DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#1201 Příspěvek od koulinek »

stanleyy píše:akoze - v najnovsom softwari na wookong to je "priznane" - tam sa GPS automaticky vypne ak zacne dostavat blbe udaje a ide sa to ATTI.
To iste mohli spravit aj v Naze.

Třeba to taky udělali v tom posledním update jen to už nezvýraznili. ono je to těžko říct, néni to nic ke chlubení tak uvidíme podle reakcí prvních updatovačů. Osobně mě takhle překotné vydávání nových verzí jen utvrzuje v přesvědčení že neni kam spěchat s opuštěním 2-kové řady firmware.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
stanleyy

#1202 Příspěvek od stanleyy »

koulinek píše:Třeba to taky udělali v tom posledním update jen to už nezvýraznili. ono je to těžko říct, néni to nic ke chlubení tak uvidíme podle reakcí prvních updatovačů. Osobně mě takhle překotné vydávání nových verzí jen utvrzuje v přesvědčení že neni kam spěchat s opuštěním 2-kové řady firmware.

kazdy, co lietal s v2 a v3 vidi, ze je dovod "spechat". Pretoze let s v2 firmwarom je na smiech oproti v3. Je to rozdiel ako den a noc. A vyzera to tak, ze ked clovek lieta v ATTI, tak je to aj bezpecne.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
eSITe

#1203 Příspěvek od eSITe »

Podla mna bohuzial nic neporiesili a sustredili sa na podporu toho noveho iOSD a Bluetooth modulu .... apropo uz je zname kedy a za kolko sa to bude dat kupit ?
holmer83

#1204 Příspěvek od holmer83 »

Tak můj problém s rozběhnutím Nazy, který popisuji na předchozí stránce je vyřešen. Ve vysílačce byly nastaveny trimy, subtrimy a rozsahy mimo 100, všechno jsem vynuloval, znovu to DJI assist nakalibroval a rozběhlo se to. Teď před chvílí moje první dva lety s quadrou (zatím bez GPS) na Atti a myslím že docela pohoda, nějakou průoravu mám již z vrtulníku. Co mě ale zaráží jsou docela nízké zisky. Nastavil jsem si pitch a roll na 110, yaw a vertical na 100 a attitude gain obojí na 110. Quadra vzlétá pěkně vodorovně, žádné náklony, to mě příjemně překvapilo, i manévrování docela v pohodě, ale při klesání a to i pomalém má snahu se rozkolíbat, stačí přidat trošku plynu a docela se to srovná, ale to rozkolíbání je nepříjemné, je docela velké, řekl bych že až na hranici pádu. Nejdříve jsem zkusil potenciometrem snížit oba polohové zisky, poťák úplně dole, tzn. že jsou pouze 55, trošku se to zlepšilo, a druhým poťákem pitch a roll, taky skoro dolů, hádám že tam bude tak 65, k PC jsem to ještě nepřipojoval. Nevíte někdo do čeho šáhnout abych zredukoval to rozkolíbání při klesání, zdá se mi že ty zisky mám už docela malé a zbývá pouze položka vertical. Jinak na baterku 2,2Ah 3S ve vzduchu 5:50, což myslím je takovej průměr.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1205 Příspěvek od zskal »

holmer83 píše:...při klesání a to i pomalém má snahu se rozkolíbat, stačí přidat trošku plynu a docela se to srovná, ale to rozkolíbání je nepříjemné, je docela velké, řekl bych že až na hranici pádu. ...

