SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
fill212

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#691 Příspěvek od fill212 »

To máš pravdu aj ja som si to myslel ale v mojom prípade bolo spálené vinutie tak som nakoniec kúpil nový motor a je po probléme :wink: rozhodol som sa trošku climberovi pridať aj farby, trup je vytmelený a utorok sa ide striekať som zvedavý ako to dopadne :mrgreen:
Přílohy
IMG_3130.JPG
Locker
Kontaktovat uživatele:

#692 Příspěvek od Locker »

To fill212: jak dopadlo barvení. Poděl se o postup a výsledek. Jak ta barva drží?
Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
fill212

#693 Příspěvek od fill212 »

Nebol čas lakovačka bude buď dnes alebo zajtra výsledok hneď po práci zverejním :wink:
ratedo

#694 Příspěvek od ratedo »

prosím o informaci kolega má toto letadlo a potřeboval by návod k regulátoru ( není na něm žádný název) díky za rady :)
procha170

#695 Příspěvek od procha170 »

Pokud jsi četl diskuzi všichni radí - vyhodit. Já kvůli němu málem přišel o letadlo hned při prvním letu. Po výměně za 30A z hobbykingu vše ok.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#696 Příspěvek od jindraj »

Ahoj všem, mám sky climbera nově a učím se s ním létat - úplný začátečník. Vše celkem OK. Mám to v setu s jejich vysílačkou J5pro.

když jsem na začátku na zemi zkoušel funkci přepínače kanálu 5 (vlevo nad kniplem) tak mi přišlo, že je namixovaný jako brzda (křidélka šla synchronně o kus nahoru - tam byla schopná dále reagoval na povely knipli i když pochopitelně funkce pak byla omezenější).

nějaký čas jsem vůbec nevyužil a neřešil.

Jenže teď jsem si říkal, že tedy vyzkouším, co to dělá s letadlem a před startem jsem tedy v rámci přípravy vyzkoušl jak to chodí a ejhle - najednou se to na stejném přepínači chová jako klapky - tj. výchylka směrem dolů. Tak nevím. buď jsem blázen já, nebo dělám něco blbě.

Zkoušel jsem zda přepínač nemá tři polohy (brzda/neutrál/klapky) ale přijde mi, že ten přepínač je jen dvoupolohový zap/vyp - tak nevím, kde se to přemixovalo (já to určitě neměnil) nebo jestli fakt není nějaký zádrhel v tom přepínači, který nějak stávkuje. z návodu jsem vyčetl, že může fungovat jak klapkově tak jako brzda, ale nedokážu vyčíst, zda to zvládá i ten setový přepínač, nebo je to míněno nějak obecně, že to dává model.

prosím, kdo máte ten set, můžete hodit info, jak se má defaultně chovat a kde dělám chybu nebo co to teď pozoruji za zmatky? ... rád byh abych věděl, jak se zachová ve vzduchu.
dík moc Jindra
Jakkub

#697 Příspěvek od Jakkub »

ahoj, mel jsem tuto vysilacku asi jeste pred pul rokem. Proc se ti to prehodilo to nevim, ale v servisnim menu (zapina se nejak ze podrzis jeden trim - samozrejme uz nevim ktery - a vysilacku zapnes) a v tomto menu si nastavis uhel jakym budou kridylka vychylena.

Jinak se toho bat nemusis pokud to nepujde o 90 stupnu :) pri brzdach nahoru to bude mit mensi klouzavost a pujde to rychleji dolu a naopak pri klapkach dolu to bude mit vetsi vztlak takze teoreticky ti to nepujde do padu pri stejne rychlosti. Osobne temer nepouzivam - jen v termice si davam klapky mirne dolu.
procha170

#698 Příspěvek od procha170 »

V menu vysílačky nastavuješ pro každou polohu přepínače výchylky flaperonů takže když dáš 50/50 tak tu funkci deaktivuješ. Můžeš teda nastavit křidélka jako brzdy nebo jako vztlaky. jen to nepřežeň, at serva mají ještě prostor pro řízení
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od jindraj »

asi to přestavovat nebudu vůbec - teď na ten přepínač (skutečně jen dvoupolohový) na vysílačce reagují křidélka jako klapky - výchylka asi 50% celého kroku - zbytek si nechají na funkci křidélek. Nicméně účinek klapek mi v takovém případě nepřijde až tak dramatický. Zato se ale v ten moment o dost zhorší reakce na křidélka a subjektivně mám pocit menší stability climbera s klapkami. A jelikož SkyClimber se dá řídit prakticky jen křidélky (směrovka není moc účinná a síš symbolická), tak ta ztráta manévrovací schopnosti třeba při náletu na přistání po zapnutí klapek mi docela chybí. Možná je to mojí nezkušeností, ale zatím asi klapky nechám být. Přínosy, zdá se nekompenzují nedostatky - alespoň v mé m případě. Spíš mi šlo o to, abych zjistil, proč se to mohlo přehodit, abych se nedočkal nějakého dalšího překvapení, když to nečekám.

a možná malinko off-topic dotaz - povedlo se mi o víkendu škrtnout EPP křídlem o drát velmi vysokého napětí - neodhadl jsem při své nezkušenosti jen jak jsem daleko na louce a když jsem si nalétával na přistání, dostal jsem se blíž než jsem myslel. Nic se nestalo - éro sice zavadilo, ale bez potíží letělo dál a v pohodě jsem přistál - jen jsem byl překvapen účinky. Myslel jsem že křídlo bude třeba odřené, špinavé, ale ono bylo v tom místě jakoby opápené - jako by se křídlo potkalo s něčím žhavým. Jsem si říkal zda se to mohlo takhle opálit jím kratinkým šoupnutím, nebo ty dráty nějak hřejí či co ....
stas

