DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
vrtule mam aj ja vybalancovane. ked som pouzival atnivibracnu dosku od telinku, tak to bolo dobre aj proti slnku.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
tomi79rv píše:vrtule mam aj ja vybalancovane. ked som pouzival atnivibracnu dosku od telinku, tak to bolo dobre aj proti slnku.
Jake nastaveni mas v GoPro ?
Take by to mohly byt motory, mel jsem velke, velke problemy s temi originalnimi, ale ne s "Jello", ale s silenymi vibracemi pri vetsim plynu jak cca 80% (!). Po vymene za jine klidek.
Jinak nemate nekdo zajem o zcela novou a nepouzitou sestavu pro OSD do Phantoma (vc. zapisu telemetrie) ? FBOSD Ghost, specialne vyvinuty pro Phantoma. Kdyz tak na SZ.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
nemal som ten klasicky jello efekt, obraz je stale stabilny. robi to len oproti slnku a pouzil som 1080p a 50 snimkov za sekundu. obraz sa mi nedeformoval, len mam tam jemne pruhy (ako na obrazku). dal som tam tie najemnejsie silenbloky, uz to bolo lepsie. skusim este dat 60 snimkov za sekundu a uvidim...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
tomi79rv píše:nemal som ten klasicky jello efekt, obraz je stale stabilny. robi to len oproti slnku a pouzil som 1080p a 50 snimkov za sekundu. obraz sa mi nedeformoval, len mam tam jemne pruhy (ako na obrazku). dal som tam tie najemnejsie silenbloky, uz to bolo lepsie. skusim este dat 60 snimkov za sekundu a uvidim...
To moc nevypada na Jello od vibraci, ale spise na klasicke Jello od CMOS snimace GP kamery. Ja jsem ale mockrat sel proti slunci, a nesetkal jsem se s tim. Zenmuse ani moc vibraci do GP jiz nepousti.
Neco podobneho jsem jiz zaznamenal (na te fotce to neni moc rozeznatelne), ale nedelalo to jen proti slunci, v tom miste to bylo vsude, evidentne jsem vletl do nejakeho asi VF ruseni, po poodletnuti trochu dale to zmizelo.
Nicmene vim, ze rada lidi na RCgroup to resila, pomuze bezpecne ND (neutralni/sedy) filtr (napr. s GP adapterem od Snake River Prototyping), v pripade instalace na GP na Zenmuse (presne vyvazene) musis ale opet vybalancovat nejakou protizatezi na druhe strane GP (napr. Sugru apod.)
Jakou barvu tech bumperu jsi dal ? Bile ?
ako pises zenmuse je presne vyvazena na gopro, preto sa ani nema nic davat na kameru. no a zase tam davat protivahu je riesenie do ktoreho nechcem ist. malo by to funfovat 100% i bez toho. mozno tie motory viac prenasaju rezonancie, ako by mali a chcelo by ich vymenu. rozmyslal som aj nad tym, ked som daval tie ochranne ramy na vrtule, ci vtedy nejak inak mohli dosadnut tie motory na miesto (dve skurtky sa menili pri kazdom motore). kazdopadne pri antivibracnej doske z telinku som nemal vobec tieto neprijemne rusenia v obraze. uz su v tom strasne peniaze a ono by som cakal, ze to bude fungovat na 100% 
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
tomi79rv píše:nemal som ten klasicky jello efekt, obraz je stale stabilny
Asi jde o Rolling shutter effect. Bude se projevovat u svislých ploch. (a dělá to i u dražších zařízení)
http://www.youtube.com/watch?v=Qp_65IQ9U-Q
můžeš si na sídlišti vyzkoušet vodorovné pohyby (z ruky) s různým nastavením rychlosti. Pokud musíš snímat na sídlišti snaž se netočit a nalétávej dopředu. (ty vlnící se otočky vystřihni)
a není to jen vlnění paneláků
http://www.youtube.com/watch?v=17PSgsRlO9Q
nad krajinou Ti to pruhovat nebude - vyvaruj se rychlého otáčení kolem komína - to se bude vlnit vždycky a nepomůže ani deska od telinku - je to věcí snímače.
- gardenroute
Dag2B3 píše:Asi jde o Rolling shutter effect...
Jello od CMOS snimace GP kamery = Rolling shutter effect...
