gardenroute píše:- muzes si poridit i nejaky tester baterii (pohledej v tomto vlaknu), ktery funguje i jako hlidac napajeni s nejakou akustickou signalizaci, kterou si muzes nechat opet pres FPV prenaset do sluchatka (moje FPV prenasi jak video, tak audio)
Vřele doporučuju akustický pípák, ale musí mít nastavitelný limit pípání (osobně používám 3,65V). Je to laciná a hlavně úplně nezávislá, alternativní cesta přenosu, která je 100% spolehlivá (pokud teda netočíš závody motorek nebo tak něco).
Přenos přes FPV/OSD je fajnová věc, ale
- ať chceš nebo ne, prostě čas od času vypadne a najednou nemáš nic;
- pokud to máš bez přenosu akustiky, na OSD na to můžeš koukat, ale nevšimnut si (úplně hravě - řešíš jiné věci a soustředíš se na ně);
- ne vždycky lítáš s FPV a je dobře mít připravenou alternativu.
A navíc se utěšuju tím, že až mi pták jednou uletí, pípák začně dříve nebo později pípat, což taky nemusí být k zahození...
Diody na ptákovi jsou hezká věc, pokud člověk lítá kolem hlavy, na větší dálku se mi jeví dost nepoužitelně a nespolehlivě. Navíc pták měří celkové napětí a nepozná třeba odešlý článek - ze začátku je všechno OK, ale pak to jde najednou během pár vteřin do kopru.