Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Brembo

Re: Hobbyking

#286 Příspěvek od Brembo »

Ahoj, už tu někdo objednával éro z EU Watterhousu? přišlo vám vpořádku? nějaký kaz? plánuju koupit éro od HK tk se chci ujustit jaké máte zkušenosti, jinak platí se jen poštovné na hobbykingu? nezáleží na váze ani ceně? poštovné je max těch cca 10 dolarů? myslím vše z evropských skladů
Jsem navrácený začínající RCčkář co uvítá nějakou tu radu
JanRumisek

#287 Příspěvek od JanRumisek »

JanRumisek píše:Ahoj,
12.9. jsem na HK objednal balík a stále jsou u nej jenom ty tři zelené fajfky.
všechno z objednávky mají skladem.
Je možné že by balík odeslali a jenom se to tam nezobrazilo? stalo se to někomu?
Je to moje 12-tá objednávka a vždy ji do 1-3 dnu odeslali.

dnes je to 14 dnů a porad nic. Psal jsem jim ale už je to druhy den a stále žádná odpoved.
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od RCStudio »

Brembo píše:Ahoj, už tu někdo objednával éro z EU Watterhousu? přišlo vám vpořádku? nějaký kaz? plánuju koupit éro od HK tk se chci ujustit jaké máte zkušenosti, jinak platí se jen poštovné na hobbykingu? nezáleží na váze ani ceně? poštovné je max těch cca 10 dolarů? myslím vše z evropských skladů

Z eu jsem kupoval bixlera2 a az na promacklou krabici co ze stava i pri domaci doprave a chybejci polozku kterou dobropisovali v poradku. Ano do 50kg za 10usd. Eu sklad uz je jen v NL.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od jyrry »

Brembo píše:Ahoj, už tu někdo objednával éro z EU Watterhousu? přišlo vám vpořádku? nějaký kaz? plánuju koupit éro od HK tk se chci ujustit jaké máte zkušenosti, jinak platí se jen poštovné na hobbykingu? nezáleží na váze ani ceně? poštovné je max těch cca 10 dolarů? myslím vše z evropských skladů

jo, v pořádku, žádný kaz, zkušenosti viz dole, jen poštovné, nezáleží na váze ani ceně, ano 9.43USD :-)
viewtopic.php?f=15&t=57985
viewtopic.php?f=15&t=57453
jyrry.webnode.cz
KdoSiOdJinud

#290 Příspěvek od KdoSiOdJinud »

JanRumisek píše:Ahoj,
12.9. jsem na HK objednal balík a stále jsou u nej jenom ty tři zelené fajfky.
všechno z objednávky mají skladem.
Je možné že by balík odeslali a jenom se to tam nezobrazilo? stalo se to někomu?
Je to moje 12-tá objednávka a vždy ji do 1-3 dnu odeslali.

Ahoj, objednával jsem 14.9. a taky tam mám doposud 3 fajfky, psal jsem jim přes chat a mimo omluvy taky vysvětlovali, jak se jim nakupily objednávky a nestíhají odbavovat. Prý žádný strach :). Když jsem objednával měsíc předtím, tak byly 4 fajfky cca za 3-4dny.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od RCStudio »

Dnes me odeslali objednavku z predvcerejska a ze vcerejska zatim cekam. Jake nakupeni?
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#292 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Dnes me odeslali objednavku z predvcerejska a ze vcerejska zatim cekam. Jake nakupeni?

U té předvčerejší objednávky jsi měl zřejmě štěstí a asi tě vylosovali k rychlému vyřízení :D , ale s tou včerejší už takové štěstí mít nemusíš a pokud tě znovu nevylosují tak si třeba taky ještě pěkně počkáš.
krtek2k

#293 Příspěvek od krtek2k »

Jaký losování? To se někde píše? Nebo to je vtip?
Taky tam mám objednávku z pondělka , a pořád nic.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
danidani
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od danidani »

Jasně že losujou. Případně se dá dát do košíku položka tuším za 3 USD "fast shipping".
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od RCStudio »

ze vcerejska

International Warehouse Order Delays
Anthony Sep 26 • Announcements

To our valued customers,

Due to changes in postal company procedures, we are currently experiencing delay shipping orders containing LiPo batteries from our International Warehouse. We have worked out alternative shipping options to be put in place, and your orders will be shipped very shortly once these have been finalised.

We apologise for the inconvenience, and thank you for your patience and understanding on this issue. You can be assured that our team is working together to solve this issue as soon as possible.

A je to, singapore se jim na to asi vyprcnul ...
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#296 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Jaký losování? To se někde píše? Nebo to je vtip? Taky tam mám objednávku z pondělka , a pořád nic.

Je to vtip, a proto i ten smajlík.

Nicméně to, že v současnosti dochází k výraznějším zpožděním u řady zásilek je prostě fakt. Ostatní lidé si to nevymýšlejí. Mohou se tu ovšem míchat případy zpožděných objednávek z EU skladu a z centrály Hobbykingu v Hongkongu. Někteří zde nezmiňují zda jde o objednávku z EU skladu nebo z Hongkongu.