Dag2B3 - ty myslis nieco ine ako ja
musim prilozit svoje videa, aby bolo jasnejsie v tom. na tomto videu su tie pruhy proti slnku (asi od 52 sekundy to zacne), ked to otacam smerom na slnko. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4UVE7OEyvf4[/youtube]
tu zase mam uz pouzite antivibracne dosky (asi od 11 sekundy je zaber proti rannemu slnku) a ziadne pruhy sa nekonaju : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-i_tDF1ttE[/youtube]
nainstaloval som si zenmuse a zase som mal tieto pruhy vo videu...
tu zase mam uz pouzite antivibracne dosky (asi od 11 sekundy je zaber proti rannemu slnku) a ziadne pruhy sa nekonaju : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-i_tDF1ttE[/youtube]
nainstaloval som si zenmuse a zase som mal tieto pruhy vo videu...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Mě se tyto pruhy taky občas objeví ve videu když letím proti slunci. Ale je to nepravidelně. Já si myslím, že to může takhle blbě házet odrazy , nebo odlesky z vrtulí když je zrovna nějak nevhodně nakloněná kamera vůči slunku a vrtulím. Ale samozřejmě může to být i jinak...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
- gardenroute
Parkrat jsem toto rovnez pozoroval, mel jsem za to, ze jsem vletl do nejakeho VF ruseni.
Kdysi jsem hodne podobne pruhy natocil na rucni videokamere, kdyz jsme se prochazeli po vyhlidkove plosine jizni veze W.T.C. v N.Y.C. v okamziku, kdyz jsem kameru natocil primo proti vedlejsi severni vezi W.T.C., kde byla hromada extremne silnych TV, radio aj. vysilacu pro cely N.Y.C..
Kdyz jsem kameru natocil jinam, zmizelo to. Chvilemi me to vyhazovalo i zvuk (!).
Proto jsem si myslel, ze jde o nejake VF ruseni, napr. kdyz Phantom vlitne do nejakeho smeroveho spoje...
Kdysi jsem hodne podobne pruhy natocil na rucni videokamere, kdyz jsme se prochazeli po vyhlidkove plosine jizni veze W.T.C. v N.Y.C. v okamziku, kdyz jsem kameru natocil primo proti vedlejsi severni vezi W.T.C., kde byla hromada extremne silnych TV, radio aj. vysilacu pro cely N.Y.C..
Kdyz jsem kameru natocil jinam, zmizelo to. Chvilemi me to vyhazovalo i zvuk (!).
Proto jsem si myslel, ze jde o nejake VF ruseni, napr. kdyz Phantom vlitne do nejakeho smeroveho spoje...
Podle těch videí od Tomiho to ale vypadá na slunce. Kdyby to bylo rušení - bylo by i v záběrech mimo slunce. Navíc proč na jednom videu pruhy jsou a na druhém ne? Všimněte si stínů. Na tom kopci mají lidé dlouhé stíny a slunce bylo níž. V záběrech proti slunci se slunce objevuje a jsou vidět i lens flares. Na Plešici je slunce evidentně vysoko a zřejmě se proti slunci potká kmitající stín od vrtulí s rychlostí závěrky videa. Jediná pomoc je natáčet ráno, nebo navečer (ale to někdy nejde 
Přemýšleli jste někdo nad tímhle? http://www.youtube.com/watch?v=2sYgQJ9dNWg
Číňani už prodávají i karbonové desky (křídla) na bok Phantomu a na Shapeways se dají koupit dvířka s konektory na další dvě baterky.
Číňani už prodávají i karbonové desky (křídla) na bok Phantomu a na Shapeways se dají koupit dvířka s konektory na další dvě baterky.
- gardenroute
Jsi klikař no
Užij si ten film 
dnes som testoval to vlnenie oproti slnku (9:30). test dopadol tak, ze priame slnecne svetlo je OK! ak sa mierne natocim oproti slnku a slnecne svetlo prechadza cez niektoru z vrtul pred kamerou, tak to zacne vlnit. vybraciami to teda nie je, ani priamym svetlom. treba sa vyvarovat tomuto uhlu, aby vrtule nerusili dopad slnecnych lucov na objektiv
dalsia vec sa vyriesila s gps trackerom tk102. dva kusy som mal doma, ale ani jeden nereagoval na sms prikazy! dodatocne ma zavolal servisny technik, co to prezeral a prisiel nato, ze manual bol napisany este na prvy typ trackeru! samotne prikazy sa inak zadavaju v novsom type...
na vsetko sa najde odpoved, ale obcas je dlha cesta na to skumanie, kde to viazne...
dalsia vec sa vyriesila s gps trackerom tk102. dva kusy som mal doma, ale ani jeden nereagoval na sms prikazy! dodatocne ma zavolal servisny technik, co to prezeral a prisiel nato, ze manual bol napisany este na prvy typ trackeru! samotne prikazy sa inak zadavaju v novsom type...
na vsetko sa najde odpoved, ale obcas je dlha cesta na to skumanie, kde to viazne...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv