Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

#31 Příspěvek od Nakadah »

Je az s podivem, kde vsude najdu lidi, ze kterych doslova tece zloba a nenavist. Pes je selma a korist ktera prcha nebo poletuje musi byt ulovena, je to jeho prirozenost. Na prochazkach s autem prohanim mistni psy, nekteri ho lovi a behaji za nim jako splaseni, jini se ho boji.

Kdyby me takhle blokoval neci pes, posadil bych to nad hlavu tomu "panovi" se slovy bud to chytis do ruky a nebo si chytis sveho psa.

Travici zvirat jsou dusevni mrzaci, bez ucty k zivotu. Uz jen za tyhle myslenky bych jim naplival do tvare. Ti nejdrsnejsi jeste maji doma stare zasoby karbofuranu...coz je stejna sracka jako nervove bojove plyny na organofosfatove bazi. A kazdy rok na tyhle jedy pojdou psi, kocky, dravi ptaci...dokud to asi nezabije male decko tak se nic nestane.

Nak
JosefSvejk

#32 Příspěvek od JosefSvejk »

Jo, jo, evidentně se tu sešlo pár milovníků zvířat.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od František Koudelka »

Ano, to je o jeho panovi, ten pes by mel poslechnout a v hodne ripadech jsem to tak videl, pes bezel k modelu, ale jak na nej nekdo zarval tak uz dal pokoj a kdyz sme u teh pravniku, co je horsi, provozovat letani s heli, sice na verejnem miste, ale ja kdyz odstartoval, nikdo tam nebyl a heli mam ja pod kontrolou a nebo pes, ktery beha sem a tam, bez kosiku, viditelne pod kontrolu neni, nejde o heli, klidne muze vbehnout mezi deti a tak....
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
robotmz

#34 Příspěvek od robotmz »

.....................
Naposledy upravil(a) robotmz dne úte 27.08.2013 6:11, celkem upraveno 1 x.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od chastra »

Aby to nebylo tak růžoví, tak já cizí psy nemám moc v lásce. Že ser@u mi nevadí. Vina líného pánečka. Vadí mi jejich nevychovanost. Osobně sem měl zakouslého vlčáka v rameni, prokouslé zápěstí od nějakého cizího vořecha, prokouslej kotník od jezevčíka, kterýmu sem později šláp na hlavu, když se pokoušel o totéž ještě jednou.
Sám mám dva gaučáky a mám je moc rád. Sou vycvičený a choději stejně trénovat na cvičák. U ostatních sem byl v blbou dobu na blbém místě. Na vlastní oči sem viděl jak sestře prokousl rotvajler stehno, takže v tom jenom debilní pánečkové nejsou!!!!
Nehrajte si na humanisty. Každý má v paneláku nástrahy na potkany!
Naposledy upravil(a) chastra dne pon 26.08.2013 21:48, celkem upraveno 1 x.
JosefSvejk

#36 Příspěvek od JosefSvejk »

Možná bys neměl chodit na tak blbí místa. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Lada1

#37 Příspěvek od Lada1 »

V Ostrave na celem jejim uzemi plati povinnost vest psa na voditku - vyjma ve vyhlasce vyjmenovanych prostranstvi, ktera navic museji byt oznacena na miste cedulkou o moznosti volneho pohybu psu. Pokuta je za to az 30tis Kc.
Presto mam podobne zkusenosti jak nekteri tady...
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Woita
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Woita »

Lubosh píše:S Minititanem běžně startuji i přistávám do ruky...

Právě to jsem zrovna chtěl napsat, jestli by se s helinou dalo přistát do ruky. Já to teda neumím, jsem rád když jí posadím na zem, ale člověk který zvládá let na zádech, autorotaci,... (což Fr. Koudelka zjevně je) by to určitě dal. S copterou to není problém, když je moc vysoká tráva, tak přistávám do ruky.

