SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Ja čakám už len na rc súpravu nakoľko pri pokuse o opravu knipla som zistil že tie naletované konektory tam držali na vlásku
ani si nechcem predstaviť ako by to dopadlo keby sa uvoľnili počas letu... pokúšal som sa ich priletovať naspäť ale žiaľ neúspešne keďže tie konektory si so sebou zobrali aj kus plošného spoja. Už dávnejšie som sa pokukoval po Turnigy 9x a teraz sa naskytla vhodná príležitosť, 28.8 som si ju objednal z hobbykingu, že to môže byť aj mesiac s tým som rátal. Odoslané to bolo 2.9, 25.9 došiel balík do krajiny príjmateľa, 26.9 mi to stopla colnica, 27.9 došiel list z colnice takže si môžem pripraviť výpalné 
tak mi to nedalo a po návratu v noci z práce jsem dělal ještě do 3 do rána, abych to kvůli nedodanému novému motoru předělal provizorně zase zpět na původní. Ten je sice připečený, ale lepší připečený točící se v letadle, než fungl nový výkonný ale kdesi na cestě. Takže dnes lítám - sice motor je tak na udžení se ve vzduchu, ale alespoň že jsme v tom vzduchu. Jinak motor měl být završením celkové generálky potom, co si užil v prvních nejkrušnejších dobách učení se základů pilotáže. To zahrnovalo:
- dotmelení děr po pádech a větvích a také chybách z výroby (neslícované díly z výroby se zuby apod.)
- vyztužení VOP karbonovými pásnicemi (takže se už neklepe jak list když přidám plyn
- vyztužení zadní části trupu mezi křídlem a ocasem karbovými 1,5 mm špejlemi - ocas se teď už nekroutí kdykoliv vezmete za směrovku nebo výškovku
- náhrada mačkaných a na několika místech se již pomalu trhajících EPP pantů seriózními vlepenými panty
- nějaké chabrus vidličky táhel byly nahrazeny nějakou funkční JM biuterií
- výměna bovdenů za nějaké, co opravdu vedou táhlo a nejsou to jen potrubí ve kterých táhlo volně plandá - snad přesnejší reakce
- nahrazení plandavých a vlnících se konců bovdenu (co tam byly funkčně celkem naprd) pevnými průchodkami - dtto
- přeletování konektorů z T-Dean na XT-60 - už mě nebudou brnit prstky až budu vyndavat baterku po přistání v deštíku (ještě že jsem to udělal - ten studeňák co byl na konektoru z výroby byl časovaná bomba)
- odstranění zbytků olupujících se a popravdě lehce kýčových fólií
- potažení letadla wrap fólií (kromě parády asi celkem nanic - jeden by řekl - takové práce a přitom taková pitominka ... ale nevypadá to zle
- vlepení zesílení přepážky překližkou přes tu umělou hmotu co je tam z výroby - kvůli předpokládanému většímu a více hřejícímu motoru (který se zatím nekoná)
letadlo trochu přibralo - nevadí - termiku zatím nezkouším a alespoň se tolik nebude mlít ve větru. horší je, že jsem počítal s těžším motorem (as 20 g ve špici), a těžší baterkou k němu - ani jedno není a tak váha v ocase se kterou jsem si před tím hlavu nelámal teď vadí. Musel jsem dovážit kusem olova vedle baterie - ale to je snad jen provizorium než dorazí tyhle zbytky.
- dotmelení děr po pádech a větvích a také chybách z výroby (neslícované díly z výroby se zuby apod.)
- vyztužení VOP karbonovými pásnicemi (takže se už neklepe jak list když přidám plyn
- vyztužení zadní části trupu mezi křídlem a ocasem karbovými 1,5 mm špejlemi - ocas se teď už nekroutí kdykoliv vezmete za směrovku nebo výškovku
- náhrada mačkaných a na několika místech se již pomalu trhajících EPP pantů seriózními vlepenými panty
- nějaké chabrus vidličky táhel byly nahrazeny nějakou funkční JM biuterií
- výměna bovdenů za nějaké, co opravdu vedou táhlo a nejsou to jen potrubí ve kterých táhlo volně plandá - snad přesnejší reakce
- nahrazení plandavých a vlnících se konců bovdenu (co tam byly funkčně celkem naprd) pevnými průchodkami - dtto
- přeletování konektorů z T-Dean na XT-60 - už mě nebudou brnit prstky až budu vyndavat baterku po přistání v deštíku (ještě že jsem to udělal - ten studeňák co byl na konektoru z výroby byl časovaná bomba)
- odstranění zbytků olupujících se a popravdě lehce kýčových fólií
- potažení letadla wrap fólií (kromě parády asi celkem nanic - jeden by řekl - takové práce a přitom taková pitominka ... ale nevypadá to zle
- vlepení zesílení přepážky překližkou přes tu umělou hmotu co je tam z výroby - kvůli předpokládanému většímu a více hřejícímu motoru (který se zatím nekoná)
letadlo trochu přibralo - nevadí - termiku zatím nezkouším a alespoň se tolik nebude mlít ve větru. horší je, že jsem počítal s těžším motorem (as 20 g ve špici), a těžší baterkou k němu - ani jedno není a tak váha v ocase se kterou jsem si před tím hlavu nelámal teď vadí. Musel jsem dovážit kusem olova vedle baterie - ale to je snad jen provizorium než dorazí tyhle zbytky.