Kupříkladu vím o člověku, který momentálně má dva balíky z centrály Hobbykingu v Hongkongu za nemalé peníze, u kterých mu Hobbyking už cca před dvěma týdny poslal email, že byly odeslány přes Hongkong post. Nicméně jejich podací čísla jsou do dnešního dne na Hongkong post nedostupná. Je to způsobeno tím, že ani jeden z těch dvou balíků zatím ještě není fyzicky na poště. Hobbyking totiž posílá podání elektronickou cestou a tak mají vygenerované podací číslo balíku a i samotné odeslání oznamují emailem v řadě případů mnohem dříve než balík fyzicky dorazí na poštu. V daném případě Hobykingu tedy sice pro zmínění balíky již vygeneroval podací čísla a odeslal email o odeslání což by mělo znamenat, že je již vše zabaleno a balíky už jsou připraveny k odvezení na poštu, ale je jich zřejmě příliš mnoho a tak se válejí někde v meziskladě a nestíhají je odvážet na poštu a nebo jsou ze strany pošty nějaké problémy ohledně výstupních celních odbavení, které naznačil v předchozím příspěvku janekx a z toho důvodu tedy pošta některé zásilky zřejmě nepřijímá.

Například Hongkong post to má jasně uvedeno v popisu viz tento odkaz, že nepřijímá pro leteckou přepravu zásilky obsahující lipolky obecně a je tam zmíněno, že nejsou přijímány ani pro dopravu přes SpeedPost což je alias pro Singapore post. Takže zásilky obsahující lipolky budou zřejmě do budoucna cestovat buď lodí a v takovém případě lze očekávat dobu doručení okolo 4 týdnů tedy cca 3 týdny z Hongkongu do Hamburku a pak cca další týden z Hamburku do ČR nebo SR. Další možnost by byla, že by Hobbyking nasmlouval některou ze spedičních firem, která by i lipolky dopravovala letecky, ale tam lze zas očekávat podstatně vyšší cenu za dopravu.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od RCStudio »

Karlovarska losovacka :lol: :lol: :lol:
Jan Janekx Urbanek
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od Victronix »

Drondys píše:z centrály Hobbykingu v Hongkongu za nemalé peníze, u kterých mu Hobbyking už cca před dvěma týdny poslal email, že byly odeslány přes Hongkong post. Nicméně jejich podací čísla jsou do dnešního dne na Hongkong post nedostupná.

I můj případ.

Ale nemám tam žádné lipolky. Pouze HobbyKing 6mm Silicon Rubber Bungee Hi-Start Cord a pár šroubků červíků.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Drondys

#299 Příspěvek od Drondys »

Drondys píše:z centrály Hobbykingu v Hongkongu za nemalé peníze, u kterých mu Hobbyking už cca před dvěma týdny poslal email, že byly odeslány přes Hongkong post. Nicméně jejich podací čísla jsou do dnešního dne na Hongkong post nedostupná.

Victronix píše:I můj případ. Ale nemám tam žádné lipolky. Pouze HobbyKing 6mm Silicon Rubber Bungee Hi-Start Cord a pár šroubků červíků.

Oba ty mnou zmíněné balíky také neobsahují lipolky.

Zřejmě se jim zásilky začaly obecně tak množit, že už to nestíhají odvážet ani když se jedná balíky, které neobsahují žádné lipolky a nebo se jim to začalo míchat a některé zásilky bez lipolek pak projdou relativně rychle zatímco jiné, které se omylem zamíchají do zpožděné hromady se zásilkami s lipolkami se pak zpožďují možná zbytečně. To je pak holt zas ono pomyslné losování zda člověk zrovna má štěstí nebo smůlu, že mu balík projde a nebo ho omylem zamíchají do hromady zásilek, u kterých bude zpoždění.
Drondys

#300 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:A je to, singapore se jim na to asi vyprcnul ...

Ano je to uvedeno i na webu Hongkong post v popisu viz tento odkaz v tom smyslu, že se nepřijímají pro leteckou přepravu mimo jiné zásilky obsahující lipolky obecně a je tam zmíněno, že nejsou přijímány ani pro dopravu přes SpeedPost což je alias pro Singapore post viz citace.

Hongkong Post píše:To safeguard aviation security, Hongkong Post does not accept the sending of air mail items (including Speedpost) that contain dangerous articles such as perfumery products, lighters and lithium batteries. Though normal batteries and liquids are not dangerous articles, their sender may be required to come to the Air Mail Centre for on-the-spot checking of the mail which do not pass the x-ray screening.

Takže zásilky obsahující lipolky budou zřejmě do budoucna cestovat z centrály Hobbykingu v Hongkongu do EU lodí a v takovém případě lze očekávat dobu doručení okolo 4 týdnů tedy cca 3 týdny z Hongkongu do Hamburku a pak cca další týden z Hamburku do ČR nebo SR.

Další možnost by byla, že by Hobbyking nasmlouval některou ze spedičních firem, která by i lipolky dopravovala letecky, ale tam lze zas očekávat podstatně vyšší cenu za dopravu obecně rizikovějšího zboží.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“