Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

#1 Příspěvek od František Koudelka »

K zalozeni tohohle vlakna me primela prihoda ktera se stala pred chvili, pokud jiz nejake takove vlakno je, omlouvam se a pripisi prihodu tam, mozna by tohle vlakno mohlo pomoci svymi informacemi co vse se muze stat a jak pripadne situaci vyresit

heli 450

Visel jsem na zadech, nikde nikdo, zadny vitr, pohoda :D , najednou pribehnul pes a okamzite skocil po heli, ustrelil sem teda nahoru, obratil heli normalne, trochu klesnul, ale pes vyslovene cekal az to spadne, jak sem klesnul niz okamzite skakal a nikde nikdo, zdany clovek, tak sem poletoval ze strany na stranu, pes usilovne behal za vrtulnikem, pomalu dochazel cas a bylo mi jane ze kdyz to nevyresim ted, vyresi se to za par minut samo :? Rval sem na neho, cesky anglicky, nic, pak konecne slysim nekoho ze zadu, ale ani snaha majitelky nepomahala pes proste se od vrtulniku nehnul, bylo mi jane ze kdyz pristanu pes dostane zasah rotorem, nebo po tom skoci driv nez stihnu pristat, zenska rekla at zustanu na jednom miste ze toho psa da na voditko, ale jak se k nemu priblizila, asi mu to bylo jasny a okamzite zdrhal a neustale sledoval vrtulnik, posunul sem se teda kousek ke stromum, ze kdyz tak cvaknu autorotaci a pichnu to nekam do koruny stromu, do nejake rozumne vysky :D uz sem byl asi dve a pul minuty pres letovy cas, pes samozrejme sedel pod vrtulnikem, zarval sem jeste asi trikrat, pes se nakonec otocil a odbehl, tak sem teda nevahal, prudce, dosel vypnul a otocil se a pes uz byl na voditku :)

jaky je vas nazor, mel sem jit hned do toho stromu a nebo sem udelal spravne, byl sem asi tri, mozna ctyri metry od heli, rikal sem kdyby nahodou ten pes bezel zpet tak bych jen strhnul cykliku na stranu a uz by pribehl k rozbite a netocici se heli :) o heli mi v tu chvili uz neslo, ta se opravi, nechtel jsem zranit toho psa :)
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
hates

Re: Nebezpečné situace a jejich řešení

#2 Příspěvek od hates »

a co se pote spise priblizit k te panicce na bezpecnou vzdalenost a rict ji ze toto nemusi pro psa vubec dopadnout dobre :-D samo ze heli mit zavisenou nejak at ji panicka vidi a neni od ni nejak silene daleko. Ted jsem mel takovou lahudku ale s volne pobihajici kockou. Narozdil od tebe kdyz jsem se priblizik bliz ke kocce tak pelasila pryc.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od František Koudelka »

Vsak ja sem ji rikal ze jestli po tom chnapne tak ze to pro nej nebude idealni a ze baterka uz dlouho nevydrzi, ale proste poslusnost zadna, ona na nej rvala taky, ale pes nic, majitelka viditelne problem chapala dobre, ale pes ne :D , rikal sem si proste ze pri nejhorsim rotorem do krovi, bud to zustane tam a nebo to spadne na zem a to uz pes pribehne k netocici se heli, ale jak se povedlo ho odehnat tak sem toho proste vyuzil a hned s tim na zem a okem koukal jestli nahodou nebezi zpet, kdyb jo tak bych asi strhul na bok tu cykliku, prevratilo by se to, a myslim ze by se asi lekl a uz k tomu ani nesel a nebo uz zase by dobehl k netocici se heli....No sem teda rad ze je to za mnou :) litam na tom miste dlouho, pres tri roky, ale takovej vytrvalej pes, to sem teda nezazil :) baterka mela po pripojeni na nabijecku 3.68V na clanek, normalne mam asi 3.79V drzel sem to ve vzduchu asi 12minut, normalne litam 8.5 :)
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kouba159 »

To je tak spousta lidí si pořídí psa. Samozřejmě jim nikdo nebude říkat že má být na vodítku. Oni přeci můžou všechno.
Pak když dojde k takovéto situaci tak jsou vykulení jak blázen. No a když takovej pes zblbne a někoho pokouše tak se nestačí divit.
Mně osobně by hodně mrzelo rozbít si vrtulník kvůli náně která si hraje na chovatele psů a ani si pro něho neumí dojít.
Měl jsem v rodině hodně psů. Nikdy bych si netroufl vzít psa bez vodítka třeba na zahrádku do hospody, nebo na dětské hřiště.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
IgorGSM

#5 Příspěvek od IgorGSM »

Tak nastastie sa mi nic podobne nestalo, mna len sem tam okoloiduci otravuju s otazkami ale keby sa mi to stalo s coklom a ten cokel by bol tak blby ze by nahanal heli tak poslednu vec co by videl by bol v nom zaseknuty rotorovy list. Radsej budem utierat psiu krv z listov ako hlinu.

...neznasam psov, skarede sproste smradlave a vsade seruce. Kumatox na nich.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: Nebezpečné situace s heli a jejich řešení

#6 Příspěvek od googie »

Čo je Kumatox?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
IgorGSM

#7 Příspěvek od IgorGSM »

googie píše:Čo je Kumatox?

