Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

#16 Příspěvek od František Koudelka »

do ruky to bych si nelajznul :) , to radsi do toho krovi :D , ono ja nemel moc na vybre, kdyby to trefil ten pes tak bylo s nejvetsi pravdepodobnosti jak po vrtulniku tak i pes by mel zazitek
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ddano007 »

Mnooo, raz som na 250ke zlikvidoval podvozok, ale pretoze som sikovny a mudry :mrgreen: - sak je to len 250ka - a este som mal baterky, tak som startoval z ruky a pristaval po T&H do vysokej buriny. Pri tretom starte sa mi urval jeden list a ten druhy zabrzdil na mojom ukazovaku. Ako mi par dni vyzeral ukazovak radsej nekomentujem, ale skusat to iste so 450kou ani nahodou, to ju radsej rozbijem :(
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od František Koudelka »

Tak nejak, ja sem si taky rikal, jeste ze mam zrovna 450, s petikilem teda nevim, tam uz je oprava drazzi, tady by me to tolik nestalo, tak rikam nez problem se psem nebo s jeho majitelkou, radsi krovi, ale dopadlo to nakonec dobre :)
dudaj

#19 Příspěvek od dudaj »

Asi bych dal ve dvou metrech autorotaci a přistál. Energie se spotřebuje a psovi by 400 stovka pak už nic neudělala. Navíc zvířata mají dost rychlé reakce
a přesto že jsou kaskadéři a jdou na doraz, tak včas uhnou. Létám na zahradě a předchozí fenka Novofudlandskýho psa byla po modelech úplně šílená.
Nikdy se nic nestalo, akorát jednou jí to šmrnclo, ale ani helině ani jí se nic nestalo.
ciko7

#20 Příspěvek od ciko7 »

Přidám tedy taky svou historku se psem.
Bylo to z jara, kdy na letišti bylo ještě bahno a zbytky sněhu. Takže jsem hledal vhodné místo pro takové malé lítání s Rexem 700E. Našel jsem jedno na okraji města, celkem mimo obydlí. Tak jsem vyletěl s rexíkem, lítám si a najednou ke mě běží vlčák. Mám z těch tvorů docela respekt, takže taky hned koukám , kde je majitel. Nikde nikdo, čas dochází,heli ve vzduchu a pes čekající na kořist. Taky jsem se ho snažil odehnat, ale snaha marná. Konečně se ukázal majitel psa,ale zůstal stát cca 100m ode mě a něco hudroval. Tak jsem na něj začal volat, ať si psa stáhne, že jinak dostane listem přes čenich v tom lepším případě. Už jsem i zvažoval možnost sednout s rexem na střechu auta. Po chvíli si tedy majitel psa zavolal a já s ním sednul. Rychle sbalil a šup do auta. Jenže ten chlapík se na mě osočil, že tam s tím dělám kravál a bla bla bla.... Tak jsem se s ním začal dohadovat, že na opuštěném místě asi těžko budu někoho rušit, načež na mně vyběhl s tím , že v tom roští, které bylo opodál jsou lesní zvířata. Tak jsem si zdvořile poklepal na čelo a pomyslel jsem si svoje. Nicméně když jsem mu sdělil, že může být rád, že na něj nezavolám měšťáky kvůli jeho psovi,který mě ohrožoval a při vyčíslení možné škody, kterou mi tím mohl způsobit, tak chlapík pochopil , že tudy cesta nepovede a raději se zdekoval.
Každopádně jde o nemilou příhodu, jelikož člověk nikdy neví, jak se pes zachová.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od František Koudelka »

Da metry ten pes v pohode vyskocil, porad to chtel chytnout za lyziny, myslim ze by po tom skocil, jeste kdyz by to bylo ve vzduchu, s tim se proste nedalo ani klesnout, ja videl ze to je niz tak skakal, taky nebyl zrovna nejmensi :)
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od František Koudelka »

ciko7, neco podobneho, nevim jak by se to resilo kdyby doslo ke zraneni toho psa, kdo by mel pravdu, ...kdo by byl ten poskozeny...mel sem strach, abych to nakonec neodnesl ja...presto ze pes nebyl na voditku, ani nemel kosik
ciko7

#23 Příspěvek od ciko7 »

ten vlčák taky bez vodítka a bez košíku. pokud bych jeho vinou utrpěl jakoukoliv škodu na zdraví , či helině, okamžitě bych to řešil právní cestou. A jsem si jist, že bych spor vyhrál
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Arcicorsa »