a ještě s kopilotem 
Tak dnes v práci som sa pustil do pokazenej vysielačky napriek tomu, že nová je na ceste
Vlastne som tak spravil pre to, že bratranec by rád začal s modelmi tak by som mu prenechal tú z climbera nech si k tomu kúpi niečo na začiatok a časom si dokúpi niečo lepšie
Prvý krát keď som videl tie vytrhnuté konektory aj s kúskami plošáku nemal som chuť sa tým ani zaoberať a rovno som objednal novú. Ale keď som sa na to pozrel lepšie napadlo mi jednoduché ale účelné riešenie, vo vysielačke je jednovrstvý plošný spoj, skalpelom na miestach kadiaľ idú vedenia ku konektorom som vyškriabal ochranný film a naletoval potenciometre napriamo
ďalej som opravil aj knipel (vďaka ktorému som prišiel pri rozoberaní na túto závažnú vadu) ktorý nestál v neutrálnej polohe ale ubiehal doprava, bolo to spôsobené vylomenou tyčkou ktorá knipel drží v strede. Skontroloval som všetky káble a podozrivé miesta poistil tavným lepidlom teraz už je vysielačka v poriadku 
Tak včera som si bol po rc súpravu turnigy 9x na colnici. Lietal som tam z oddelenia na oddelenie
po približne pol hodine som šiel zaplatiť colný dlh 12 € + 3,50 € (poplatok za to že som chodil hore dole...) a konečne dostal balík do rúk. Opticky, mechanicky aj elektronicky som otestoval vysielačku (ešte sa jej pre istotu pozriem do čriev). Po asi hodine študovania som nastavil základné funkcie + nejaké tie mixy ako flaperony, aero brzdy, polovičné výchylky, throttle hold (používam to ako bezpečnostný vypínač blokuje to páku plynu). Všetko bolo OK ale ešte by som sa chcel spýtať či model uvezie 1220 g s origo motorom
pretože toľko model aktuálne váži keďže bol tmelený a striekaný.
Uveze. Me teď o vikendu uvezl origo motor cca 1350g. Měl jsem to dovážené na větší motor i baterku ale ty zatím nebyly, tak jsem s původním vozil 100g olova kvůli vyvážení. Byl línější ale letěl ba i hezky klouzal a byl hezky stabilní. Jen stoupání bylo o poznání pomalejší. Teď jsem ho už řádně domotoroval - trochu se bojím zda ne moc - podle propočtů by teď mohl akcelerovat i vertikálně. A uvidíme o víkendu jak se mu to bude líbit a nakolik je zelený strom praxe podobný výpočtu
. Alespoň ale ta váha navíc už bude konečně makat.
Tak to si ma potešil
1220g má ešte bez dováženia predku tiež to odhadujem na okolo 100gramov olova alebo niečoho lebo keď ho podopriem za krídla tých spomínaných 65-70mm tak padá chvostom dozadu no bál som sa to dovážiť nakoľko neviem koľko zvládne ten motor. A smiem sa spýtať aký motor si použil miesto pôvodného 
Můžeš
AXI 2814/16 goldline - dal jsem k němu 40A regulátor, 2600 mAh trojčlánek, 11x6 sklopku. Podle měření si to ve špičce bere 28,5A, což je v limitech materiálu. Uvidíme zda to nějak snese letově i éro. Pozítří pokud nebude funět přes míru půjde snad do vzduchu tak se ukáže kolik z toho výkonu půjde reálně využít.
AXI 2814/16 goldline - dal jsem k němu 40A regulátor, 2600 mAh trojčlánek, 11x6 sklopku. Podle měření si to ve špičce bere 28,5A, což je v limitech materiálu. Uvidíme zda to nějak snese letově i éro. Pozítří pokud nebude funět přes míru půjde snad do vzduchu tak se ukáže kolik z toho výkonu půjde reálně využít.
Diky ja hľadám niečo v nižšej cenovej hladine axi a podobne budem kupovať keď sa poriadne naučím lietať s climbertom prípadne kúpim nový trup
cez víkend idem konečne po generálke lietať tak som zvedavý 
Ja měl také nejdřív objednané Turnigy SK3 z Hobbykingu v téhle velikosti ale trvalo jim tak dlouho ze jsem se naštval zrušil objednávky včetně lipolek a chtěl to objednat lokálně. Ani to se taky moc nepovedlo, tak jsem se tak trochu natruc všem eshopum vydal k Peckovi a tam to koupil na pultu a odešel s tím v kapse. Milé e-shopy všech zemí poli... Trhněte si nohama. 
