Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK
Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK
Zdravím ve spolek a prosím o radu. Nemám zkušenosti s osazováním letadel elektronikou a proto se chci touto cestou poradit ohledně osazení motorem a ESC z HobbyKingu. Když se zeptám v našem modelářském obchodě tak jsem hned na 3. tisících. A proto se ptám jestli je opravdu tak zcestné vybavit jej např. tímto motorem http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__30344__NTM_Prop_Drive_Series_35_36A_1800Kv_875w_EU_warehouse_.html?strSearch=700W a tímto reglerem?http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31697__TURNIGY_Plush_80A_w_UBEC_Speed_Controller_EU_warehouse_.html?strSearch=Plush
Přijímač mám od Spektrumu a serva uvažuji Savoxy popř.jiné (ne china).
Díky za případnou radu.
Přijímač mám od Spektrumu a serva uvažuji Savoxy popř.jiné (ne china).
Díky za případnou radu.
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
Re: Katana S50E V2 SebArt - osazení z HK
Preco musis 1.5m 3d ktore si zada 6s osadzat cinou? Ak ti peniaze nedovolia preco si nesiahol po niecom mensom? Toto bolo moje http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=4923
Ten motor co si vybral je uplne nevhodny, hladat sa mi nechce nejaka cinska napodobnina, skus podla parametrou toho axika ci som tam mal, ale na 3s alebo 4s to nebude lietat, dufam ze to ti je jasne
Ten motor co si vybral je uplne nevhodny, hladat sa mi nechce nejaka cinska napodobnina, skus podla parametrou toho axika ci som tam mal, ale na 3s alebo 4s to nebude lietat, dufam ze to ti je jasne
Naposledy upravil(a) L.Bily dne pon 23.09.2013 20:15, celkem upraveno 1 x.
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
IvoR1 píše:............
S tím motorem si děláš jenom srandu, nebo jsi si spletl odkaz?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Aj ja som to riešil v približne veľkom lietadle a aj tak som skončil u axíka.
viewtopic.php?f=7&t=56592&hilit=pohon+katana+1%2C5
Určite 6-článok.
viewtopic.php?f=7&t=56592&hilit=pohon+katana+1%2C5
Určite 6-článok.
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
co NTM 50-50 nebo 50-60?
Díky za reakce. Tak nějak jsem tyto reakce očekával a zvažoval jsem jestli tento příspěvek nemám dát do "Letadla začátečníci", aby bylo hned na začátku jasno. Já jsem prostě vycházel ze zadání u modelu (motor 700W).
Hm, takže motor za trojku, regler, takže pod desítku se asi nedostanu že? Aspoň, že snad budu moci používat baterky z vrťasu 6S 2600mA Gensy.
To mě žena asi sežere zaživa.

Hm, takže motor za trojku, regler, takže pod desítku se asi nedostanu že? Aspoň, že snad budu moci používat baterky z vrťasu 6S 2600mA Gensy.
To mě žena asi sežere zaživa.
Tazko vyberat ked nevieme na kolko clankou to chce lietat
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Mozno ten ntm 50-50 pri 5s s vrtulou 16x8 albo pri 6s 15x8 a regl daj tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ESC.htmla a externy bec, serva hitec 225 alebo ich digi verziu http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2000W.html
IvoR1 píše:Díky za reakce. Tak nějak jsem tyto reakce očekával a zvažoval jsem jestli tento příspěvek nemám dát do "Letadla začátečníci", aby bylo hned na začátku jasno. Já jsem prostě vycházel ze zadání u modelu (motor 700W).
To mě žena asi sežere zaživa.![]()
S cim si letal doteraz? Nemyslim vrtulnik
IvoR1 píše:.....Tak nějak jsem tyto reakce očekával a zvažoval jsem jestli tento příspěvek nemám dát do "Letadla začátečníci", aby ............
S čím jsi dosud létal? Napiš sem typy těch modelů.
(Edit: L.Bily byl o pár sekund rychlejší
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Doteď jsem létal se Scoutem 1200mm EPP "
akrobat
" a chtěl bych nějaké konstrukční letadlo a tahle Katana se mi líbí a byla mi i doporučena pro nezáludné vlastnosti. Původně jsem měl vyhlédnutou osazenou Katanu SR 1500mm od CMP ( z důvodu, že jsem si netroufal to sám osazovat), ale bylo mi řečeno, že je dost výkonově poddimenzovaná a že by byla lepší bez osazení a pak ji vybavit. Tož v takovém případě už se mi tedy více líbí Katana od SebArtu. 
