DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Zskal, pripoj k prijímaču servo, tak zistíš, či je to RC súpravou, alebo Nazou.
MarkAurel píše:skus este pre instotu skalibrobat kniple v er9x a rozsah plynu na regloch, ....
este ma napadol jeden pripad zo vcera, kolegovi v er9x chodil knipel podla lcd na Tx ok no ked siel kniplom na druhu stranu tak prvu tretinu to slo ok ale potom zrazu skocil ukazovatel aj smerovka na lietadle na druhu stranu a da danom kanale nebo nic nastavene ziadne mixy ani nic ine, musel som mu spravit model nanovo a ponastavovat v podstate to robilo nieco podobne ako v tvojom pripade
Kniply jsem v Er9x už znovu kalibroval, ale rozsah plynu jsem nechal od původního nastavení...tam by snad ale problém být neměl....to je plyn a ne yaw. Ale samozřejmě to zkusit můžu. Potom už jedině ještě zkusit teda všechno vyčistit a zkusit znovu nastavit mixy....Díky za tipy.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
macil píše:Zskal, pripoj k prijímaču servo, tak zistíš, či je to RC súpravou, alebo Nazou.
Tohle mi nedocvaklo.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
- gardenroute
Novinky od DJI - 2.4G Datalink&iPAD Ground Station a FW 4.0
Tak na nás DJI chystá (a již i spustilo) haldu novinek :
- nová řada špičkového autopilota A2
- od 13.9. také zahájen prodej 2.4G Bluetooth Datalink & iPAD Ground Station, což vypadá jako dost dobrá věc, kterou zatím u DJI zvládal jen špičkový (a drahý) autopilot Wookong
- umí to s aplikací běžící na běžném iPadu (a pozemní stanicí, která s iPadem komunikuje přes Bluetooh) automaticky létat po Waypointech a automaticky přistávat (a kopírovat terén), a to s využitím (asi Google) map, stojí to bratru 300 USD, a je to další kus hardware do multikoptery
- co je ale zajimavé, že pro správnou funkci tohoto systému DJI požaduje "...The firmware of NAZA-M and NAZA-M V2 should be upgraded to version 4.00, which is coming soon..."
- takže, že by skok ze stávající (všelijaké) verze NAZA firmware 3.16 rovnou na nějakou novou 4 ???
- nová řada špičkového autopilota A2
- od 13.9. také zahájen prodej 2.4G Bluetooth Datalink & iPAD Ground Station, což vypadá jako dost dobrá věc, kterou zatím u DJI zvládal jen špičkový (a drahý) autopilot Wookong
- umí to s aplikací běžící na běžném iPadu (a pozemní stanicí, která s iPadem komunikuje přes Bluetooh) automaticky létat po Waypointech a automaticky přistávat (a kopírovat terén), a to s využitím (asi Google) map, stojí to bratru 300 USD, a je to další kus hardware do multikoptery
- co je ale zajimavé, že pro správnou funkci tohoto systému DJI požaduje "...The firmware of NAZA-M and NAZA-M V2 should be upgraded to version 4.00, which is coming soon..."
- takže, že by skok ze stávající (všelijaké) verze NAZA firmware 3.16 rovnou na nějakou novou 4 ???
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
no neviem, mne sa uz ani V2 nepaci kvoli mnozstvu krabiciek a hrubych kablov a takto to bude este horsie - CAN hub, BT Led, ground station radio a boh vie co este..
Toto by som nedal ani do svojej hexy, nie to este niecoho mensieho
Toto by som nedal ani do svojej hexy, nie to este niecoho mensieho
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
Ahojte, má prosím někdo zkušenosti se zapojením dji naza1 a dji brushless gimbal h3-2d?
Já vše zapojil dle manuálu, samozřejmě i s krabičkou naza pmu v2, upgraedoval jsem software a firemware na verzi 2.16 a 3.16 a akorát mi to začalo hlásit spoustu errorů, něco jako že x1,x2,x3 není správně zapojen , že nemám signál tx, a něco o magnetickém poli gps kompasu.gps zkalibrovat vůbec nejde, pač se do kalibračního cyklu nejsem schopný dostat.Jinak podotýkám, že vše je opravdu dobře zapojeno, kabel vstupu x3, který byl původně z v-senu nazy1 je přerušen.
Není to ještě něco o softwaverovém nastavení?Gimbal vždy jen při zapojení tak 2s zavrčí a to je vše...
Já vše zapojil dle manuálu, samozřejmě i s krabičkou naza pmu v2, upgraedoval jsem software a firemware na verzi 2.16 a 3.16 a akorát mi to začalo hlásit spoustu errorů, něco jako že x1,x2,x3 není správně zapojen , že nemám signál tx, a něco o magnetickém poli gps kompasu.gps zkalibrovat vůbec nejde, pač se do kalibračního cyklu nejsem schopný dostat.Jinak podotýkám, že vše je opravdu dobře zapojeno, kabel vstupu x3, který byl původně z v-senu nazy1 je přerušen.
