Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
LittleFalco

Re: Výběr vysílačky

#91 Příspěvek od LittleFalco »

mhabr píše:Jyrry, meles nesmysly

myslim si, ze ne.
Ono to obcas opravdu tak vyzni, i kdyz je to treba mysleno zcela jinak.
Zpátky doma, v kopcích :-)
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od jozefbb »

No kolegovia , ono je to mnohokrat aj o tom, ze ti co na to maj, maj len na toho konicka. A ti co na to "nemaj" a zavidia tym co na to maj, maj doma dom, auto 2 _3 dovolenky do roka at., ale na poriadnu vysielacku nemaj.
Ked som chodil na VS tak tiez tam boli studenti , ktori brali socialne stipendium a mali viac penazi ako ja co som ho nemal. Im vychadzalo malo lebo ich tatko bol holic , krcmar. Oficialne maly plat, ale tringelty mu nik nezratal
EDIT
Ak som napisal poriadna, tak som myslel trebars aj to najlacnejsie, ale od normalnej fy.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od juraj.jurej »

Presne tak nekúpim si porche, keď nemám kde bývať. Kúpim si radšej byt a felíciu.
Ja lietam modely max 300eur a na to výkendove polietanie my stačí 9XR.
FrSky Tandem X20
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:Nikdo nikoho nehodnotí.
Jen by bylo všeobecně prospěšné, aby si "ti co na to mají" uvědomili, že modelařit chtějí i "ti co na to nemají", tedy přesněji nemají na onu "uznávanou úroveň" kterou "ti co na to mají" neustále prosazují a vyzdvihují.

Jyrry, byl zde dotaz na vysílač na větroně, páč je létám a zase až tak moc peněz na rozhazování taky nemám, mám tudíš určité povědomí, kam až jdou ty náklady zminimalizovat--k tomu jsem se ale dostal díky pokusum, které jasně prokázali, jak už to minimalizovat nejde :lol: Takže pokud někdo uvažuje o větším větroni--větroních--páč jich bude zcela jistě víc, nějakou pětku to ročně stát bude a vysílač 10-12kanál bude opravdu tou nejlevnější položkou--nemusí být nutně nový a absolutní špička, ani nemusí mít nutně telemetrii a chodit v pásmu 2,4gh, ale musí mít ten počet kanálu--musí to být vysílač, který někdo někdy vyráběl s tím, že s ním pujdou řídit větší větroně, o nic jiného nejde, je hloupost si namlouvat, že když nějaký výrobce nabízí ruzné typy vysílaču, že by si omylem nevšimnul, že ten nejlevnější v řadě v pohodě na větší náročnější modely stačí , mužeš oželet ruzné mnohabodové křivky--zvlášt, když jako začátečník stejně asi budeš vědět prdlajs, jak je nastavit, to samé třeba ruznou diferenciaci v každém letovém režimu , když vlastně nepoznáš jak ji nastavit alespon základně, ale jakmile nemáš možnost přiřadit klapky samostatně na kanál, tak je to špatně, to pozná okamžitě i začátečník--bud to bude líné ve výkrutech, nebo zase pomocí v kabelu nepujde vysunout buterfly, nepujde oddělit velikost zakřivení odtokovky zvlášt u křidélek, zvlášt u klapek a u těch letadel se s tím počítá, že si to tak mužeš nastavit .
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od jozefbb »

Juraj
Ale za 300€ uz moze byt model vetron 4metre alebo nejaky piper benzin na 30ccm a to by som uz s 9xr ozaj nelietal. Ine je keby si napisal lietam hubolety
RedAce

#96 Příspěvek od RedAce »

Je hezké, že jste to zase stočili na debatu, že s T9X(R) se dají řídit v podstatě jen lodičky, ale jen tak pro připomenutí - není to tak dávno, co tu někdo pohřbil Vikinga řízeného Futabou. Model za mnohem víc než 300euro, který se (bez fail-safe) rozstřelil v rychlosti 200+km/h. T9X s FrSky modulem nebo nový Taranis jsou volby do 6000,-Kč, čtyřservové křídlo zvládnou zcela v pohodě a o výpadku signálu jsem prakticky neslyšel...
To jen tak k tomu, že na velká letadla MUSÍ být rádia "k tomu určená".
pepin

#97 Příspěvek od pepin »

ono by možná bylo při těch dotazech--jakou vysílačku-- vhodné uvádět , na jak drahé modely ji chce používat, posledních pár let se věnuji pouze větronum na svahu, ale nemohu si pomoct, s optikem tam nikoho s DOSPĚLÝMI MODELY pobíhat nevídám, jako minimum jsou vidět graupnery 19--i muj případ, pak 22 ky, nějaké multiplexy no a pak samozřejmě futaby od 8 nahoru a dnes už docela dost jeti 16, nejvíc rozšířené jsou asi graupner 22, těch vídám opravdu hodně.
graup15

