rtomecek píše:Padla tu informace o dobrych zkusenostech s prijimaci OrangeRx. Zkousel nekdo prijimace Corona? Konkretne me zajima Corona R8FA a jeste lepe Corona R14FA. Podle ohlasu na HK by to melo byt v pohode...
R8FA používám cca 1,5 roku a nezaznamenal jsem sebemenší problém...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upozornění pro uživatele T8FG super.
Myslel som že ma to možno minie, ale nestalo sa tak.
Vybral som baterku z vysielača a chcel skontrolovať napätie. Výsledok na konektore 0,0V.
Baterku som rozobral a spodná paralelná dvojica mala 1,25V a horná iba 44mV.
Tá baterka normálne skapala sama od seba v lete bola ešte v poriadku. Ako by sa sama vybila.
Ešte že sok kúpil v predstihu dva NCR 18650 články Panasonic 2900mAh.
Chcel by som ich zletovať tak aby som mal dva "silové" kábliky, jeden s konektorom do vysielača a jeden na nabíjanie a jeden balančný káblik.
Myslíte že je možné nabíjať tú baterku tak že bude pripojená k vyslielaču svojim káblikom a cez druhý budem nabíjať? Nehrozí niečo vysielaču pri nabíjaní?
Vybral som baterku z vysielača a chcel skontrolovať napätie. Výsledok na konektore 0,0V.
Baterku som rozobral a spodná paralelná dvojica mala 1,25V a horná iba 44mV.
Tá baterka normálne skapala sama od seba v lete bola ešte v poriadku. Ako by sa sama vybila.
Ešte že sok kúpil v predstihu dva NCR 18650 články Panasonic 2900mAh.
Chcel by som ich zletovať tak aby som mal dva "silové" kábliky, jeden s konektorom do vysielača a jeden na nabíjanie a jeden balančný káblik.
Myslíte že je možné nabíjať tú baterku tak že bude pripojená k vyslielaču svojim káblikom a cez druhý budem nabíjať? Nehrozí niečo vysielaču pri nabíjaní?
Ľuboslav Nagy
Re: Upozornění pro uživatele T8FG super.
Luboslav píše:Myslíte že je možné nabíjať tú baterku tak že bude pripojená k vyslielaču svojim káblikom a cez druhý budem nabíjať? Nehrozí niečo vysielaču pri nabíjaní?
Ne nehrozí, nabíjím tak již přes rok a nepozoruji žádné problémy.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz