DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#482 Příspěvek od gardenroute »

Jezisi, debilni Seznam, je to fake jako prase, staci si to prohlednout zpomalene... :?
Na RC groups se uz jen vsichni smeji, jak to je neumele udelane, hlavne ten zaver, kde je videt, ze to vubec do nich nenarazi, a Seznam si k tomu jeste vymysli takove koxotiny, o tom, kolik a kde mel kdo ran (!)...
Chytry marketing, debilni media, ceska realitka :mrgreen:
Naposledy upravil(a) gardenroute dne ned 18.08.2013 12:20, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#483 Příspěvek od Marek_Km »

Hodil jsem to sem viewtopic.php?f=136&t=45435&start=45
Možná je to fake, ale kdyby do něj narazil stojanem, tak by to tomu mohlo odpovídat. Taky pak přibíhá borec s bílou vysílačkou ala Phantom. To jako že si dal někdo práci a s kamerou v ruce se rozběhnul proti nim a něčím bouchnul do ženicha?
tomi79rv

#484 Příspěvek od tomi79rv »

pridavam video preco mozu byt pruhy v niektorych zaberoch na kamere. ked som dosadol s phantomom bolo evidentne, ze ako sa spomaluju vrtule, tak tie pruhy miznu. treba sa vyvarovat priamemu svetlu prechadzajucemu cez vrtule ktore potom takto rusia objektiv.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Cgv_Iaitp7Q[/youtube]
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

OSD pro Phantoma - FBOSD Ghost

#485 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km

#486 Příspěvek od Marek_Km »

Bral bych, ale teď nemůžu utrácet. :cry:
Dovolil bych si teď udělat rekapitulaci, hodit sem pár postřehů a tak, třeba se někomu budou hodit.
Jak víte, koupil jsem celkem 2 ptáky. Oba nebyli noví, jen zánovní. Hlavní rozdíl byl v tom, že zatímco u toho prvního se muselo čekat kolem dvou minut kvůli warmupu u první baterie po delší přestávce mezi baterkama, tak u druhého tohle NENÍ. Ten první mi zmizel při fail safe s fw 3.12 a toho druhého jsem koupil s tímto fw a ani s jinými ten dlouhý warmup neměl. To byl hlavní rozdíl.
Vysílačka - u toho druhého ptáka měla centrovaný i plynový knipl. Nevím, jestli z výroby, nebo od původního majitele. Fakt jsem myslel, že je to úchylárna a zruším to, ale jaksi jsem si na to velice rychle zvyknul a je to velmi pohodlné, nemusím hledat střed plynu na vis, ale on tam je po puštění kniplu, doporučuju.
Vrtule - menší havárie po pár zapomenutích kontrolovat dotažení vrtulí bez DJI zámku, konkrétně Graupnerů. Doporučuju používat jen s tím zámkem. Je to o několik řádů víc zabezpečené proti protočení a havárce.
Baterky - doporučuju jen podobné velikosti jako origo. Například RAY. Mám i Turnigy, ale jsou o něco malinko delší, tlustší, a mají delší a tlustší silový kabel, takže manipulace a následné zavření dvířek je složitější. Mám 2 ks a z toho u jedné je asi špatný článek, má asi o třetinu menší letový čas a při balancování se nabíječ chová divně. Možná smůla na kus, nevím, každopádně bych si je už minimálně kvůli té komplikaci s velikostí už nekoupil. 4 ks RAY (s jedním mi uletěl ten první pták) jsou naprosto bez problémů (jen se musí dokoupit adaptér konektoru z EH na XH), jako i oba originální aku. Jinak doporučoval bych buď měřič napětí, nebo přímo pípák. Už mám objednaný.
Nabíječ - teď jedu na 2, protože mi zbyl po prvním ptákovi. Jsou slabé, 20W/11.1V=1.8A takže to nabíjí zhruba hodinu. Zatím mi stačí, i když je to nouzovka. Už se mi ale párkrát venku stalo, že i těch 8 baterek bylo málo a ten setový nabíječ nemá vstup 12V, takže doporučuju koupit něco lepšího.
Kromě měřiče napětí (pokud jej ještě nemáte) bych ještě doporučil měřit čas, stačí obyčejný digitální kuchyňský minutér.
Zabezpečení - po reklamaci 2 ks GPS/GSM trackeru už na tento typ zabezpečení kašlu, nicméně doporučuju si jej označit adresou, nebo MINIMÁLNĚ tel. číslem. Nikdy nevíte co se může stát. Taky jsem byl přesvědčený, že se mi nemůže ztratit. No a uletěl. Samozřejmě bez jakéhokoliv označení.
Naza assistant a firmwary - mělo by platit, že čím novější, tím lepší. Bohužel např. 3.16 měla mouchy, tak jsem jako spousta jiných zpět u 3.14 a maximální spokojenost. Složité nastavení tam nejsou, doporučuju ale nastavit zisky (gains) podle doporučených (nebo zkoušet). Pokud se někomu po upgradu fw stane, že má oranžový čtyřblik donekonečna (jednou jsem tak jel lítat a nelítal jsem), tak musí nechat projít pokročilou kalibrací. Pokud má někdo zaseknutý akcelerometr (v asistentovi se nehýbe některá hodnota při pohybu ptákem v kalibraci), doporučuje se něčím měkkým bouchnout buď po jednotce, nebo ptákovi. A taky se myslím má po upgradu zkalibrovat i kniply a přepínače vysílačky. Pak zkontrolovat typ koptéry, případně ostatní funkce.
Snad těchto pár tipů a rad pomůže, pokud někdo tohohle ptáka chce, a nebo jej má krátce a má nějaký problém. :)
gardenroute

