GAMA 2100 - RTF
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Re: GAMA 2100 - RTF
Čau, neni problém, Gamu mám.Ale jsem z Ledče nad Sázavou
jirakus píše:Ahoj,byl by někdo z Vysočiny nebo okolí,kdo by mě předvedl Gamu za letu? Rozhoduji se mezi Gamou a Foxem 2300, Foxe se tak nějak bojím,a tak bych chtěl vidět v realu Gamu. Přijedu na místo.
Ahoj,
ak ti to pomôže, mám oba, gama je pohodovejšia, pomalšia a viac ti odpustí, Fox je rýchlejší, treba viac dávať pozor na rýchlosť, ale napr. Gama oveľa lepšie reaguje na smerovku, u Foxa je to horšie. V sete RTF Gama má slabší motor ale napr. mne stačí , niekto vravel že to neťahá, ale mne to stúpa hore parádne ak sú čerstvé aku.
Gamu treba dovažovať dopredu, jedine ak by si dal aku nad serva. A Foxa zas dovažovať dozadu alebo posunúť viac aku dozadu ale zas musíš rezať do centroplánu.
Gamu mám s klapkami , po zapnutí to riadne spomalí.
No a s čím tě baví víc letat? Mě se moc líbí let Foxe .Je to krásné letadlo,ale mam strach abych ho zvladal. Gamu bych volil jako druhou,tu vím že zvládnu v pohodě.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
jirakus píše:No a s čím tě baví víc letat? Mě se moc líbí let Foxe .Je to krásné letadlo,ale mam strach abych ho zvladal. Gamu bych volil jako druhou,tu vím že zvládnu v pohodě.
no najskor som kupil foxa a potom gamu, s foxom som moc nenalietal zatial, lietat sa ucim , gama je ovela poslusnejsia, ak si lietal s niecim ako easystar tak to v pohode zvladnes. Ale Fox paradne sviští a také rýchle prelety su super, gama tak pekne , rýcho a svišťavo nepreletí
Gama to neumí protože je to termik,je to u ní i napsáno.
Fox je akrobat,proto je i tak rychlej.
sigi123 píše:Gama to neumí protože je to termik,je to u ní i napsáno.Fox je akrobat,proto je i tak rychlej.
veď áno, samozrejme, napísal som môj pocit z lietania.
No Gamy se nebojím,měl jse Alphu,a mám ASW15 taky 2m rozpětí,ale Foxe se bojím díky té rychlosti,že ho hned pošlu krtkům.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
jirakus píše:No Gamy se nebojím,měl jse Alphu,a mám ASW15 taky 2m rozpětí,ale Foxe se bojím díky té rychlosti,že ho hned pošlu krtkům.
ak mas ASW15 , čo som pozeral je to podobné ako gama, ak to v pohode zvládaš, gamou sa asi moc dopredu neposunieš. U Foxa treba dávať pozor na rýchlosť toť vsio. A čo pozerám Vlado C ti to už podrobne popísal, plne sa s ním stotožňujem až na to že ja som sa ešte k akrobacii s Foxom nedostal
Ale inak lietam s Gemini od multiplexu a to je ozaj lietadlo ktoré ide kam ho pošleš a na krídelka to reaguje perfektne a pri výkrute to nikam neuhýba, to FOX je oveľa ťažkopádnejší, ale je to iná kategória ako Gemini.
Aké je ideálne nastavenie klapiek a brzd na game? Používate niekto klapky + krídelka ako brzdy. Je to rozdiel bez klapiek a s nimi? Prípadne pri pristávaní používať butterfly (klapky + krídleka hore)? Dakujem za info a odpoveď.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
celadnik píše:Prípadne pri pristávaní používať butterfly (klapky + krídleka hore)?
Používám butterfly a funguje dobře. Klapky dolu křidélka nahoru jenom tak aby se přeci jenom ještě trochu hýbaly i jako křidélka.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
a ako by si charakterizoval pristávanie s butterfly? Je to rozdiel? Ako vtedy model klesá?
Btw, klapky - skúšal si používať klapky počas letu aj? Pri pristávaní by mali fungovať že pri nízkej rýchlosti si udrží výšku (aspoň ako som čítal), ale zaujíma ma ich použitie za letu (plachtenie a pod.), tak by tiež mohli fungovať podobne - držať výšku.
Btw, klapky - skúšal si používať klapky počas letu aj? Pri pristávaní by mali fungovať že pri nízkej rýchlosti si udrží výšku (aspoň ako som čítal), ale zaujíma ma ich použitie za letu (plachtenie a pod.), tak by tiež mohli fungovať podobne - držať výšku.
celadnik píše:a ako by si charakterizoval pristávanie s butterfly? Je to rozdiel? Ako vtedy model klesá?
no u gamy som skúšal klapky ale skôr pri pristavaní, tak 30 st dole, čo je dost. Asi to zmenším. S tými 30 st to razatne spomalí ak nekoriguješ výškovkou tak začne stúpať a je to dosť tupé na riadenie smeru. Možno s menšou výchylkou to bude iné, nestihol som ešte vyskúšať. Zatiaľ skôr dávam klapky keď idem na pristátie a už som v smere tak na zníženie rýchlosti. Minule mi to ale nevyšlo tak som trochu zmätkoval, pristátie som chcel opakovať, klapky mám na trojpolohovom prepínači a prepol som to omylom na opačnú výchylku , t.j. 30st hore a to bola potom "zábava". Musím preprogramovať ten prepínač.
celadnik píše:a ako by si charakterizoval pristávanie s butterfly? Je to rozdiel? Ako vtedy model klesá?
No butterfly na gamě funguje docela fajn. Gama je proti větru i dále řiditelná a ani korekce výškovkou nejsou nijak dramatické.
Bylo to moje první letadlo a neměl jsem s tím žádný problém.
Hlavní problém vidím v tom mít butterfly na vypínači to je špatně. Brzdy a butterfly musí být na nějakém proporcionálním ovladači
Jaroslav Kuba
zatiaľ ich mám na vypínači. Mám turnigy t9x, teoreticky ich viem nastaviť na tie kolečká hore (názov teraz presne neviem), ale zatiaľ som to neskúšal.
celadnik píše:zatiaľ ich mám na vypínači. Mám turnigy t9x, teoreticky ich viem nastaviť na tie kolečká hore (názov teraz presne neviem), ale zatiaľ som to neskúšal.
S T9x neporadím i když mám 2 doma (čekají na předělání na opensource firmware)zatím létám s T8FG. Ale myslím že ani otočný vypínač nebude moc fungovat. Je potřeba to dostat na páku. Je to větroň vraz motor na vypínač a butterfly na páku plynu a uvidíš jak skvěle to funguje.
Jaroslav Kuba