Není to ještě něco o softwaverovém nastavení?Gimbal vždy jen při zapojení tak 2s zavrčí a to je vše...
ahojte,
doteraz som mal na mojej hexe lacnu dosku, ale nieco som pocital a rozhodol som sa ze pojdem do nazy. vraj to za ten 300€ rozdiel v cene stoji
mam hexu o priemere 800mm
doteraz som z hexou iba poletoval, ale chcel by som si zacat skusit natocit nejake solidnejsie video.
ktoru z naz by ste mi odporucili?
doteraz som mal na mojej hexe lacnu dosku, ale nieco som pocital a rozhodol som sa ze pojdem do nazy. vraj to za ten 300€ rozdiel v cene stoji
mam hexu o priemere 800mm
doteraz som z hexou iba poletoval, ale chcel by som si zacat skusit natocit nejake solidnejsie video.
ktoru z naz by ste mi odporucili?
no mas len 2 moznosti: Lite alebo V1/V2. Odpoved je jasna - V1/V2
A podla mna je V1 vhodnejsia, lebo je rozmerovo mensia (nepotrebujes osobitne PMU a LED, tensie kable...) Ale ak chces pripojit dalsie veci - OSD, BT Led atd, tak potom asi V2.
Co sa tyka Lite, ta bezi na starom softwari, ktory lieta o poznanie horsie.
Co sa tyka Lite, ta bezi na starom softwari, ktory lieta o poznanie horsie.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
lite je z ringu von teda.
BT by som celkom prijal, to sa mi paci. ale neviem ci kvoli tomu teda v2.
mozem hlupu otazku, co je to pmu?
ked som si rozchodil multiwii, bude vacsi problem z nazou?
BT by som celkom prijal, to sa mi paci. ale neviem ci kvoli tomu teda v2.
mozem hlupu otazku, co je to pmu?
ked som si rozchodil multiwii, bude vacsi problem z nazou?
ked si rozchodil a naladil multiwii, tak na nazu nemusis ani manual citat.. (prehanam, ale je to uplne v pohode)
bt je dobre na to, ze mozes telefonom nastavovat pid a podobne veci...
PMU je power management unit - taky hub, kde pripojis gps a ostatne periferie cez CAN bus.
bt je dobre na to, ze mozes telefonom nastavovat pid a podobne veci...
PMU je power management unit - taky hub, kde pripojis gps a ostatne periferie cez CAN bus.
ja som presiel z KK2.0 na Crius AIO pro a nasledne na Nazu Lite ale je to totalny rozdiel a ze lieta zle nemozem povedat ani slovo aj ked som V1 nemal moznost odskusat
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
MarkAurel píše:ja som presiel z KK2.0 na Crius AIO pro a nasledne na Nazu Lite ale je to totalny rozdiel a ze lieta zle nemozem povedat ani slovo aj ked som V1 nemal moznost odskusat
ja som nepovedal, ze lieta zle. Na starej Naze s 2.xx softwarom som lietal 2 roky. Ale odkedy som upgradol na 3.x, je to asi taky rozdiel ako medzi zle naladenym multiWii a Nazou, tzn. priepastny.
- gardenroute
FW 4.0
FW 4.0 - kdyz jsem se tu o tom v pondeli zminoval, netusil jsem, ze to bude takovy fofr.
Ale zadna revoluce to neni, obavam se, ze to neni ani zadna zasadni evoluce, nechapu, proc ta velka zmena cislovani, kazdy by z toho chapal, ze pujde o nejaky milovy skok vpred... Z toho co je ale uvolneno v Release Notes to tak nevypada.
Ale zadna revoluce to neni, obavam se, ze to neni ani zadna zasadni evoluce, nechapu, proc ta velka zmena cislovani, kazdy by z toho chapal, ze pujde o nejaky milovy skok vpred... Z toho co je ale uvolneno v Release Notes to tak nevypada.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
no, podla mna toto:
"Add Flight limits (Default Max Height is 2000m and Max radius is 2000m)."
ale hlavne toto:
"Optimize the taking off conditions to meet most requirements of taking off on moving vehicles."
naznacuje, ze stabilizacny algoritmus bol riadne prekopany.. Ved uvidime! Dnes to davam na svoje koptery.
"Add Flight limits (Default Max Height is 2000m and Max radius is 2000m)."
ale hlavne toto:
"Optimize the taking off conditions to meet most requirements of taking off on moving vehicles."
naznacuje, ze stabilizacny algoritmus bol riadne prekopany.. Ved uvidime! Dnes to davam na svoje koptery.