#700 Příspěvek od stas »

ahoj, tie "krídelká" sa tu riešili, prečítaj si stranu 25,26 tohoto vlákna
Jakkub

#701 Příspěvek od Jakkub »

Smerovka : musis ji poladit . Na servu dej ten dratek do otvoru nejdele od serva, naopak na smerovce dej dratek do dirky nejblize k ocasu.
Dale doporucuju "poladit" ovladani smerovky. Sundej ze serva raminko, zapni vysilacku, pripoj baterku k letadlu a dej trim smerovky doprostred. Pote nasad zpet raminko tak, aby bylo co nejvice k servu. Pokud budes mit samotnou smerovku nejak vyznamne vychylenou, tak to posteluj otacenim vidlicky na dratku - je tam zavit a tim povysunes nebo zasunes vidlicku vice ci mene.
Pak bude mit servo na obe strany stejnou vychylku a tim, ze budes mit na servu dratek na konci a na smerovce na zacatku tak smerovku "zprevodujes" a bude mit vetsi vychylku a tim vetsi ucinnost.

Nevim jestli je to uplne spravnej postup, ale tak to delam ja a zatim mi smerovka funguje hezky.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od jindraj »

tak když zrovna nelítám tak mě napadají různé způsoby, jak si s Climberem hrát stran jeho zvelebení. Ne že bych rovnou všechno realizoval, ale nápady jsou. Pracuji na zpevnění ocasu, vylepšuji uchycení bovdenů a zpřesnění ovládání křidélek, panty, ... v zásadě spíš cvičně. Jeden z nápadů je ale i silnější motor, nebo zvětšení vrtule, aby .... no v zásadě na blbnutí. A tady narážím na potíž, že nevím mezi jakými motory se poohlížet - nepochopil jsem jaké parametry mám hledat a které jsou nějak kompenzovatelné.

Např musím řešit přesné otáčky, nebo to je jen otázka vhodné vrtule?
Pokud ano, jaké parametry mám do clibera shánět?
Jsou rozměry motorů nějak normované nebo musím řešit, jaký "cvalík" se tam ještě vejde?
Obecně jak se zorientovat v záplavě outrunnerů, co jsou na trhu od kvanta značek a s kvantem varint od každé?
fill212

#703 Příspěvek od fill212 »

Tak striekanie climbera je konečne hotové :mrgreen: tu sú prvé fotky len tak na rýchlo osadené krídla a výškovka, mimochodom pozor na krídla neosadzujte ich úplne kým lak poriadne nepreschne to je približne 5 dní proti oderom a podobne mne sa stalo to že som ich nevedel vybrať keďže lak ich zlepil vnútri :D lietať neviem tak či tak keďže knipel na origo vysielačke sa pokazil a pri demontáži som zistil že konektory sú odlepené od základnej dosky, rozhodol som sa kúpiť si turnigy 9x z Hobbykingu som zvedavý kedy to príde :?:
Přílohy
IMG_3174.JPG
IMG_3173.JPG
IMG_3172.JPG
fill212

#704 Příspěvek od fill212 »

Pridávam ďalšie fotografie farba nedrží až tak dobre na všetkých miestach čo som aj očakával keďže model nieje nový a má už nejaký ten pád a lepenie za sebou :? model som doplnil o reflexné pásky na krídelkach a výškovke žeby sa mi na tej oblohe nestratil 8)
Přílohy
IMG_3190.JPG
IMG_3183.JPG
IMG_3184.JPG
IMG_3188.JPG
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od jindraj »

ach jo ... tak jsem chtěl dát skyclimbera dohromady neb mu nějak kulhal motorek a všechny shopy mě vypekly.

V Hobbykingu mi visí objednávka nových baterek už 2 týdny a přestože je vše IN STOCK, tak se s ní nic neděje. 2x řeším s jejich 24h podporou - prý je to OK a omlouvají se a už to bude ... ale nic. Kdybych věděl jak jí stornovat, tak to udělám.

Na Satria.CZ jsem chtěl objednat nový motorek Scorpion. Větší a silnější proti originálu, abych mohl výhledově tahat kameru, nebo tak. V úterý volám ráno abych se poradil, jaký od nich. Nemají na mě moc čas prý ve středu po deváté. Ve středu v devět stále nemají čas, ptám se alespoň zda to stihnou dodat do pátku - chci lítat, slíbil jsem to klukům, má být hezky, kdyby to nešlo, pořídím raději jinde. Prý když se domluvíme nejpozději do 3 odpo, tak stihneme ještě středeční poštu a mám to doma s rezervou ve čt. Volám tedy raději s předstihem v jednu - pošta je pryč. Prý ale nevadí, stihnou čtvrteční a mám to tu v pátek. V pátek volám aby mi dali nějaký tracking balíku - jéjej nějak se k tomu včera nedostali - no nic pošlou mi to v pondělí ... DO HÁJE !!! :evil:

To je spolehlivost kam se kouknu. A já abych teď vysvětloval dvěma natěšenejm klukům, že se lítat nebude - éro už mám připravený na jiný motor, upravená přepážka, jiné rozteče uchycení, ... , a to má být krásně, skoro bezvětří - no nic jen jsem si tak potřeboval postěžovat, fakt jsem hodně zklamaný a skyclimber uzeměmý :cry:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“