#98 Příspěvek od graup15 »

RedAce píše:Je hezké, že jste to zase stočili na debatu, že s T9X(R) se dají řídit v podstatě jen lodičky, ale jen tak pro připomenutí - není to tak dávno, co tu někdo pohřbil Vikinga řízeného Futabou. Model za mnohem víc než 300euro, který se (bez fail-safe) rozstřelil v rychlosti 200+km/h. T9X s FrSky modulem nebo nový Taranis jsou volby do 6000,-Kč, čtyřservové křídlo zvládnou zcela v pohodě a o výpadku signálu jsem prakticky neslyšel...
To jen tak k tomu, že na velká letadla MUSÍ být rádia "k tomu určená".

Když už info tak pravdivé!!!!!!! informace bych prosil.. Neroztřelil to na Futabu, ale na Robbe baterku která ve vysílači byla. Futaba je v tom nevině!!
RedAce

#99 Příspěvek od RedAce »

graup15 píše:Když už info tak pravdivé!!!!!!! informace bych prosil.. Neroztřelil to na Futabu, ale na Robbe baterku která ve vysílači byla. Futaba je v tom nevině!!

Teoreticky máš pravdu. Prakticky si běžný uživatel koupí vysílačku za spoustu peněz s pocitem, že má nejspolehlivější systém na světě (dost možná ano), létá, řídí...a pak najednou neřídí. To pak někdo další může tvrdit, že nespadnul na problém s Graupnerem, ale na vadný kondík Rubycon. Nebo cokoliv jiného.
Když to nefunguje (tohle nebyl zdaleka první případ), tak to tam nemá co dělat.

Ale celkově to nebyl útok na Futabu ani nikoho jiného. Jen jsem tím chtěl říct, že sebelepší systémy mají chyby a problémy.
pepin

Re: První vysílačka pro letadla - jakou vybrat?

#100 Příspěvek od pepin »

pEPYK píše:Létám nyní s větroňem Sky Climber a mám k němu i setový 5k vysílač - ten byl do úplných začátků.
Nyní už mám v plánu koupit nějakého akrobata (Katana - VA Models) a s tím přišla i potřeba nákupu "nějaké lepší" 2.4 GHz vysílačky.

A teď o co mi jde:
1) Koupit nějaký 6ti kanál (bratru za 4 tisíce) nebo investovat rovnou do více kanálové vysílačky?
Narovinu říkám, že rok, možná dva, budu pilovat létání právě a jen se zmíněnými stroji (EPP větroň na pohodovku, akrobat na divočinu), až potom přijde něco dalšího.
3) Věčné dilema: Spectrum, Hitec, Graupner, ...?

tak mám takový pocit, že ten výběr vysílače pro větroně jsem si asi vycucal z prstu :lol: já už jinej nebudu :oops: pokud ti jde prioritně opravdu o akrobaty, tak já jsem jako samouk vcelku dlouho vydržel u f3a akrobata s obyčejným 4 kanálem a poté, co jsem si pořídil na nátlak kamarádu lepší vysílač,graupner 19 tak jsem se velice neochotně nutil i do obyčejných dvojích výchylek, nebo nějakému pruběhu expa, to přišlo až časem, kdy jsem sám začal cítit, že se možná s něčím zbytečně peru, osobně si myslím, že pokud vedle sebe nemáš na louce opravdu někoho, kdo to opravdu umí, ero si i s vysílačem od tebe pujčí a donutí tě po vlastních zkušenostech něco promixovat, nebo přenastavit, sám se k tomu budeš prokousávat opravdu dlouho--soudím teda podle sebe-osobně jsem začal používat expa až na halových soutěžích, když mi začali v soutěžních letech jebat za viditelné nepřesnosti v letu--teprve na tomto základu jsem byl schopný začít s nějakými upravami a nastaveními, které měli eliminovat to, co jsem neuřídil vlastní pazourou--velikost expa--pruběh křivky plynu--v mém případě zpomalení náběhu reglu, aby mě to donutilo pracovat s plynem s předstihem a né ty obraty těsně před pádovkou dotáhnout vrknutím.Těžko radit, každý jsme jiný, každý máme jiné schopnosti, já to nakonec tak nějak se zkroucenýma pazourama dotáhnul nakonec i na bednu, ale jak přišlo na nějaké odladění promixováním něčeho s něčím, aby to letělo rovně a né šejdrem, tak jsem to stejně nevyřešil, i když to ten vysílač umožnoval, takže jsem nakonec zkroutil nějak ty ruce pro tu určitou fázi letu a poměřoval se v té své třídě s obyčejnými smrtelníky :lol: Pokud ti jde opravdu především o akrobacii sama pro sebe, v pohodě vystačíš určitě i s 6 kanálem a nějakým regulátorem otáček, který nebude mít uplně blbý pruběh křivky plynu, to je opravdu nepříjemné, pokud není křivka plynu plynulá, pak je opravdu výhoda, mít možnost to upravit křivkou na vysílači.