To rozkolíbání při prudším klesání je ale docela běžné. Sice u FW 3.14 se mi zdá už minimální, ale stále tam je. Chce to klesat pomaleji a pod mírným úhlem. Ty nízké zisky co popisuješ mám taky a jsem maximálně spokojený. Tam záleží na více faktorech jako jsou motory, regulátory, váha a pod...Takže zisky vůbec nemusejí být nutně vysoko aby to dobře lítalo... :wink:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
holmer83

#1206 Příspěvek od holmer83 »

To rozkolíbání při prudším klesání je ale docela běžné. Sice u FW 3.14 se mi zdá už minimální, ale stále tam je. Chce to klesat pomaleji a pod mírným úhlem. Ty nízké zisky co popisuješ mám taky a jsem maximálně spokojený. Tam záleží na více faktorech jako jsou motory, regulátory, váha a pod...Takže zisky vůbec nemusejí být nutně vysoko aby to dobře lítalo... :wink:[/quote]

Já samozřejmě nečekal, že to bude klasat jako placka, ale mě se to hodně rozkolíbá i při tom nejpomalejším možném sestupu. Je pravda, že když se sestuuje pod mírným náklonem tak je to lepší. No budu ještě laborovat s nastavením hodnoty vertical a hlavně připojím GPS. Motory mám rc-timer 2217 930 kv, régly Multistár 30A, vrtule 10*4,5 s příměsí uhlíku, váhu jsem navážil 1.120 gr včetně 2,2 Ah baterky. Nic jsem nevyvažoval a nezdá se mi že by to nějak vibrovalo, druhá věc je samozřejmě jak by to bylo s GoPro 2.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
jirka_d

#1207 Příspěvek od jirka_d »

Už jste někdo zkoušel nahrát firmware 3.16? Já to včera zkoušel, ale nový asistent mi hlásí nekorektní firmware v Naze, možnost upgrade však ne.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1208 Příspěvek od koulinek »

jirka_d píše:Už jste někdo zkoušel nahrát firmware 3.16? Já to včera zkoušel, ale nový asistent mi hlásí nekorektní firmware v Naze, možnost upgrade však ne.

A máš tam 2.x nebo 3x z kterého to zkoušíš?
vaclav32

#1209 Příspěvek od vaclav32 »

Zdravím,koupil jsem si Nazu M lite vše jsem zapojil nastavil podle návodu včetně let.režimů, ale nedaří se skalibrovat kompas ......vůbec se nedostanu do toho modu, kdy má ledka svítit žlutě (přepínám rychle za sebou let.mody a nic)
Nemáte pro mně nějakou radu..?

Ps: našel jsem na Youtube video se stejným problémem...

http://www.youtube.com/watch?v=RrzTHtWsNmo
jirka_d

#1210 Příspěvek od jirka_d »

Mám Naza M V2 a firmaware 3.14. Jen mě zajímá, jestli to někomu jde
gardenroute

#1211 Příspěvek od gardenroute »

jirka_d píše:Už jste někdo zkoušel nahrát firmware 3.16? Já to včera zkoušel, ale nový asistent mi hlásí nekorektní firmware v Naze, možnost upgrade však ne.

3.16ka je stale nedostupna, problem ma kazdy
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jirka_d

#1212 Příspěvek od jirka_d »

Díky, to jsem chtěl vědět
eSITe

#1213 Příspěvek od eSITe »

Nazdar,
Mam mensi problem, mam Naza v2 s FW 3.12. Chcel som robit upgrade na 3.16 no zistil som ze najprv ho treba dat na 3.14. Bohuzial na nete uz nie je instalacia 3.14ky a ani ten Naza Assistent pre 3.14.

Nemate doma nahodou niekto instalacku, respektive ako na to ?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1214 Příspěvek od koulinek »

eSITe píše:Nazdar,
Mam mensi problem, mam Naza v2 s FW 3.12. Chcel som robit upgrade na 3.16 no zistil som ze najprv ho treba dat na 3.14. Bohuzial na nete uz nie je instalacia 3.14ky a ani ten Naza Assistent pre 3.14.

Nemate doma nahodou niekto instalacku, respektive ako na to ?

I těm co už mají 3.14 to zatim jak vidno nejde, takže bude třeba ještě vyčkat.
eSITe

#1215 Příspěvek od eSITe »

I těm co už mají 3.14 to zatim jak vidno nejde, takže bude třeba ještě vyčkat.

Jo, viem ze sa 3.16 este neda upgradnut. No bohuzial ja hladam sposob ako ho dat aspon na ten 3.14 :/
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“