#487 Příspěvek od gardenroute »

Hezky a uzitecny souhrn :)

Par poznamek :

- nove Phantomy se jiz dodavaji s centrovanym plynem, je ale na to i DIY postup
- me zrovna RAY (baterie) zradil, kvuli jeho nahlemu poklesu napeti jsem spadl pri prvnim letu se Zenmuse, nastesti to vzala karbonova noha podvozku, nejlepe se stale chova original DJI, mam jeste 4 levne Dualsky od Horejsiho, ty ale nejsou nic moc, jsou ale dost levne, a pro 2 batery mod nebudou spatne (viz dale)
- co jsem instaloval CF vrtule, zjistil jsem, ze se vrtule mene uvolnuji, matky v karbonu asi lepe drzi
- nejaky maly nabijec se vstupem 12V by se me tez hodil, budu potrebovat na africkou expedici, ale mam konvertor 12V/220V, tak to asi obejdu
- tracker - tady spise (jsk jsem psal jiz drive) lepsi pouzit UHF lokator, ktery lze trackovat beznou walkie-talkie, a samozrejme jak pise kolega mit podepsane ero, ja mam podesapne vsechny vrtule zespodu (stridave english a cesky, s prislibem odmeny)
- fw 3.14 - souhlasim, take mam lepsi vysledky

Osobne stale bojuji s letovym casem, se soucasnymi cca 6-6,5 minutami nejsem spokojen (trochu jsem ziskal pouzitim 9kovych vrtuli), a tak jsem objednal specialni karbonovou plosinku pro montaz 2 venkovnich baterii (suplik zustane prazdny, muze do nej prijit elektronika, prip. pro let jen s 1 baterii).
Lide s timto maji casy cca 12-14 minut, coz je uz vyhovujici pro nataceni videa pod FPV rizenim.