450 se dá bez problémů odchytávat když visí :wink: .. Už párkrát se to nacvičovalo když zůstala baterka viset z heliny na kablíkách :lol: a jeden kolega u nás na letišti to praktikuje jen tak ze cviku :twisted: , prsty má ZATÍM všechny.. No jinak psi mi zrovna nevadí ale je pravda že jsem toto nikdy řešit nemusel ovšem že bych kvůli psu chtěl zničit heli tak to asi ne a radši bych zničil psa (i když heli by asi tak jako tak dopadla špatně), popřípadě mě teď napadlo že stejně jezdím létat autem tak sednout na střechu :wink: a doufat že tam nevyskočí 8) .. PS: ohledně práva souhlasím s ciko7 ...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Kovboj

#25 Příspěvek od Kovboj »

ciko7 píše:ten vlčák taky bez vodítka a bez košíku. pokud bych jeho vinou utrpěl jakoukoliv škodu na zdraví , či helině, okamžitě bych to řešil právní cestou. A jsem si jist, že bych spor vyhrál

... pokud by ten druhý neměl lepšího právníka který by přišel s myšlenkou, že jsi provozoval nebezpečnou činnost na volně přístupném prostranství a dopustil ses tak obecného ohrožení.
corona

Před měsícem jsem to taky řešil....

#26 Příspěvek od corona »

Asi před měsícem jsem poletoval za ranního bezvětří v opuštěný ohradě bývalé místní manufaktury.
Blížícího se psáře a ke mně startujícího psíka jsem si všiml na 30-40 metrů, takže jsem to posadil včas.
Přiběhnuvší čoklík dostal jen dotáčejícím se rotorem už při malé rychlosti, je to jen hračka s průměrem 520 mm, takže bez následků.
Majitele jsem upozornil, ať ho v podobných případech nepouští. Nepochopil, ani když jsem mu vysvětlil, že některý tyhle hračky jen o málo větší než moje i zabíjí.
Ještě se tomu chechtal.... :roll:
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od shrubber »

Nedalo by se jít do autorotace a pak to podržet ve dvou metrech, aby to keclo na zem už jen s dobíhajícími listy?
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
nixx

Re: Nebezpečné situace a jejich řešení

#28 Příspěvek od nixx »

IgorGSM píše:...poslednu vec co by videl by bol v nom zaseknuty rotorovy list. Radsej budem utierat psiu krv z listov ako hlinu.
...neznasam psov, skarede sproste smradlave a vsade seruce. Kumatox na nich.

Buckeye-Blitz píše:Kumatox je hodně slabý čajíček. Je to v podstatě slabý heparin, který ředí krev a stačí sotva na potkany a krysy. Chtěl jsem tím zlikvidovat toulavé kocoury, co mi trvale značkovali barák páchnoucí močí a nic. Nakonec jsem se dověděl od prodavače, že jsem těm kocourům Kumatoxem pročistil krevní řečiště a utužil jejich zdraví. Tak bylo potřeba radikálnější řešení 8)

robotmz píše:Na kočky som počul že treba dať acylpyrín do mlieka, či to funguje to neviem.

To si snad děláte srandu!? 8O :evil:
Zodpovědnost je na majiteli, to zvíře za nic nemůže.
Já myslel, že tohoto chování jsou schopní jenom zapšklí zhrzení důchodci na sídlištích... Jak vás sakra může vůbec napadnout trávit zvířata?
Blade 120 SR, Spektrum DX6i Mode 1
ciko7

#29 Příspěvek od ciko7 »

Kovboj píše:
... pokud by ten druhý neměl lepšího právníka který by přišel s myšlenkou, že jsi provozoval nebezpečnou činnost na volně přístupném prostranství a dopustil ses tak obecného ohrožení.

To si nemyslím, v té chvíli jsem nikoho neohrožoval, byl jsem mino zastavěnou oblast a navíc u nás k tomu nejsou dána jasná pravidla, kde mohu a nemohu s heli létat. Zatím je to jen o zodpovědnosti pilota, jelikož víš, co taková heli dokáže udělat.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Dejfak »

Mám také příhodu, ale s F3k
Hodím to, a v tom za mnou dobrman.
Štěká jak pominutý a běhá za letadlem.
Majitelka úpně v pohodě, nic neřešila.
Tak říkám že ještě tak 15sec a budu dole.
A ona že mne přejde a pes půjde za ní.
No nešel! Když jsem šel na přistání tak za tím běžel a štěkal.
Říkám si, no to je konec.
Po dosednutí se pes zastavil tak 10cm od letadla a hrozně na něj štěkal. Po dalších 15sec štěkání nic. Prostě se otočil a odešel.
Majitelka už někde za kopcem 8O
No tak jsem měl éro akorát poslintané :lol:
Ale jak šlo na přistání, tak jsem se s ním loučil, naštěstí to dobře dopadlo. Tam byla ta bezmoc že. Nemůžu přidat a odletět. A foukal dost vítr a letadlo mi poodnes, taže do ruky to taky nešlo.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“