DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#511 Příspěvek od off »

Ten rychlý kolmý sestup je z principu nestabilní záležitost. Jak píšu výš, překvapilo mě, jak dobře to NAZA zvládá, ale nedal bych ruku do ohně za to, že to VŽDYCKY ustojí. Řekl bych, že v maximálním klesání (plyn úplně dle) to nějaký "blbý" poryv dokáže rozhodit tak, že už to nerozdejchá. Pokud se jinak chová stabilizace normálně a ukázněně, nehledal bych chybu v řídící jednotce.
gardenroute

#512 Příspěvek od gardenroute »

Musim potvrdit, ze rychly kolmy sestup bez zadneho dopredneho pohybu a plynem na nule zvlada Phantom (NAZA M) docela bravurne, sice se kyve a vibruje, ale pokud je zapnuta aspon nejaka stabilizace, letoun to vzdy ustoji.
Zkousel jsem to v dost extremnim vetru s velkymi poryvy/narazy, vzdy to zvladl. Samozrejme je potreba davat pozor na plyn. A samozrejme jak jsem jiz psal, to neni ten spravny postup pro rychly sesup, autopilot se stabilizaci to moc rychle nepusti...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#513 Příspěvek od salamander »

To húpanie bolo prvý krát asi cca pred mesiacom, mal som tam fw 3.12, teraz mám 3.14 .
To prvé húpanie bolo asi nechceným prepnutím do ATI , keď som prepol do GPS tak sa ustálil.
Teraz bol vysoko a dosť ďaleko a keď začal pipak – koncert tak som náhlil dolu , letel som dopredu lebo bol ďaleko , všetko išlo normál, keď preletel ponad mňa stratil som ho z očí 2-3 sek. a vidím že sa húpe .
Chyba bola že som zastavil let dopredu a nepridal som včas ešte počas dopredného letu , aspoň si to myslím .
Ešte pri fw 3.12 som skúšal pád kolmo dolu a kedy zaberú motory z cca 5m , v 2m som dal plný plyn a normálne to fungovalo, trochu to ťuklo o zem a vypálil hore .
Klesanie pod uhlom vyrovnávam 3-4 m nad zemou, samozrejme omnoho pomalšie ako som išiel teraz a nebol problém .
Mám dojem že som to teraz trochu prehnal , polystyrénová obruč bola dolámaná, dokonca som ulomil stredné rameno pri motore na jednom z org. oblúkov .
Je to opravené, dávam foto .
Přílohy
08282013337.jpg
tomi79rv

#514 Příspěvek od tomi79rv »

salamander: mate to pekne spravene, dokonca dvoj-ochrana pre phantoma a hlavne pre vrtule ;) ked pofukuje vietor, do tohto sa ale uz viac vie opriet. nemate s tym problem?

to klesanie asi fakt da zabrat najviac copteru. bez gimbalu su hlavne nepouzitelne zabery z kamery. ked mam poriadnu vysku a uz mam len malicky bod na oblohe, uberiem plyn pre klesanie ale nejako sa mi ani nezda, ze vobec klesa. znizim este plyn a potom ked uz jasne ide dole, tak zrazu len to vidno ako rozhadzane ide dole a to uz zase si uvedomim ako je to prudke... po skusenostiach to rychlejsie klesanie tiez radsej riesim s pohybom do nejakej strany, je to ovela hladsie.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
salamander

#515 Příspěvek od salamander »

Skúšal som lietať aj vo vetre , dá sa, ale stroj musí zabojovať, behom pár sekúnd mám polystyrénovú ochranu dole a lietam s tou orig. ochranou, tá kladie omnoho menší odpor.
Zachránilo mi to už dosť vrtúľ , toto je druhá a už bola dolámaná, ta prvá bola 3x tak išla do výslužby , je to lepšie ako rozbiť stroj .
Perfektne to vidieť na väčšiu diaľku pri fotení a filmovaný , video je bez chvenia aj fotky ujdu .
Občas sa večer zahrám na UFO, ale to funguje iba prvý krát .
gardenroute

Letová data z iOSD Mark II do Google map - vizualizace letu

#516 Příspěvek od gardenroute »

Letová data z iOSD Mark II do Google map - vizualizace letu

Tak jsem se dostal jiz trochu dale s vyhodnocovanim dat z me "cerne skrinky", tzn. letove telemetrie meho OSD systemu (iOSD Mk II, umi to stejne, mozna i lepe i FBOSD Ghost, ktery je stale na prodej).