Než přejdeš na Katanu, měl by jsi s tím Scoutem umět bezpečně létat základní akrobacii a hlavně přistávat. S tím Sebartem nemůžeš počítat s tím, že to upadne a nic se nestane. Minimum je vylomený podvozek.
K těmhle letadlům ( konstrukční akrobat) ti vřele doporučuji koupit si metrové EPPéčko s plochým trupem ( něco třeba od RC Factory) a na tom natrénovat každý prvek, než to zkusíš na tom větším letadle.
Tímhle postupem si tohle létání hodně zlevníš
( K tomu Sebartovi je přímo na stránkách výrobce, nebo u Krilla doporučený setup jak to osadit. Když to tak dáš, nemusíš nic vymýšlet a bude to fungovat. Pokud tyhle setupy nahrazuješ, tak vždy jen kvalitativně stejným , nebo lepším osazením. Jak tohle ojebeš nějakým Turnigy, čekej problémy
)
K těmhle letadlům ( konstrukční akrobat) ti vřele doporučuji koupit si metrové EPPéčko s plochým trupem ( něco třeba od RC Factory) a na tom natrénovat každý prvek, než to zkusíš na tom větším letadle.
Tímhle postupem si tohle létání hodně zlevníš
( K tomu Sebartovi je přímo na stránkách výrobce, nebo u Krilla doporučený setup jak to osadit. Když to tak dáš, nemusíš nic vymýšlet a bude to fungovat. Pokud tyhle setupy nahrazuješ, tak vždy jen kvalitativně stejným , nebo lepším osazením. Jak tohle ojebeš nějakým Turnigy, čekej problémy
Díky za rady. Všechny připomínky samozřejmě akceptuji. Myslím si ale, že nemám potřebu létat 3D akrobacii a taky jsem si myslel, že to co zalétnu se Scoutem bych zalétl i s touto Katanou a s menší námahou a byl jsem ubezpečován, že tahle Katana je docela hodná.
Tedy taková byla moje představa.
Je mi jasné, že pokud s tím praštím, tak to purexem nevyřeším jako u EPP a že to bude o dost dražší. Ale myslím si, že v tomto jsem se už dost poučil u heliny, že pokud člověk začne zkoušet nějaké kraviny, které 100% neovládá tak to vychází dost draho.
No uvidíme.
Díky všem.
Tedy taková byla moje představa.
Je mi jasné, že pokud s tím praštím, tak to purexem nevyřeším jako u EPP a že to bude o dost dražší. Ale myslím si, že v tomto jsem se už dost poučil u heliny, že pokud člověk začne zkoušet nějaké kraviny, které 100% neovládá tak to vychází dost draho.
No uvidíme.
Díky všem.
Nenech se vybláznit. Chceš pěkné letadlo a ve výbavě neutopit moc peněz. Vzhledem ke svým zkušenostem nebudeš limitován technikou, ale rukama. Jako osazení z HK bych jako optimální vybral např. motor SK3 5055/430, regl. YEP 80A, vrtule pro začátek asi 16x8, baterka 6S (ale těch 2600mAh je dost málo, to na dlouhé lítání nebude, ale na zkoušku to stačí, když s nimi vyjde těžiště, minimum bych viděl 3300, raději 4000)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, SK-3 řada jsou dobré motorky a YEP regulátory jsou taky v pohodě. S obojím mám jen dobré zkušenosti. Doporučený setup s AXI bude samozřejmě lepší a pravděpodobně o něco spolehlivější. Nemyslím si však, že pro začínajícího to bude takový rozdíl, aby ospravedlnil rozdíl v ceně.
Doplnil bych k tomu externí BEC (klidně FOXy - 3-4 stovky) - to by mělo jen pomoct.
A občas kontroluj vibrace vrtule - pokud by nějaké byly (a byly způsobeny motorem) , lze hřídelku motoru a unašeč vyměnit za kvalitnější (Hřídel AXI cca 100 Kč, unašeč od MP Jetu 50 Kč)
Doplnil bych k tomu externí BEC (klidně FOXy - 3-4 stovky) - to by mělo jen pomoct.
A občas kontroluj vibrace vrtule - pokud by nějaké byly (a byly způsobeny motorem) , lze hřídelku motoru a unašeč vyměnit za kvalitnější (Hřídel AXI cca 100 Kč, unašeč od MP Jetu 50 Kč)
-