Tak ja som aj očakával, že z hobbykingu to pôjde večnosť rc súpravu som si objednal 28.8. doma som ju mal 1.10. A to len pre to, že som si po ňu bol osobne na colnici
premotorovať som climbera nechcel kôli tomu, že by som musel meniť aj vrtuľu tak som kúpil nový origo za 20€ zatiaľ s tým lietam ajtak opatrne na nejaké akrobacie ešte niesom ready
no neviete niekto aký motor by tam pasoval ale s pôvodnou vrtuľou 
Ta původní vrtule je dost mizerná na to, abys podle ní vybíral motor. Mě kvůli té origo vrtuli climber 2x spadl (díky závitům v plastu a mizerné mu systému upínání prostě ulítávala při letu). Prakticky se ani nedá pořádně přitáhnout protože ty imbusy v ní nejsou podle všeho na metrické klíče 1,5mm byl malý, 2mm velký. Imbusy i závity vyrábějí nejspíš ze sýra. Rozhodně se nesnaž podle ní vybírat motor. Skončíš tak že kvůli vrtuli, co ti stejně odejde nebudeš moct vybírat z motorů, co by třeba jinak byly OK.
Jinak hřídel původního má 3mm. Průměr těla původního je 28mm délka 35 mm. Ale do trupu dostaneš s trochou toho ořezání zbytečného EPP okolo pohodlně i motory o jednu kategorii větší tedy cca 35mm. Rozteče děr na uchycení v přepážce jsou 16mm a 19mm ty se používají hodně na těch motorech třídy 28mm a na některých 35mm, ale ty když tak převrtáš na 25mm co mají některé 35mm motory. To je to nejmenší.
Kdybys byl nekde poblíž tak bych ti za nějaký drobný peníz nechal asi týden létaný pořádný duralový turbokužel na sklopku na 3 mm hřídel. Používal jsem ho přechodně na tom origo motoru když mi došla trpělivost s tím mizerným origo kuželem a než mi dorazil nový motor který má ale 4mm hřídel. Ten 3mm se mi tak teď válí doma bez využití.
Jinak hřídel původního má 3mm. Průměr těla původního je 28mm délka 35 mm. Ale do trupu dostaneš s trochou toho ořezání zbytečného EPP okolo pohodlně i motory o jednu kategorii větší tedy cca 35mm. Rozteče děr na uchycení v přepážce jsou 16mm a 19mm ty se používají hodně na těch motorech třídy 28mm a na některých 35mm, ale ty když tak převrtáš na 25mm co mají některé 35mm motory. To je to nejmenší.
Kdybys byl nekde poblíž tak bych ti za nějaký drobný peníz nechal asi týden létaný pořádný duralový turbokužel na sklopku na 3 mm hřídel. Používal jsem ho přechodně na tom origo motoru když mi došla trpělivost s tím mizerným origo kuželem a než mi dorazil nový motor který má ale 4mm hřídel. Ten 3mm se mi tak teď válí doma bez využití.
Ja som z košíc ale ale mal by som záujem ak by sa dalo poštovné uhradím ja filiphricina@hotmail.com alebo mi napíš tu do ss. Ten kužeľ mi tiež raz skoro uletel ale myslel som, že to len ja som nedotiahol imbus. 
Tak cez víkend som bol climbera zalietať ale bol veľmi ťažký
teraz zatiaľ lietam s EDF polomaketou SU-27 ktorú som zakúpil pondelok climbera alebo scorpio kúpim zrejme nového ARF starý trup už nemá cenu opravovať ak by som dal dole tmel tak by vyzeral ako ementál 
Zdravim.Pro vlastniky modelu Sky Ckimber,kteri maji obcas problemy s vypadkem signalu jsou urceny nasledujici radky.Po odletani mnoha startu a mnoha hodin se mi po dlouhe dobe opet prihodilo,to co zadny majitel modelu nepreje, aby ho postihlo.Opet vypadek,kdy po startu nic nefunguje a clovek se jem muze koukat,jak to dopadne.Uz jsem myslel,ze mam po problemu,protoze nekolik mesicu vse OK.Nic jsem na modelu nemenil,letal na stejnem miste a vypadek byl jak pres kopirak jako ty predesle!!Nebyl jeden,ale nasledujici den hned dva!!Opakuje se to tak,ze je az nekutecne,jak kdyby bylo naprogramovano, ze budete letat tri mesice bez problemu,pak tri vypady,potom tri mesice ok a pak...Proste aby byl zajisten odbyt nahradnich dilu,ktere jsou vsude k mani,ale nejsou prave levne!Spojovaci trubka kridel neni nic draheho,ale objenat ji lze pouze s kridly a to uz je palka!Proc ne prumer8mm,ktery sezenete,radeji pumer 9mm,aby to to nybylo tak jednoduche.Je to jen ma uvaha,ale pripada mi,jak kdyby to byl umysl,aby byla zajisten odbyt a tim i vyroba nahradnich dilu na model.Nevim jak jsou na tom jini vlastnici modelu,kteri meli stejne problemy.Budu rad,kdyz je sem napisou.Letu zdar,ale BEZ VYPADKU!