DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#466 Příspěvek od gardenroute »

tomi79rv píše:dnes som testoval to vlnenie oproti slnku (9:30). test dopadol tak, ze priame slnecne svetlo je OK! ak sa mierne natocim oproti slnku a slnecne svetlo prechadza cez niektoru z vrtul pred kamerou, tak to zacne vlnit. vybraciami to teda nie je, ani priamym svetlom. treba sa vyvarovat tomuto uhlu, aby vrtule nerusili dopad slnecnych lucov na objektiv :)

Zajimave, samozrejme ze pri pohledu pres vrtule na CMOS se da predpokladat bezny Rolling shutter effect, ale ze by se to takto osklive projevovalo vznikem pruhu ? Podivne, ja to zatim nezaznamenal, a to jsem letal ve vsech dennich dobach...
tomi79rv píše:dalsia vec sa vyriesila s gps trackerom tk102

Ma tento tracker podporu tohoto uzasneho software pro klicovani letove telemetrie do videa ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yAogH5YfeoU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PAOklUKF42k[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#467 Příspěvek od Marek_Km »

tomi79rv píše:...dalsia vec sa vyriesila s gps trackerom tk102. dva kusy som mal doma, ale ani jeden nereagoval na sms prikazy! dodatocne ma zavolal servisny technik, co to prezeral a prisiel nato, ze manual bol napisany este na prvy typ trackeru! samotne prikazy sa inak zadavaju v novsom type...

Na to bych úplně zapomněl. Ten první kus, který jsem měl doma, taky nereagoval na zavolání. Fungovalo tlačítko SOS a poslalo poměrně přesné souřadnice místa (podle GSM, protože jsem jej nedal ani na okno.) Vrátil jsem jej a hned přišel druhý kus. Ten taky nereagoval na zavolání, ale zjistil jsem, že se dalo přes sms jednou funkcí nastavit posílání aktuální pozice. jenže ty chodily strašně nepřesné. Chyba vzdušnou čarou přes 200 až 300 metrů. Přestože jsem zkoušel jej dát na parapet a měl výhled na oblohu, tak přesto nepoužil vyhledání pomocí satelitů (bůhví, jestli to vůbec umí). Tak jsem jej vrátil s tím, že už chci peníze nazpět a čekám, jak ta reklamace dopadne. Už nechci věc, která nefunguje. Sorry za OT.
tomi79rv

#468 Příspěvek od tomi79rv »

gardenroute: neviem ako mas naklonenu kameru, lebo ja ju mam takmer priamo dopredu nastavenu. (zatial som este nepouzil naklonenie kamery pocas letu) ak ju budem mat naklonenu o nieco viac dole, tak to urcite nebude rusit svetlo cez vrtule.

ak ti dobre rozumiem tak preco chces od trackeru tk102 aj take super vecicky? :) ten tracker je len pre pripad straty, aby poslal svoje gps data a nic viac!
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Marek_Km

#469 Příspěvek od Marek_Km »

tomi79rv píše:ak ti dobre rozumiem tak preco chces od trackeru tk102 aj take super vecicky? :) ten tracker je len pre pripad straty, aby poslal svoje gps data a nic viac!

Proč? Protože je i nejen tady, kde jsem to objednával (http://www.eva.cz/zbozi/60283/lokator-t ... -gprs-gps/) jasně uvedeno, že má mít přesnost +-5 metrů. Jestli je to nějaká nepovedená napodobenina, která nefunguje ani na dobré slovo, tak děkuji, nechci. Pokud nefunguje vyhledávání podle GPS, jako že asi nefunguje, tak mi přesnost +-300 metrů (GSM) teda jaksi nevyhovuje. Mimochodem BTS máme na střeše paneláku, takže pokud mi takové chyby háže ve městě, tak bych tipoval kilometrové a více mimo. Takže jsem se jakože měl spokojit s takovou kvalitou?
tomi79rv

#470 Příspěvek od tomi79rv »

Marek_Km: ohladom toho trackeru som pisal odpoved pre gardenroute-a, lebo sa pytal ci dokaze mat take telemetricke udaje. inak s tebou suhlasim, nema vyznam mat ten tracker, ak ti to nedokaze zamerat svoju poziciu na par metrov.

inak este som raz isiel zalietat s phantomom aj cez obed, zase boli pruhy v tom zabere ked sa vrtula prekryvala zo slnkom. ked som pristaval dal som zase ten uhol proti slnku, uz som dosadol a ako vrtule spomalovali, tak to vlnenie zacalo ubudat. ak bude casu, tak to nastrihnem a dam na net. myslim ze toto je uz jasny dokaz toho, ze to robi vrtula...
Naposledy upravil(a) tomi79rv dne pát 16.08.2013 12:28, celkem upraveno 1 x.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Marek_Km

#471 Příspěvek od Marek_Km »

Jaj, sorry. Jinak takovou telemetrii s FPV na výše uvedených videích bych si taky nechal líbit. Jedině se toho maníka přes komentáře Youtube zeptat na konkrétní hardware.
gardenroute

#472 Příspěvek od gardenroute »

Ne, ne, ne chlapci, spatne pochopeno.

- GPS tracker nema nic spolecneho s BTS od GSM operatora

- GPS tracker je jen upraveny GPS prijimac, ktery sva data uklada nekam do sve pameti ci na kartu, a protoze soucasne obsahuje i GSM/GPRS prijimac/vysilac, dokaze odpovedet na SMS vyzvu sveho pana a svou polohu odeslat pres sit GSM/GPRS svemu panovi

- tzn. GPS tracker neslouzi obvykle jen k nouzovemu odeslani sve polohy pomoci SMS ci jinym kanalem, obvykle i obsahuje pamet pro zapis sveho pohybu

- ten mnou uvedeny software Dashware neni nic jineho, nez jakysi video multiplexer, ktery umi "sprahnout" data z pameti nejakeho obecneho GPS trackeru nebo palubni telemetrie (proste neceho, co nekam uklada polohu Ptaaka v souboru se zemepisnymi souradnicemi) a videem z Vasi palubni kamery (musi se to synchronizovat napr. podle casu, nebo zdvihu letadla, to dela prave ten soft atd.)