Jed na potkanov :mrgreen:
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
raging

#8 Příspěvek od raging »

Stopro s tebou souhlasím,až na ten Kumatox,ten by spíš měli užívat nezoodpovědní majitelé psů :!: Psi jsou na letišti pohroma;mám s nimi pár zkušeností z dřívějška,ještě z velkého létání :evil:
Koudelka:měls ho trošku jebnout,on už by si to zapamatoval a příště se heli obloukem vyhnul!
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od František Koudelka »

No to je prave ono, zenska nastesi byla rozumna, ale pes moc respekt nemel, taky sem to mohl jeste schytat ze tam nemam co delat a ze ohrozuju psy :( , jenze, to misto neni urceno ani pro psy, ani pro modelare, proste je to verejne misto, na cedulich je ale jasne napsano psy tam muzou, ale pod kontrolou...ale kdyby to ten pes chytil rotorem jak by se to resilo, to radsi rozflakam vrtulnik :) chodime tam letat tri, ja a jeste dva anglicani, vetsinou tam nikdo neni, nebo jde nekdo se psem, nebo tam hraji fotbal a ruzne hry, kdyz je tam hodne lidi, neletame, nikdy neletam nad lidmi, kdyz uz se nejaky pes o vrtulnik zajima tak vetsinou ho majitel okrikne a pes da hned pokoj, tady to tak proste nebylo, psa nic nez vrtulnik nezajimalo :(
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od František Koudelka »

raging píše:Stopro s tebou souhlasím,až na ten Kumatox,ten by spíš měli užívat nezoodpovědní majitelé psů :!: Psi jsou na letišti pohroma;mám s nimi pár zkušeností z dřívějška,ještě z velkého létání :evil:
Koudelka:měls ho trošku jebnout,on už by si to zapamatoval a příště se heli obloukem vyhnul!

No jo, prave to je ono, misto kde sem letal, neni ani pro modely, ani pro psy, ani nijak blize specifikovano pro co vlastne, proste verejne hriste....kdyby to ten pes schytal tak co pak :?

PSza 14dni jedu do CR, tak bych urcite rad prohnal rexe 500, rad bych se za vama zastavil, ale casu mam vzdy malo, na bouzov mozna budeme mit cestu :) letu zdar, Jirka
Buckeye-Blitz

#11 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Kumatox je hodně slabý čajíček. Je to v podstatě slabý heparin, který ředí krev a stačí sotva na potkany a krysy. Chtěl jsem tím zlikvidovat toulavé kocoury, co mi trvale značkovali barák páchnoucí močí a nic. Nakonec jsem se dověděl od prodavače, že jsem těm kocourům Kumatoxem pročistil krevní řečiště a utužil jejich zdraví. Tak bylo potřeba radikálnější řešení 8)
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
robotmz

#12 Příspěvek od robotmz »

Na kočky som počul že treba dať acylpyrín do mlieka, či to funguje to neviem.
Zba
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zba »

Už jsem tu jednou mojí story psal, tak to jenom zkopíruju:
Občas při létání na louce přijde paní s jezevčíkem a ten mi běhá za letadly. Posledně, když jsem jí s pejskem viděl , lítal jsem se 450kou. Zatím nelítám akrobacii, jen tak poletuji cca 5-10m nad zemí.Pejsek samozřejmě jako splašený lítal za vrtulníkem až po dobu,kdy mi začaly pípat stopky, že bych měl jít na přistání. Říkám tedy paní: Mohla by jste si jí chytit?Potřebuji přistát. Odpověď paní : To je dobrý, ona tomu nic neudělá :-D.
No nakonec pejska chytla, já přistál a pejsek si to mohl konečně prohlédnout zblízka .

Ještě , že pejsek poslouchal. Pak mám ještě zážitek s větším psem, s obrovským nasr... boxerem :
Lítám si takhle jednou v zimě na louce s eppčkem a cca 100m ode mě se snaží chlap cvičit takovýho obrovskýho boxera, pitbulla, nebo jak se to jmenuje. Každopádně šel z něj strach, na obzoru vypadal jako kůň :-D . A najednou se pes rozeběhl proti mě, já letadlo ve vzduchu, tak jsem jenom stáhl půlky a čekal, co se stane. Jeho majitel, od pohledu příjemný chlapík (ironie), na něj začal řvát (hlavně sprostě), ale pes neposlouchal. No zastavil se u mě a jenom štěkal, už mi bylo jasné, že mi nic neudělá, ale strach jsem měl pořád. Majitel si pro něj došel, vzal ho, kolenem ho přitlačil k zemi a dal mu pár ran pěstí do čumáku. Fakt na kulku takový majitel. Jestli si psa neumí vycvičit, tak by si ho neměl pořizovat. Já jsem jenom koukal a myslel si, že ve skutečnosti je pes chudák a majitel ču....
chastra
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od chastra »

Měl jsi zaujmout ofenzivní postoj a trochu toho chlupáče počechrat. Když by došlo na lámání chleba tak by si to rozmyslel až by proti němu ta bzučící věc začala nalítávat. Můj pes strašně rád honí miniswifta, ale když na něj začnu nalítávat, tak si to rychle rozmyslí :-D Většinou je pejsek dobře vyvenčen a já pilotně uspokojen. 20 min letu a je doma klid :-D
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lubosh »

S Minititanem běžně startuji i přistávám do ruky, hlavně v zimě na horách když jsou všude závěje:-)
Nebo když pod ním nosím kameru...
Ale určitě to nikomu nedoporučuji, jen pro info, že to jde v krizovce třeba se psem, možná.
http://luboshort.cz/pages/minititan/obrazky/IMG_5013.jpg
http://luboshort.cz/pages/minititan/obrazky/IMG_5018.jpg
http://luboshort.cz/pages/minititan/obrazky/IMG_5005.jpg
Luboš
www.3dprintedtanks.com
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“