Ten Phantom na fotce neni muj - to je z webu prodejce

Obrázek
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 23.08.2013 16:33, celkem upraveno 2 x.
gardenroute

Re: OSD pro Phantoma - FBOSD Ghost

#488 Příspěvek od gardenroute »

Pro Phantomaky a Ptaakisty tady nabizim specialni slevu - info na SZ :D
ice.win

#489 Příspěvek od ice.win »

ahoj lidi potreboval bych trochu poradit. Velmi zvazuju porizeni hantomu tak by me zajimalo co doporucite dokoupit aby ptak byll stabilni, dobre letalala vydrzel letat dele. Nemam zatim zadne zkusenosti toto je prvni ptak diky
tomi79rv

#490 Příspěvek od tomi79rv »

ice.win píše:ahoj lidi potreboval bych trochu poradit. Velmi zvazuju porizeni hantomu tak by me zajimalo co doporucite dokoupit aby ptak byll stabilni, dobre letalala vydrzel letat dele. Nemam zatim zadne zkusenosti toto je prvni ptak diky

phantom je stabilny uz od vyroby. doporucuje sa vyvazovanie vrtul - plus motorov ak sa ti do toho chce...
ak budes lietat s nim bez kamery a podobnych srandiciek, tak vydrzi najdlhsie vo vzduchu. pre dlhsi let, je udajne dobry s dvoma baterkami.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
ice.win

#491 Příspěvek od ice.win »

no nejdrive mam v plasu sikoupit kopteu abych se s ni aspon trochu naucil letat a pak samozrejme kamera ... abych to nerozflakal pri prvnim letu i s kamerou :-)
salamander

#492 Příspěvek od salamander »

Toho učenia lietať s Phantomom veľa nie je . Ak je v GPS ATI tak čaká vo vzduchu na poveli s vysielačky , pri pustení páčok zastane a čaká , treba sa naučiť procedúru pred štartom čiže, chytenie satelitov a s kalibrovanie kompasu a lieta sa .
A tie vrtule je dobre vyvážiť, ja som to urobil hneď pred prvým letom, lietam s GoPročkou a všetko je OK.
Zo setovou baterkou to lieta tak 8min. Záleží koľko sa na ňu naloží.
Treba preštudovať toto vlákno , je tam toho až-až.
gardenroute

#493 Příspěvek od gardenroute »

Urcite par rad i pres to,ze to takrka leta samo :
- nez zvladnu perfektne orientaci (napr. opacne ovladani pri letu zpet), vyhnout se mistum se stromy a pozor na draty (el. vedeni)
- neletat na domy a lidmi, kolem stozaru apod.
- opatrne v silnem vetru
- pozor na prepinace letovych rezimu a IOC, rady se pri manipulaci s Tx nechtene prepnou
- pred kazdym letem utahnout vrtule (!)
- nejakym zpusobem si poresit oznaceni vybitych baterii
atd...
ice.win

#494 Příspěvek od ice.win »

diky za rady ted jeste vybrat nejaky osveceny kram muzete mi nekdo doporucit z vlastni zkusenosti?
Jak poresit vybijeni baterii behem letu - respektive jak zjistim kolim mi zbyva jeste stavy?
gardenroute

#495 Příspěvek od gardenroute »

ice.win píše:diky za rady ted jeste vybrat nejaky osveceny kram muzete mi nekdo doporucit z vlastni zkusenosti?
Jak poresit vybijeni baterii behem letu - respektive jak zjistim kolim mi zbyva jeste stavy
?

Kde koupit - pouzij pana Googleho :)

Monitoring baterii :
- tady mas radu moznosti
- ja pouzivam predevsim digitalni minutky (Electrolux z ElektroWorldu), ktere mam umistene na Tx, a na kterych si vzdy nastavim bezpecny cas doletu, stanoveny na zaklade predchozich letu pro konkretni baterii (mam jich 6), nejlepe s nejakou rezervou pro bezpecny navrat (zalezi jak budes letat, napr. pro FPV jinak, nez pro letani na dohled)
- dale mam v Ptaakovi instalovan DJI iOSD MkII telemetricky a OSD system, ktery me mj. do obrazu (prenaseneho FPV systemem do videobryli nebo monitoru) klicuje i hlavni napeti baterie, takze tady to hlavne hlidam za letu
- muzes si poridit i nejaky tester baterii (pohledej v tomto vlaknu), ktery funguje i jako hlidac napajeni s nejakou akustickou signalizaci, kterou si muzes nechat opet pres FPV prenaset do sluchatka (moje FPV prenasi jak video, tak audio)
- vizualne si hlidat LED na Phantomu

IOSD-main.jpg
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“