Jinak se psama na letišti mám taky zkušenost (ne moc legrační), ty letadla je holt docela vábí - a myslím že hlavně ten zvuk.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pkotatko »

Ze psi poslouchaji jen jediny prikaz a to "delej si co chces" je znama vec. To ze je panicek obcas debil je druha znama vec. Ale s heli proste nema nikdo co litat mimo modelarske letiste. To je treti vec.
Pokud je pes na modelarskem letisti, tak si to hodne razne a rychle vyridim s panickem. Tam proste pes nema co delat. A uz rozhodne ne volne behajici. Pokud ja litam mimo letiste, riskuji takoveto prihody a riskuji i to ze stejne razne a rychle vyresi nekdo me.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
kolaCZek

#40 Příspěvek od kolaCZek »

Tak mne napada...
V ranci krajni nouze je mozne i nekontrolovaneho psa bez voditka zabit, pokud jeho zabiti zpusobi mensi skodu, nez by mohl zpusobit on na heline. :twisted:

EDIT:
Jeste si dovolim definici krajni nouze:
1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému trestním zákonem, není trestným činem.
2) Nejde o krajní nouzi, jestliže bylo možno toto nebezpečí za daných okolností odvrátit jinak anebo způsobený následek je zřejmě stejně závažný nebo ještě závažnější než ten, který hrozil, anebo byl ten, komu nebezpečí hrozilo, povinen je snášet.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Dzarin

#41 Příspěvek od Dzarin »

kolaCZek píše:Tak mne napada...
V ranci krajni nouze je mozne i nekontrolovaneho psa bez voditka zabit, pokud jeho zabiti zpusobi mensi skodu, nez by mohl zpusobit on na heline. :twisted:

No jo, ale je ti jasné, že pokud někomu rozsekáš pséka, tak budeš někde ve zprávách, takovou publicitu bych asi nechtěl :-( Jinak těchto situací se dost děsím, ty zvířata za to nemůžou, ale majitelé sou idioti, ani člověk nemusí mít heli a potkává blbce s volně pobíhajícími vlčáky, rotvajlery atd...
Naposledy upravil(a) Dzarin dne úte 27.08.2013 23:37, celkem upraveno 1 x.
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
Dzarin

#42 Příspěvek od Dzarin »

Nakadah píše:Je az s podivem, kde vsude najdu lidi, ze kterych doslova tece zloba a nenavist. Pes je selma a korist ktera prcha nebo poletuje musi byt ulovena, je to jeho prirozenost. Na prochazkach s autem prohanim mistni psy, nekteri ho lovi a behaji za nim jako splaseni, jini se ho boji.

Kdyby me takhle blokoval neci pes, posadil bych to nad hlavu tomu "panovi" se slovy bud to chytis do ruky a nebo si chytis sveho psa.

Travici zvirat jsou dusevni mrzaci, bez ucty k zivotu. Uz jen za tyhle myslenky bych jim naplival do tvare. Ti nejdrsnejsi jeste maji doma stare zasoby karbofuranu...coz je stejna sracka jako nervove bojove plyny na organofosfatove bazi. A kazdy rok na tyhle jedy pojdou psi, kocky, dravi ptaci...dokud to asi nezabije male decko tak se nic nestane.

Nak

přesně, s tímhle naprostý souhlas
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od František Koudelka »

Tak na zadech akorat visim a autorotaci sem zatim trenoval jen jednou kdyz mi za letu klesnul vykon motoru, spatne nabita baterie, ale do ruky bych si to fakt netroufnul, obema rukama drzim kniple, to bych musel do levacky jedine, abych drzel cykliku pod kontrolou a pak tuknout pravou autorotaci a to jeste nevim jestli by mi nevypadla pri tom vysilacky z ruky :lol: a nedostal sem nakonec nafackovano ja a pes z toho nemel prdel :D
Zba
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Zba »

František Koudelka píše:Tak na zadech akorat visim a autorotaci sem zatim trenoval jen jednou kdyz mi za letu klesnul vykon motoru, spatne nabita baterie, ale do ruky bych si to fakt netroufnul, obema rukama drzim kniple, to bych musel do levacky jedine, abych drzel cykliku pod kontrolou a pak tuknout pravou autorotaci a to jeste nevim jestli by mi nevypadla pri tom vysilacky z ruky :lol: a nedostal sem nakonec nafackovano ja a pes z toho nemel prdel :D

Ja si to tedy taky neumim predstavit.Pokud ma heli 3G system, tak asi ano, protoze stoji na miste jak pribita, kdyz je serizena.Ale s moji rozlitanou padlovou 450kou bych se o to fakt nepokousel.Navic bych musel mit vysilacku asi fakt v pultu nebo na klicence.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od František Koudelka »

Do ruky to nedam, 450 urcite ne, samo to nevisi, vysilacku obcas drzim v ruce, obcas ji mam na popruhu, ale i tak DX7 i na tom popruhu moc stabilni neni, fakt po pravde si to nedokazu predstavit, tak mxpc, to bych dal :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“