ohledně značky vysílače--pokud bys do budoucna uvažoval i o větroních, asi bych preferoval bud Futabu, nebo Graupnera---jednoduchý vysílač prodáš, ale přijímače zustanou k vyspělejšímu vysílači.

těžko radit, pokud nejsou zásadní problém peníze, nehraje vubec žádnou roli, jestli dnes koupíš třeba za 5 tisíc nějaký vysílač a za rok koupíš vysílač třeba za dvacet tisíc, pokud ty peníze problém jsou, bude ti dnes koupený vysílač za dvacet tisíc s vizí do budoucnosti prd platný, pokud zítra praštíš letadlem o zem a rok nebudeš mít na jiné ero páč ses zadlužil vysílačem za dvacet--chci dělat konstrukční akrobaty je o penězích, to samé větší konstrukční větroně--ty se alespon časem pokud s tím jooo nemlátíš doma nahromadí do zásoby :lol: ale přechod z epp akrobata na konstrukčního bude dle mých zkušeností nějakou dobu velice rychlý příběh , tam jsou ty osobní zkušenosti k nezaplacení opravdu zaplacené, to nebývá o trochu horším tvrdším přistání, tam to bývá, že když je třeba pod plnym tlačit, tak se tahá :wink:
kesi
Kontaktovat uživatele:

Vybrat Turnigy 9XR nebo něco jiného ?

#101 Příspěvek od kesi »

Ahojte, tak co na ni říkáte? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html

Pořád jsem se nerozhoupal, DX6i byla dobrá. Nebo bude lepčí Graupner MX-16 HoTT či COCKPIT SX M-LINK? :oops:

Hledám něco podobného, klidně do sedmi kanálů (stejně zkončím u "jednoduchých" rc modelů) a hlavně jednuché menu hledám & kvalitní mechaniku. :wink:

R. Díky za info.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od frontier »

kesi píše:Ahojte, tak co na ni říkáte? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html
hmmm...je to pěkný, to už je prostě mašina 8-)
kesi
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od kesi »

Děkuji, říkal jsem si, že dostanu minimálně vynadáno :) , ale počet příspěvků neznačí moje vědomosti a proto zase začínám skorem od nuly, i když už něco uřídím.

"Mašinka" to za ty peníze už možná bude a jelikož ty kanály nevyužiju, tak přemýšlím i o DX7 "Special Edition".

Zajímaly by mě zkušenosti ohledně menu, kniplů a držení - Spektrum DX7 "Special Edition" / Graupner MX-16 HoTT / COCKPIT SX M-LINK ...

Děkuji a nekamenujte předem :) , jinak vítám každou SZ pokud se Vám bude zdát, že tohle je již zaplevelené dosti.

Moc jsem to tu poslední dobou nesledoval a číst vše znovu je časově náročné a každému, kdo mě chápe dávám imaginární metál. :wink:

kesi

Edit: řídit budu "jen" lehké EDF či podobně servově náročné stroje klidně i s vrtulí vpředu, i když tam si po pádu na čumák už ihned nezalétám - oprava nutná!! :D 8)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Woita »

No ta Turnigy 9XR z HáKáčka je za těch 50babek zlatá.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
JMalik

Re: Vybrat Turnigy 9XR nebo něco jiného ?

#105 Příspěvek od JMalik »

kesi píše:Ahojte, tak co na ni říkáte? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html

Pořád jsem se nerozhoupal, DX6i byla dobrá. Nebo bude lepčí Graupner MX-16 HoTT či COCKPIT SX M-LINK? :oops:

Hledám něco podobného, klidně do sedmi kanálů (stejně zkončím u "jednoduchých" rc modelů) a hlavně jednuché menu hledám & kvalitní mechaniku. :wink:

Jestli hledáš jednoduché menu a kvalitní mechaniku, tak to se nějak neslučuje s tím TX z odkazu.
T těch TX, které uvádíš je nejvýš Graupner MX-16, samozřejmě tomu odpovídá i cena.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“