- vysledek na tech Y.T. videech je vysledek takoveho "sprazeni" Vaseho videa a ulozenych souradnicovych dat (ty vzdy maji record ve tvaru cas, poloha, vyska atd.), ze kterych se mohou interpolovat dalsi data jako je rychlost, vyska atd.

- software umoznuje navrh dashboardu (tj. te palubni desky) pro zobrazeni telemetr. (GPS) dat dle sveho designu, umi vyuzit i Google map, a ve videu pote v realnem case ukazovat i mapu letu

- takto to samozrejme nikdo na svem OSD v realnem case nevidi, je to postprodukcni vec...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 16.08.2013 16:44, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

Mala ukazka jak ve velmi silnem vetru pracuje Zenmuse gimbal

#473 Příspěvek od gardenroute »

Mala ukazka toho, jak ve velmi silnem vetru pracuje brushless gimbal Zenmuse H3-2D na mem Ptaakovi

- palubni HD kamera GP3 BE nastavena do nejsirsiho uhlu pohledu, aby zabrala ramena s vrtulemi a lyziny podvozku pri extremnich uhlech naklonu Ptaaka
- casto je videt, jak Ptaak jde proti extremne silnemu vetru naklonen skoro kolmo (kolmo zvednute lyziny podvozku), gimbal kameru stale drzi, vitr byl tak silny, ze vpred proti nemu misty slo letet jen na plny plyn (!)
- natoceno v nadmorske vysce cca 560 m n/m, velmi silny vitr, zalozni letiste Rovna
- letel jsem jiz na novych 9x4.7 CF vrtulich, co sly tak blbe a dlouho vyvazit (pekna pakarna :( ), zda se ale, ze budou v provozu dobre (tento vikend budu poradne testovat s 3.14 fw) :)

(nezapomente na HD a zvuk, zapomel jsem po upgrade GP3 znovu nastavit, tak je to natoceno ve 4:3 formatu)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2G_4EUy9Sic[/youtube]
Marek_Km

#474 Příspěvek od Marek_Km »

No jóóó. To je pak pěkná prácička s takovým nádobíčkem. Nějak nesleduju, co ostatní gimbaly dokážou, ale tohle je fakt síla. Bodejť ne, za ty prachy. Líbí se mi ta pasáž po 1:45, kde jsi to rozhulákal přízemním letem v té hrůze a kamera je furt v rovině. Fakt mazec. :D
redocet

#475 Příspěvek od redocet »

Ahoj, potřeboval bych poradit. Přehrál jsem si 3.16 na 3.14 . V 3.16 to driftovalo, nebyl úplně stabilní. A v assistentovi se mi rozhodili parametry. Jak máte nastavený Motor settings - Motor iddle speed, na inteligent nebo immediately a nad tím recommended nebo high.
Dík za odpověď.
gardenroute

#476 Příspěvek od gardenroute »

Tak nam Ptaaci litaji uz i ve sluzbach egyptskych pro-Mursi islamistu :wink:

Vcera jsem mj. pokracoval v testovani novych CF 9" vrtuli (viz me predch. prispevky) :

- nejdrive navrat k FW 3.14
- zmizela velka nestabilita a velke driftovani v rezimu GPS
- cas doletu se me pri beznem video poletovani prodlouzil cca o 1/2 minuty, u originalni DJI baterie skoro o 1 minutu (!)
- Ptaak je dobre ovladatelny, akorat se me zda, ze trochu vice bojuje s protivetrem, ale tady nemam objektivni srovnani
- brzy sem dam nejake video

Celkove bych rekl, ze je to priznive a na expedici objednam jeste dalsi 2 nahradni sady techto karbon vrtuli.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 02.09.2013 9:48, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#477 Příspěvek od gardenroute »

redocet píše:Ahoj, potřeboval bych poradit. Přehrál jsem si 3.16 na 3.14 . V 3.16 to driftovalo, nebyl úplně stabilní. A v assistentovi se mi rozhodili parametry. Jak máte nastavený Motor settings - Motor iddle speed, na inteligent nebo immediately a nad tím recommended nebo high.
- pokud jsi si nechal 3.16, tak si stahni na stejnem webu doporucenou DJI konfiguraci a importuj ji do ptaaka
- motory urcite do "Inteligent" a "Recommended"
gardenroute

#478 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:No jóóó. ... Líbí se mi ta pasáž po 1:45, kde jsi to rozhulákal přízemním letem v té hrůze a kamera je furt v rovině. Fakt mazec. :D
I já byl překvapen :mrgreen:
salamander

#479 Příspěvek od salamander »

Stabilita vo FW 3.14 výborná a viac s tým nešpekulujem, nahodil som aj chrániče na vrtule .
Pri tých 9- budú asi malé ?
Ak máš tie uhlíkové 8/5 zo zámkom DJI a nepotrebuješ ich zobral by som ich , čo na to povieš ?
Má to vôbec význam posielať na SK ?
gardenroute

#480 Příspěvek od gardenroute »

- chranice budou asi male
- 8" si zatim necham, mam 9ky jen v jedne sade, takze nez dorazi dalsi z HK, musim si je nechat jako zalozni
- mam na prodej ale Graupnery 8, kdyby je nekdo chtel, jsou vyvazene a upravene pro Phantoma
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“