Futaba 8FG
Re: Futaba 8FG
Mám nastaveno 6,2V. V manuálu píšou 6,0 až 6,2.
EDIT: oprava hodnot z manuálu
EDIT: oprava hodnot z manuálu
Naposledy upravil(a) 00Ja dne stř 24.07.2013 9:33, celkem upraveno 1 x.
-
BORN_TO_GRILL
Chlapi,kde kupujete ty zippy flightmax? Na hobbykingu ji nemají:(...máte nějaký tip na baterku,která je skladem? Pár odkazů už jsem procházel,ale nikde neni nic skladem...diky
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
Ale asi mají, jen jsou momentálně v mínusu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14077
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14077
A co tahle http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... S-3C-8C-Rx, mám ji a je v poho...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
Osobně si myslim, že LiFe je do rádia vhodnější než LiPo. Když pominu bezpečnější technologii (ale nechci, aby se zas rozpoutala disukze o hořících LiPo), tak LiPolkám vadí bejt delší dobu nabitý. A k tomu u rádia dochází. Navíc celkem rychle degradujou i bez používání i pokud josu nabitý na skladovací napětí.
Je teda fakt, že tyhle uvedený LiFePo nejsou to samý jako LiFe od A123, ale věřim, že je to do rádia pořád lepší řešení než Lipo.
Jestli do toho někdo opravdu vidí, rád se necham poučit.
Ale i v mym okolí je dost lidí, který celkem dlouho LiPo v rádiu bez problému používají.
Je teda fakt, že tyhle uvedený LiFePo nejsou to samý jako LiFe od A123, ale věřim, že je to do rádia pořád lepší řešení než Lipo.
Jestli do toho někdo opravdu vidí, rád se necham poučit.
Ale i v mym okolí je dost lidí, který celkem dlouho LiPo v rádiu bez problému používají.
00Ja píše:Osobně si myslim, že LiFe je do rádia vhodnější než LiPo. ........
Pod to bych se podepsal, včetně zbývající citace, kterou jsem vypustil pro lepší přehlednost vlákna.
Navíc, u starších rádií kde nelze přestavit ukazatele/varování pro nabití baterie rozmezí u tříčlánku téměř ideálně odpovídá osmi Nixx, respektive u dvoučlánku šesti Nixx, na které vesměs ta rádia byla navrhovaná.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Ahoj, mám dotaz za který snad nebudu zadupán do země 
Chtěl bych si pořídit něco od Blade ale mám právě futabu T8fg Super.
Našel jsem na netu nějaké návody jak to udělat, ale nepřišly mi moc pro "laiky"
)
Tzn. dá se nějak rozumně (bez pájky apod.) vysílat futabou DSM2/DSMX (což by mělo být označení systému Spektrum)
Díky
Chtěl bych si pořídit něco od Blade ale mám právě futabu T8fg Super.
Našel jsem na netu nějaké návody jak to udělat, ale nepřišly mi moc pro "laiky"
Tzn. dá se nějak rozumně (bez pájky apod.) vysílat futabou DSM2/DSMX (což by mělo být označení systému Spektrum)
Díky
No podle mého nedá. T8FG nemá ani výměnný vysílací modul.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
Re: SsRe: Futaba 8FG
Jde to pouze jako těžký bastl - zadej do google Futaba 8FG Assan a najdeš příklad s odlišným 2.4 modulem. Ale obecně by bylo na takový účel vhodnější rádio s vyměnitelným modulem nebo Taranis, co má možnost dvou modulů
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Gartik píše:Tzn. dá se nějak rozumně (bez pájky apod.) vysílat futabou DSM2/DSMX (což by mělo být označení systému Spektrum)
Asi ne. Téma k tomu zde: viewtopic.php?f=38&t=45648
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
jako levnejsi a jednodussi reseni se mi jevi poridit druhy radio, Dx6i nebo Dx7 koupis dneska za par korun.
OK2WY
Re: Napájení Futaby T8FG
Po necelých dvou letech mi odešla na T8FG LiIonka Robbe. Chci tam dát 2x Panasonic 18650. Myslíte, že by šlo nabíjet přes nabíjecí konektor vysílače, tj. jestli mezi akumulátorem a konektorem je nějaká elektronika ? Pak by z toho dvoučlánku stačilo vytáhnout balanční kablík.
Zdrawíčko
Měl bych na majitele jeden malej dotaz, chtěl bych mýt na přepínači možnost si v jakémkoliv letovém režimu měnit zisk gyra? Jde to, nebo na to padne celej jeden letovej režim?
Chtěl bych si prostě jen srovnat vrtulku do neutrálu, když helinu poponáším (lajzky řečno, přepínat HL a normal mód).
Dík za odpovědi
Měl bych na majitele jeden malej dotaz, chtěl bych mýt na přepínači možnost si v jakémkoliv letovém režimu měnit zisk gyra? Jde to, nebo na to padne celej jeden letovej režim?
Chtěl bych si prostě jen srovnat vrtulku do neutrálu, když helinu poponáším (lajzky řečno, přepínat HL a normal mód).
Dík za odpovědi
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Copterky :-)
Jde to 
Sám používam dva zisky (jeden je pro HL, druhej je Normal) nezávisle na letovym režimu.
Sám používam dva zisky (jeden je pro HL, druhej je Normal) nezávisle na letovym režimu.
Re: Napájení Futaby T8FG
Prorock píše:Po necelých dvou letech mi odešla na T8FG LiIonka Robbe. Chci tam dát 2x Panasonic 18650. Myslíte, že by šlo nabíjet přes nabíjecí konektor vysílače, tj. jestli mezi akumulátorem a konektorem je nějaká elektronika ? Pak by z toho dvoučlánku stačilo vytáhnout balanční kablík.
To nevím ale já ty 18650 nabíjím pouze přes balanční konektor každý článek zvlášť.
Jaroslav Kuba