Zatim mohu data interpretovat v Google mapach, napr. takto (to je trasa letu s vyskou):
fly091.jpg

Dale take pracuji na tom, abych data dostal i do ziveho videa, napr. pomoci SW DashaWare. Zatim ale mam problemy s rozlousknutim DJI DAT souboru, ktery neni bezny textovy, ale nejaky binarni...
Crempa

#517 Příspěvek od Crempa »

Ahoj, zajimave, je tam ulozena i orientace, takze ti to google earth muze proletet z pohledu prvni osoby? Neco podobneho si generuju z APM logu, ale bez te orientace, takze to neni ono...
ice.win

#518 Příspěvek od ice.win »

cus jeste vaham mezi F450 a phantomem co mi doporucite? Diky
ice.win

#519 Příspěvek od ice.win »

a jeste jeden dotaz zavazuju gopro HD3 BE ale potreboval bych delat i nejake fotky jak dobre foti? popripade zda se udelat z videa nejaka kvalitni fotka? diky
JosefSvejk

#520 Příspěvek od JosefSvejk »

Tyhle kamery fotky všeobecně nic moc (ve srovnání s foťákem). Pouze za určitých ideálních podmínek jsou dívatelné. Ale na rajče nebo fejsbůk to asi stačit bude. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ice.win

#521 Příspěvek od ice.win »

a da se namontovat na phanoma neco jineho, viel jsem nejake drzaky na sony nex 5/6/7 ale ty jsou za milion :-(
Marek_Km

#522 Příspěvek od Marek_Km »

Tak hlavní výhodou Phantoma je malá velikost a tím, že se asi i dost prodává, tak i dost dílů, které se objevují postupně - např. držák na použití dvou baterek současně, chrániče vrtulí, různé gimbaly, antivibrační desky... Sice díly nejsou nejlevnější, ale zas to lítá přímo z krabice, kdežto jiné koptéry musíš složit a zprovoznit. Možná jedinou menší nevýhodou může být pro točení kamerou právě ta malá velikost, protože čím větší a těžší koptéra, tím by měla být stabilnější, ale samozřejmě záleží i na samotném složení hardware a řídícího software. Jinak pokud chceš investovat, meze se nekladou a třeba ten Zenmuse gimbal dokáže skoro nemožné věci.
Kovboj

#523 Příspěvek od Kovboj »

ice.win píše:cus jeste vaham mezi F450 a phantomem co mi doporucite? Diky

Chceš nabít baterky a jít letět? Kup Phantoma. Chceš si to poskládat sám, máš už vysílačku, baterky a nabíječ? Kup F450.
Jinak pokud uvažuješ o hotovém setu tak možná ještě chvilku počkej, nový Blade 350 QX by možná mohl být "Phantom killer" ;-)
gardenroute

#524 Příspěvek od gardenroute »

To by mohla byt i Valkyra, ale oboji jsou asi jen klony Ptaaka, ale s jakou ridici jednotkou - autopilotem, coz je asi zasadni?
Videl jsem nejaka videa s oboji, ale to je stale nejasne, ackoliv treba Valkyra ve FailSafe rezimu pristala sama ukazkove jako s NAZOu...
Phantom je samozrejme drahy (a to i v zakladni variante z obchodu bez niceho dalsiho), ale ma dulezite komponenty kvalitni a spickove, napr. NAZA M.
A i u Phantoma se muzes pozdeji vyradit v jeho "modovani" a zmenach, coz vim z vlastni zkusenosti, ale vyhoda zasadni, ze to lita takrka z krabice.
michal78

#525 Příspěvek od michal78 »

Když letím z Phantomem vpřed, tak občas jako by se mírně natáčí vlevo-vpravo (jak kdybych bral mírně za směrovku). Když se dívám na videa YT, tak obraz je krásně plynulý, bez nějakých cukání. Mám namontován gimbal od tarotu a je to super ustabilizované, jen ten mini pohyb vlevo-vpravo... Co je potřeba nastavit, zvýšit nějaký zisk?
Mám upgrade na 3.16

Tady je video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=glkoRtJt6j8[/youtube]
Díky.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“